Įkraunama...
Įkraunama...

Šunų ir kačių prieglauda

QUOTE(Multi @ 2009 12 16, 13:18)
Auksine svajone, noras pagirtinas ir vertas dėmesio  mirksiukas.gif
Aš tai vietoj Jūsų jungčiausi prie jau veikiančios organizacijos, pvz., Sos gyvūnai Vilniuje dabar kaip tik įrenginėja pagal europinius standartus pastatytą gyvūnų prieglaudą ir jiems tikrai ne pro šalį pinigėliai... Viskas yra - įdirbis, žmonės, apie 100 gyvūnų, galų gale...

Arba, jei norite tikrai tikrai savo turėti, tai vis tiek patarčiau ten apsilankyti ir padalyvauti toje "virtuvėje", kad turėtumėte realesnį vaizdą, be to, visada galima pasitarti su jau tuos kelius išmynusiais žmonėmis. Ilona, jų vadovė, tikrai turėtų Jums ką papasakoti.
Pabandykit www.sos-gyvunai.lt

Atsiprašau, kad nukreipiu Jus tik į vieną organizaciją, žinau, kad yra jų nemažai, galite surasti www.gyvunugloba.lt Tačiau aš pati esu sos-gyvūnų gerbėja, tad tokia mano subjektyvi nuomonė  tongue.gif

PERMETU PAGALBOS PRAŠYMĄ

Sveiki,
net nezinau nuo ko pradeti, bet turiu problema, kuri man labai neramina sirdi. As esu is Silutes ir jau pora savaiciu eidama rytais i mokykla vis pastebiu po gatves klaidziojancia bename kalyte, ji panasiai vokieciu aviganio dydzio. Akivaizdu, kad ja kazkas ismete, o ji daznai vis dar sedi prie kelio ir tikisi, kad seimininkas sugris ir ja pasiims. Bet akivaizdu, kad jai nelemta to sulaukti...Labiausiai mane neramina tai jog kalytes pilvelis labai didelis ir akivaizdu, kad greitu metu ji i pasauli paleis buri suniuku, kuriems teks kesti taip netiketai uzklupusius ziemos speigus. Gal Jus kaip nors galetumete padeti siai likimo nuskriaustai kalytei, nes as jau apgalvojau visas galimybes ir siuo metu mano namuose niekaip neatsirastu vietos dideliam suniukiui, nes jau globoju du mazus kaciukus, o dar ir mano suo su kate prisideda...Jus paskutine mano ir tos nelaimeles kalytes viltis.

Janina

Kas galėtų padėti, rašykit Janinai
http://sos-gyvunai.l...11/#message8611

Pasakysiu tik tiek, kad susidėt su Ilona (SOS-gyvūnai) nerekomenduočiau.
Atsakyti
QUOTE(karinna @ 2009 12 16, 14:22)
Pasakysiu tik tiek, kad susidėt su Ilona (SOS-gyvūnai) nerekomenduočiau.

A kodėl? g.gif
Parašykit į AŽ, smalsu pasidarė... blush2.gif Man tai ten iš toli viskas gerai atrodo g.gif
Atsakyti
Hmmm... Žmogus stengiasi, dirba dėl tokio kilnaus tikslo ir kažkam užkliūva.

Nereikia AŽ, tiek to. Geriau pagalvojus, nepatenkintų bus visuomet. Man akivaizdu geri darbai, ir ne dėl to, kad būtų reklamuojami, o dėl to, kad jie iš tiesų vyksta. To ir gana.

Ačiū už komentarą smile.gif
Atsakyti
Kažkas jau spėjo pripūst miglos biggrin.gif Su šiuo žmogumi bendravau jau keletą metų. Visko buvo. Mačiau prieglaudų gyvenimą iš vidaus. Neiškenčiau gyvūnų kankinimo, išėjau. Aš žinau, kaip ji stengiasi ir dirba dėl kilnaus tikslo. Iš karto nesimato. Aš ja tikėjau kelis metus, dėjau visas savo pastangas kad prisidėti, kartu išgelbėta daug gyvūnų, tiek jėgų atiduota ne vien gyvūnams, bet ir Pifo vardui, kurį laiką ir viena visą prieglaudėlę prižiūrėjau, kasdien po 4-5 valandas ten leidau. Kurį laiką viskas buvo gerai, bet pamažu atsiskleidė tikrasis žmogaus veidas. Ji nuostabi dviveidė. Į akis ir dabar šypsosi, net vaidina kad padėt nori. Bjauru, man sąžinė to neleistų. Kas nematė kitos pusės, ja visada patikės.
Atsakyti

Karinna, na kad niekas miglos nepūtė ax.gif Kaip iš šono atrodo, taip ir sakau.

Kategoriškai nuskambėjo tavo pasakymas apie gyvūnų kankinimą blink.gif Aišku, jei žiūrėti formaliai, jiems ten per mažai vietos, bet gi šilta, saugu ir sotu drinks_cheers.gif Ir jiems ten visomis išgalėmis ieškoma tikrų namų... Idealiausia juk ir yra, kai augintiniu rūpinasi mylintys šeimininkai...
Apie gyvūnų kankinimą Grindos atveju galima būtų kalbėti, jau tikrai ne apie Sos gyvūnus schmoll.gif
Atsakyti
Kur Kaune ar netoli Kauno yra privatūs gyvūnų globos namai? Turime visokių dešryčių ir norėtume atiduoti...
Atsakyti
QUOTE(Multi @ 2009 12 17, 13:19)
Karinna, na kad niekas miglos nepūtė  ax.gif Kaip iš šono atrodo, taip ir sakau.

Kategoriškai nuskambėjo tavo pasakymas apie gyvūnų kankinimą  blink.gif Aišku, jei žiūrėti formaliai, jiems ten per mažai vietos, bet gi šilta, saugu ir sotu  drinks_cheers.gif Ir jiems ten visomis išgalėmis ieškoma tikrų namų... Idealiausia juk ir yra, kai augintiniu rūpinasi mylintys šeimininkai...
Apie gyvūnų kankinimą Grindos atveju galima būtų kalbėti, jau tikrai ne apie Sos gyvūnus  schmoll.gif

Žinau, ką sakau. Man situacija, kai gyvūnas ramiai paliekamas mirt vienas agonijoj net nepabandžius jam padėt ar bent sutrumpint kančias yra kankinimas. Jei aš nepranešus neužeičiau į prieglaudėlę, nežinia, kiek tas apie mėnesio kačiukas dar prasikankintų. Ilona turėdama mašiną prabuvo prieglaudoj jį matydama minimum valandą ir nė nepagalvojo nuvežt pas vetus, paliko. Kačiukas guli susisukęs, apstoviai cypaudamas, pajudinus klykia iš skausmo. Aš troleibusu vežiau jį kuo greičiau, deja, teko užmigdyt, vetų nuomone greičiausiai Ilona leisdama vaistus pažeidė nervą, nes prasidėjo jam viskas neužilgo po leidimo. Nuo to nieks neapsaugotas, negalima apkaltinti tuo. Bet pagalbos nesuteikimas tokiu atveju turint visas galimybes yra sadizmas. Taip pat minimum nejautrumas gyvūno kančioms yra džiūgauti per telefoną, kad tau atveža triušiuką, kai aš apsipylus ašarom, vos prakalbėdama tik ką vargšiuką užmigdžius jai skambinu ir klausiu, kur vežt lavonėlį.
Tai tik vienas epizodas, kuris perpildė mano kantrybės taurę. Deja, ne vienintelis kuris buvo iki to ir buvo po to.

Ilona sužinos, kad tai parašiau, kaip visada. Perduokit jai ir tai, kad aš nesiruošiu tylėti. Šypsenos susitikus nieko nepakeis. Neverta jai vaidint. Nevertair už akių varyt, žmonės, giliau į tai įlindę, žino, kas yra kas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo karinna: 17 gruodžio 2009 - 18:42
QUOTE(Chaidi @ 2009 12 17, 18:00)
Kur Kaune ar netoli Kauno yra privatūs gyvūnų globos namai? Turime visokių dešryčių ir norėtume atiduoti...

Kaune tik Nuaras yra.
Atsakyti
Karinna, o Jūs, turbūt, vis tiek nenutraukėte veiklos, susijusios su gyvūnų gelbėjimu? Gal pasakytumėte, su kuo dabar bendradarbiaujate? 4u.gif Kas atitinka humaniškumo kartelę...
Man tai, pvz., labai graži gyvybės vagonėlių idėja...
Atsakyti
QUOTE(Multi @ 2009 12 17, 20:47)
Karinna, o Jūs, turbūt, vis tiek nenutraukėte veiklos, susijusios su gyvūnų gelbėjimu? Gal pasakytumėte, su kuo dabar bendradarbiaujate?  4u.gif Kas atitinka humaniškumo kartelę...
Man tai, pvz.,  labai graži gyvybės vagonėlių idėja...

Praktiškai nutraukiau, dabar padedu tik tiems, kurie patys pas mane ateina prašyti pagalbos.

Paskutinis toks gyvūnas - Molis http://www.lese.lt/l...age.6;news.3021 . Ko aš ta išknista pieva ėjau, kai į jį beveik atsitrenkiau? Šalia gi normalus takelis buvo, nuo kurio jo nesimatė. Matyt kažkokia lemtis, trauka prie tokių bėdžių. Ir jis ne vienas toks. Bet jokiai organizacijai nepriklausau. Daugiausia padeda Lesė, ačiū jiems. Ne tokiais rimtais atvejais pati susitvarkau.

Iš tiesų, nėra organizacijos, kuriai nerastum priekaištų žinodamas daugiau apie veiklą, bet dauguma žmonių visgi dirba sąžiningai, stengiasi padaryti geriau ir tai jau sveikintina. SOS'e irgi yra nuostabių žmonių tarp savanorių. Bet daugiausia visgi lemia valdžia. Dabar ten visi žmonės gan nauji, dauguma turbūt be patirties, nemato jie to, kas daroma blogai, nes nežino, kaip turėtų būti daroma. Tai ne jų kaltė. Gaila, kai dėl to nukenčia gyvūnai. Tie, kas suprato, kas dedasi, buvo gražia ir nelabai forma išprašyti lauk. Neapsimoka jiems, neišgyvens paskui šeima iš aukų.
Lese asmeniškai aš pasitikiu labiausiai iš patirties ir bendravimo su visomis organizacijomis. Kad ir Moliuko istorija. Virš valandos skambinėjau visiems, Lesė iš karto pradėjo ieškoti transporto, GGT Pifas pirmais žodžiai ramiausiai liepė skambint į Grindą, nesvarbu, kad ten tokio šuns laukia tik mirtis. Neišlaikiau, išsakiau, ką apie juos galvoju, paaiškint, kam skiria aukas be sterilizacijos ir važinėjimo į seminarus į įvairiausias šalis (žinoma, kas gi atsisakytų nemokamų atostogų užsienyje) atsakyti jie nesugebėjo. Globotinių pas juos labai mažai, padėt jie niekuo negali. LGGD Vilniaus skyriaus telefonu atsiliepusi moteris paliko gerą įspūdį, bet padėti negalėjo, nes neturėjo transporto. SOS numerį pavyko gauti tik Ilonos, bandžiau skambint keletą kartų, ji vis metė ragelį. Tuo tarpu kiek vėliau pikete prieš visus su manim pasisveikino su "nuoširdžia" šypsena ir net suvaidino kad padėt man nori. Bjauru viduje. Ačiū Dievui, Lesė visgi rado mašiną ir atvažiavo to šuns. Man džiugu, kad jam padėta. Ir anksčiau Lesė niekada nebuvo atsisakiusi padėti gyvūnui, kai turėjo nors menkiausią galimybę.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo karinna: 17 gruodžio 2009 - 21:55
Ką gi, ačiū už pasidalijimą.
Sėkmės randant ir gelbstint mūsų mažuosius draugus...
Atsakyti
Pagalbos šauksmas...

http://www.lese.lt/l...astis/news.3173

Padėkite, kas galit, o jei ne, padalinkite nuorodą kam tik galit. Ačiū.
Atsakyti