Įkraunama...
Įkraunama...

Lietuvybė, patriotizmas, ksenofobija

QUOTE(naitas @ 2009 02 26, 14:53)
O yra dar tokie kacapai, kurie neturi tautybės.

drinks_cheers.gif Va šitų kaip nemyliu, nors šiaip esu labai tolerantiška. Nuo vaikystės iki senatvės gyvena Lietuvoj, bet lietuviškai "nemoka".
Nemyliu tų, kurie dergia savo gimtą šalį, nesvarbu ar užsieny ar Lietuvoj gyvena.
Neįsivaizduoju savo gyvenimo be Lietuvos.
Atsakyti
Visuomet smagu po kelioniu sugrizti i Lietuva. Nuostabi gamta, pakankamai erdves. Bet... Kokie mes, lietuviai? Man jau seniai ne -niolika, bet su metais nepaliauju stebetis, gal net baisetis, musu nacionaliniais bruozais. Taip, mes individualistai. Mums reikia tureti savo nuosava erdve. Bet mes visiskai abejingi vieni kitiems. Daznai priimam strucio pozicija. Svarbu manes neliecia. Negaliu pakesti abejingumo.
Atsakyti
QUOTE(Tamsioji @ 2009 02 27, 20:14)
Nelyginkite jaunus žmones su senyvais. Jaunas gali per metus išmokti kalbėti bet kuria kalba, bet vyresnio amžiaus žmogus - vargiai. O tai, kad dabar jaunimas visai nemoka rusų kalbos - tai tik jų problema, jų dvasinis skurdumas - moka (jeigu gerai moka) gimtąją lietuvių ir duokdie susišneka angliškai.
Kodėl kiniškai? O kodėl ne? Kažkada rusai mus "užkariavo", gal kada kiniečiai čia ateis. Ir šiaip, mes dabar ES, tai gal išvis neverta ir lietuvių kalbos mokytis, užteks ir anglų  bigsmile.gif

Tie vyresnio amžiaus kažkada irgi buvo jauni. Ir tai jų problema, kad toliau savo nosies galo nematė ir nemanė, kad sovietams su sovietine sistema kada nors ateis galas. Susišneka dabartinis jaunimas ir angliškai ir vokiškai ir ispaniškai, visas pasaulis jiems atviras. O kad nemokai rusiškai kai kuriems tik geriau nuo to, mažiau smegenys bus praplauti. Tai jūsų dvasios skurdumas teigti, jog senyvi nespėjo išmokti lietuvių kalbos, tikriausia nė nežinote, kiek metų Lietuva jau nepriklausoma .
Atsakyti
QUOTE(mementoo @ 2013 10 20, 10:04)

Neužmirškite, kad atsakinėjate žmogui, manančiam, kad nepriklausomoje Lietuvoje nemokėti rusų kalbos - dvasinis skurdumas (?!) bigsmile.gif
Ar pastebėjote, kad dauguma nusigėrusių ir viešose vietose (pvz. viešajame transporte) triukšmaujančių ar prie aplinkinių besikabinėjančių, piliečių kalba būtent rusiškai. Visada džiaugdavausi, kad tų blevyzgų nesuprantu.
Atsakyti
Daugybė senyvų žmonių, kurie n metų gyvena Lietuvoje, bet taip ir nesugebėjo išmokti mūsų kalbos ir dar mano, kad kiekvienas PRIVALO jiems atsakyti rusiškai ar lenkiškai. Va toks naglumas, tai man bjaurus ir nėr čia ko teisintis "garbingu amžiumi", kai Lietuvoj visą ar pusę gyvenimo gyvena.
Atsakyti
QUOTE(Soled @ 2013 10 20, 11:26)
Daugybė senyvų žmonių, kurie n metų gyvena Lietuvoje, bet taip ir nesugebėjo išmokti mūsų kalbos ir dar mano, kad kiekvienas PRIVALO jiems atsakyti rusiškai ar lenkiškai. Va toks naglumas, tai man bjaurus ir nėr čia ko teisintis "garbingu amžiumi", kai Lietuvoj visą ar pusę gyvenimo gyvena.

teisingi žodžiai
kodėl saujelė kažkokių susireikšminusių žmogelių gali dergti Lietuvą viešai
Atsakyti
QUOTE(diddle @ 2008 10 07, 16:54)
nezinau kodel, bet butent siandien nusprendziau uzvesti sia temele biggrin.gif nors ne karta jau esu pamasciusi, kad labai myliu savo tevyne, ypac kai po atostogu parskrendant matai musu salies laukus, zaluma...uj nuostabus jausmas 4u.gif kaip jum?ar manot, jog Lietuvoje noramaliai gyventi neimanoma ir jei butu galimybe rinktumetes kita sali,ir be gailescio isvyktumete? ax.gif bet ar tikrai galima jaustis labai gerai visa laika bunant svetimu? g.gif o gal jus prie patriociu?kad ir su kokiomis problemelemis tenka susidurti mylite savo aplinka, jaukia atmosfera? 4u.gif

As asmeniskai myliu musu Lietuvele. wub.gif man cia absoliuciai gera gyvent nuo A iki Z, ir niekur kitur nenoreciau isvykt (nebent kaip turiste). smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Lellija1013 @ 2014 02 06, 15:23)
As asmeniskai myliu musu Lietuvele.  wub.gif man cia absoliuciai gera gyvent nuo A iki Z, ir niekur kitur nenoreciau isvykt (nebent kaip turiste).  smile.gif

gaila, kad mūsų tokių mažuma lieka g.gif
Atsakyti
QUOTE(daibava @ 2014 02 06, 19:11)
gaila, kad mūsų tokių mažuma lieka  g.gif

Ne tiek ir mažai smile.gif
Atsakyti
as tai tikra patrijote lietuvos rolleyes.gif gimiau gyvenu ir numirt zadu cia biggrin.gif gaila man tu kur del geresnio kasnio paliko vaikus tevus,vertybes pamirso,ne viena seima zinau kur vaikai tikrai nepajaute to pinigo,bent jau meiles juk nenupirksi vaikai augo be mamu,be teciu seimos byrejo,nes tikras vertybes pamirso g.gif juk musu seneliai net teliko neturejo jauni budami,o dainuot ir sokt mokejo geguzines kokios buvo,o dabar,ner giminiu puse uzsieni, laimes juk nerado,o mus sali gimtoj ir gyvena pinigo megejai tai ir sunku finansiskai,vis spaudzia is kur begali,kad tik zmogus dirbt ir jiem uzdirbt,o darbuotoju nevertina,tie nebeatlaiko tokio spaudimo ir bega...ir uzburtas ratas dziaugias va sunus uzsieni gerai gyvena..o kas is to vienisi jus liekat anukai kalbos nemoka jau musu pati turiu giminaite gimusia airijoj biggrin.gif tai juokinga vaikas sako,o mociute bigsmile.gif vien valdzios zmones statos ne namus ,o dvarus su sargyba biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif ,na ir kas juk i kapus nenusinesit,o kad godus buvot zinosim,atraskim tikras vertybes,mylekim artimus,laikykimes kartu ir gyvent bus linksma ir gera,nesumatirelekim doh.gif na kas is to didelio dvaro ,kas is tu brangiu rubu,juk siela ne to siekia ,pvz ar daznas susimaste,kad i svecius nesames pirkta sausaini pyraga su hemija ,o savo nebekepam ,laiko ner,nes prekybos centre 2 val buvom g.gif sekmes gyvenantiem lietuvoj,auginkim vaikus ir nesiekim kad jie vaziuot i uzsieni gyvent tegu lieka cia ir tegu musu bus vel 3 milijonai thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(ungrida @ 2014 02 06, 23:30)

Ne visi dėl pinigų išvažiuoja. Jei galėčiau išvykti, finansai būtų viena iš menkiausių priežasčių.
Atsakyti
QUOTE(@nda @ 2014 02 07, 09:45)
Ne visi dėl pinigų išvažiuoja. Jei galėčiau išvykti, finansai būtų viena iš menkiausių priežasčių.

Manyiau, kad kitos priežastys, išskyrus minimalių fiziologinių poreikių negebėjimas užsitikrinti, nėar pateisinamos (gaila, bet Lietuvoje near tai labia paprasta visiems norintiems ir galintiems dirbti).

Dirbti tarptautiniame kontekste galima ir gyvenant Lietuvoje. Taip pat yra privačių įmonių, kur darbuotojai gerbiami bendro pelno vardan...paieškoti, žinoma, reikia. Keliauti ir pažinti galimybės kaip niekada didelės. Studijos, mano supratimu, near emigracija, kaip ir darbas tarptautinėje institucijoje su komandiruotėmis mėnesiui- metams. Tuomet tik dar maloniau grįžti ir jausti prisirišimą prie atpažįstamos gamtos kaitos ir dėsnių, iš to išplaukiančios kultūrinės patirties. Gi tik turėdami kultūrinį atramos tašką galime pažinti kitų kultūrų esmę ir pajausti skirtumus. be savo krašto meilės žmogus tarsi beorėje erdvėje, negebantis suprasti ir pažinti....tiesa fiziologiniai poreikiai gali būti neblogai tenkinami, tik tuomet, kuo tampa toks individas....
Atsakyti