Įkraunama...
Įkraunama...

Lietuvybė, patriotizmas, ksenofobija

QUOTE(Šiaurė @ 2009 02 22, 04:34)
Вас в районе Иркутска научили писать на литовском- если нет, то прошу ВАС заткнуть ебло и не п..еть, никогда северяне не напишут такую херню, спроси у родственников из севера lotuliukas.gif
И вообще черевато бросаться такими словами, за них могут и спросить unsure.gif
  И еще родственников по 58 статье никогда не слали в Афганистан doh.gif [COLOR=red]- ты врунья blush2.gif

И еще лесные братья убивали, в первую очередь, красных жополизов blush2.gif

В Иркутске наверно ваши предки охраняли  литовцев, в лагерях g.gif
Трусость у тебя в крови- после драки кулаками машут thumbup.gif

И советую тебе поучить историю- если возникнет вопрос- почему я отвечу drinks_cheers.gif
Ты чего хочешь- радуйся что на польском не требуют, и  lotuliukas.gif

Ты не нашей крови, такого убожества не может быть или просто еще не было schmoll.gif

Na, ir kaip jums šis išplautų smegenų kliedesys?
Atsakyti
O mane tikrai nervuoja, kai kaimynas, tarybinių laikų karininkas man jo ko nors paklausus lietuviškai visada atsakydavo rusiškai....Aš vaikas buvau ir tikrai nesuprasdavau. Dar jo vaikai su juo šnekėdavo rusiškai, o su mama lietuviškai. Lietuvoje jis gyveno kokį 50 metų tai tikrai...
Arba, kai Vilniuje nuėjus į kavinę padavėja nesupratusi liepė man pakartosi užsakymą rusiškai. kodėl aš savo šalyje gyvendama turiu maistą užsisakyti rusiškai? g.gif Juk nuvažiavus į Angliją mes šnekame angliškai g.gif
Atsakyti
QUOTE(Forget The Pain @ 2009 02 26, 12:08)
O mane tikrai nervuoja, kai kaimynas, tarybinių laikų karininkas man jo ko nors paklausus lietuviškai visada atsakydavo rusiškai....Aš vaikas buvau ir tikrai nesuprasdavau. Dar jo vaikai su juo šnekėdavo rusiškai, o su mama lietuviškai. Lietuvoje jis gyveno kokį 50 metų tai tikrai...
Arba, kai Vilniuje nuėjus į kavinę padavėja nesupratusi liepė man pakartosi užsakymą rusiškai. kodėl aš savo šalyje gyvendama turiu maistą užsisakyti rusiškai?  g.gif Juk nuvažiavus į Angliją mes šnekame angliškai g.gif

žinai, yra rusų tautybės žmonės, yra lenkų tautybės. O yra dar tokie kacapai, kurie neturi tautybės.
Atsakyti
QUOTE(Wunderbar @ 2009 02 18, 18:55)
Beje, temos autorei norėčiau klausimuką užduoti - o jei tavęs kažkas klaustų ne rusiškai, o angliškai, ar irgi pasakytum "prašau pakartoti man lietuviškai?" wink.gif
Esu už tai, kad turėtume mokėti kalbą tos šalies, kurioje gyvename, bet.. gal vis dėlto nereikėtų taip žiauriai ;]

Aš irgi norėčiau išgirsti atsakymą į šį klausimą cool.gif

QUOTE(Chippie @ 2009 02 21, 20:43)
as pati turiu rusisko kraujo, bet negaliu pakesti tokiu bobulyciu, visa gyvenima pragyvenusiu Lietuvoje, nemokanciu lietuviu kalbos ir dar pasipiktinusiu, kad su jomis nekalba rusiskai.

Gal ir negerai darau, bet jei kokia inoringa bobulyte paklausia ko rusiskai atsakau lietuviskai, jei nesupranta, cia jos probema.
Zinoma, jei matau, kad mociute nepiktybine ir nuosirdziai ko klausia, ir tikrai lietuviskai nesupranta, tai pasakau jai rusiskai.

Nesu rusofobe (pati turiu rusisko kraujo), bet su piktybinem bobelem ruses, lenkes ar vokietes, i konfliktus nesiveliu ir atsakau lietuviskai.

o poziurio, kaip cia tu rusiskai nekalbi, juk Lietuva tiek metu po CCCP koja tupejo, nepateisinu  doh.gif  doh.gif

Aš pažiūrėčiau, ką sakytum, jei staiga Lietuvoje reikėtų šnekėti pvz. kiniškai. Va, ir įdomu, ar ne būtum tos bobutės vietoj cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Tamsioji @ 2009 02 26, 16:08)
Aš irgi norėčiau išgirsti atsakymą į šį klausimą  cool.gif
Aš pažiūrėčiau, ką sakytum, jei staiga Lietuvoje reikėtų šnekėti pvz. kiniškai. Va, ir įdomu, ar ne būtum tos bobutės vietoj  cool.gif

o kiek tamsta žinote anglų, kurie pragyveno Lietuvoje 20 metų? Pragyveno 20 metų čia ir visus auklėja gatvėje, kad anie nekalba angliškai?
Kiek man teko sutikti nerusakalbių, tų pačių anglakalbių, tai vos ne po metų jie pradeda sklandžiai kalbėti lietuviškai. Arba bent jau rodo norą.

ir prie ko čia Lietuvoje šnekėti kiniškai ax.gif ir dar "staiga"...
Atsakyti
QUOTE(naitas @ 2009 02 26, 16:46)
o kiek tamsta žinote anglų, kurie pragyveno Lietuvoje 20 metų? Pragyveno 20 metų čia ir visus auklėja gatvėje, kad anie nekalba angliškai?
Kiek man teko sutikti nerusakalbių, tų pačių anglakalbių, tai vos ne po metų jie pradeda sklandžiai kalbėti lietuviškai. Arba bent jau rodo norą.

ir prie ko čia Lietuvoje šnekėti kiniškai  ax.gif  ir dar "staiga"...

Nelyginkite jaunus žmones su senyvais. Jaunas gali per metus išmokti kalbėti bet kuria kalba, bet vyresnio amžiaus žmogus - vargiai. O tai, kad dabar jaunimas visai nemoka rusų kalbos - tai tik jų problema, jų dvasinis skurdumas - moka (jeigu gerai moka) gimtąją lietuvių ir duokdie susišneka angliškai.
Kodėl kiniškai? O kodėl ne? Kažkada rusai mus "užkariavo", gal kada kiniečiai čia ateis. Ir šiaip, mes dabar ES, tai gal išvis neverta ir lietuvių kalbos mokytis, užteks ir anglų bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Šiaurė @ 2009 02 22, 03:34)
Вас в районе Иркутска научили писать на литовском- если нет, то прошу ВАС з отвечу drinks_cheers.gif
Ты чего хочешь- радуйся что на польском не требуют, и  lotuliukas.gif

Ты не нашей крови, такого убожества не может быть или просто еще не было schmoll.gif

doh.gif doh.gif doh.gif nu čia tai jau rusiškas nacizmas prasiveržė..............
labai džiaugiuosi kad dauguma jaunų žmonių net neperskaito to ką čia parašei thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
ko nevarot atgal į rusija ? gerai toj Lietuvoj ane ? ir dar urzgiat ?
Atsakyti
QUOTE(Tamsioji @ 2009 02 27, 20:14)
O tai, kad dabar jaunimas visai nemoka rusų kalbos - tai tik jų problema, jų dvasinis skurdumas - moka (jeigu gerai moka) gimtąją lietuvių ir duokdie susišneka angliškai.

Nugi cia dabar kas...Kad nemoki rusu kalbos tai jau dvasios ubagas? Pati senais tarybiniais laikais baigiau sustiprinta rusu kalbos kursa. Jau neatsimenu kada ja teko kalbeti, nors buvo laikas, kai gyvenau buvusiam kariskiu name. Taip ir bendravom:as lietuviskai, jie - rusiskai. Puikiai suprasdavom vieni kitus ir konfliktu nekildavo.
Savo vaiku neskatinau ir neskatinsiu rinktis rusu kalbos.
Manau, kad sios temos autore papiktino reikalavimas kalbeti rusiskai. Tokiu konfliktu tikrai nekiltu, jei zmogus, nemokantis lietuviskai, normaliu tonu apie tai paaiskintu, o nepultu itikineti, kad visi privalo moketi rusiskai. Gi kaip sauksi, taip ir atsilieps.
Atsakyti
Ar mylit ją jūs? (ne teliką) biggrin.gif
Atsakyti
Mano prosenelė dėl istorinės situacijos persikėlė antrojo pasaulinio karo metu gyventi į Klaipėdą. Čia užaugo jos vaikai. Proseneliai įvaldė lietuvių kalbą. Senelis dirbo advokatų, tad neginčitinai puikiai moka kalbą. Mano mama gimė Lietuvoje. Irgi moka lietuvių kalbą. Aš mokinausi rusų mokykloje, studijavau lietuvių universitete. Tai gi aš kalbanti rusų kalba negaliu savęs priskirti nei rusų nacijai, nei lietuvių...Esu Lietuvos pilietis. Gerbiu šios šalies žmonės ir įstatymus. Protingi žmonės ne išskiria mano tautybės, o kvailių nuomonė man nesvarbi 4u.gif

Teko susidurti su kvailais rusų tautybės žmonėmis. Dėl tokių man net gėda prieš Lietuvius. Nes dėl tokiu kvailių, kurie užsispyrusiai lygi šiol šneka rusiškai Lietuvoje, susidaro klaidingas įspudys apie čia gyvenančius rusiškai šnekančius žmonės. Aš šeimoje šneku rusiškai, bet nesu Rusė, todėl mane labai labai žeidžia tai, kad lietuviai mane priskiria kitai tautai, nors net nebuvau Rusijoje ir giminių ten neturiu blush2.gif Aš visada ginu Lietuva, kai kalbama apie Rusija ir Lietuva. Bet vis gi išsivysčiusios Europos ir Scandinavijos šalys laimi. Ten gyvenimo lygis, kultūra ir žmonės geresni. Tikiuosi ne visi išsilakstys iš Lietuvos ir liks dar mąstančių žmonių ir čia smile.gif Gal ką nors ir pakeisime. Bet kol kas jokių geresnių pokyčių nematau...Žmonės spaudžiami...Vyrauja tik giminių ryšiai. Daug korupcijos doh.gif

Mūsų seimo politika man visiškai nepatinka. Žmonės užauginti su neapykanta Rusijai. Bet reikėtų nepamiršti, kad nei aš, nei mano tėvai, nei mano dukra nekalti dėl anų metų politikų klaidų...

Gyvenkime draugiškai 4u.gif
Atsakyti
Na, skandinavai ir kiti nebuvo okupuoti, gal po tiek metų savarankiško gyvavimo ir mes tapsime stiprūs ir pajėgūs biggrin.gif
Nesutinku, kad vyrauja tik giminių ryšiai, jokiu būdu.
Atsakyti
Taip ilgai nemačiau tėvynės,
dirbdamas jos laukus,
taisydamas jos šiaudinius stogus.

Taip gyvenimas nedavė laiko,
vargindamas akis ir galvojimą:
vis ką nors reikėdavo dirbti,
eiti kur nors ar važiuoti.

Matau,
nieko neišeina ir tiems,
kurie greitai važiuoja,
arba tiems,
kurie daug ir gerai pavalgo,
kad gražesni būtų žodžiai
apie tėvynę.

Dirbau ir dirbau,
net savo minčių nesuprasdamas,
norėjau tik užsidirbti sekmadienį,
kad galėčiau galvoti.

Kai baigsiu visus savo darbus,
laisvą užsidirbtą sekmadienį
atsigulęs žolėj,
laisvai pasidėjęs ant žemės rankas,
norėčiau dar pamatyti tėvynę,
kam nedavė laiko gyvenimas.
Taip nieko daugiau neuždirbau
ir taip nieko daugiau neturiu,
kad jau nebenoriu turėti.

Martinaitis, Marcelijus. Kukučio baladės: Eilėraščiai. – Vilnius: Vaga, 1977 m.
Atsakyti