QUOTE(IDOMUCIA @ 2024 02 13, 10:12)
Tai buna del kitu priezhasciu.
Jei gyvenai sovietu sajungoje, tai prisimeni gazirovkes automatus, telefonus budelese, bilietu pardavimo automatus, ovietinius televizorius. Kartais budavo tiems aparatams uzheina tai kali i shona kita ir ziurk sujungia telefonas, pradeda rodyti televozorius ar ipila gazirovkes.
Taip ir su bobomis, joms uzheina ir pabaladomas dazhnai padeda.
Aishku reikia tureti proto, ash karta taip dauzhiau telefona automata, kad luzho ragelis, dabar skaitau spaudoje sumusha bobas iki komos... Tada jau blogai.
Taip yra nuo hormonu kurie pas moteris, galiu patvirtinti ish savo patirties. Mastymas pasikeicia nuo ju, atsiranda toks nenuspejamumas. emocijos pradeda labai itakoti sprendimus, na kaip suvartojus psichika veikianciu medzhiagu. Kadangi prisimenu kitoki pasauli, tai jauciau, kad kazhkas netvarkoje.
O kaip sako MB, moterys juk kitokio pasaulio net neisivaizduoja, joms visokie uzhejimai, tai norma, kitokiu savijautu jos ir nelabai zhino
seniau maniau, kad juokauji, kai taip rasai, bet juokam irgi ribos yra, zinok, kai pradeti tokius vejus rasyti, tikrai pagalvoju gal tau psichiatrineje vieta. Geria kazkokius sintetinius hormonu ir issivaizduoja, kad kazka nusimano apie tai, kaip moyterys jauciasi
apie smurta is vis patyliu kokias nesamones rasai, gal nepakaltinamas esi? neisivaizudoju normalaus vyro, kuris kazka panasais mastytu.
Net sovietmeciu mano tetis niekad nekeldavo rankos pries mama, ir abu tevai nekele rankos pries mane ir bent mano aplinkoje smurtas ir zmogaus buduliskumas niekaip nebudavo teisinamas.
tikiuosi bent kad dabartines zmonos nemusi...
Papildyta:
QUOTE(Maja Di @ 2024 02 13, 10:47)
Kaip gerai, kad dabar moterų pasirinkimas- gyventi ar negyventi su ją daužančiu vyru. Anksčiau tokio pasirinkimo jos neturėjo, buvo baldas ar robotas tiksliau pasakius, atliekantis buities ir kitus darbus.
kada tas anksciua? visada Lietuvoje turejo, pas mus nebuvo vergoves, gal buvo seimu kokiu buduliu, gal buvo trumpu periodu, bet kad masiskai, kazkas moteris skriaustu to niekad Lietuvos istorijoje nebuvo, atvirksciai labai gerbiama moteris buvo.
Papildyta:
QUOTE(Maja Di @ 2024 02 13, 11:50)
Ne tik fizinis smurtas žiauru, bet ir psichologinis, gali tavęs nedaužyt, bet šiukšlės vietoj laikyt, žeminti, psichologinis smurtas net baisiau kartais. O šitą dažnai ir moterys "įjungia".
tau gi neegzistuoja psichologinis smurtas, kaip ten sakei, nejau su sautuvais verte skiepytis
fizinio smurto nebuna be psichologinio, nuo tik psichologinio moteris gali apsiginti, nuo fizinio sunkiau.
Papildyta:
QUOTE(arbuzas77 @ 2024 02 13, 12:24)
Aparatai aparatura buvo sovietine.Nezinau,man tie laikai primena toki pilkmeti.Dabar kazkaip zmones graziau gyvena .
nezinau kas konkreciai graziau? trinkeliu, plastiko, euroremontu rojus ? Pasiuziuriu senas nuotraukas tevu, savo vaikystes, visi kazkaip normaliai apsirenge, be tu treningu, nutysusiu rubu, pasitempe, aplinka grazi naturali, gamta ..... Namai irgi jaukus, dabar man pvz tos modernios virtuves, kaip saltos laboratorijos, isirengia uz tukstancius, paskui max ka nors i mikrobange ikisa pasisildyt
zinoma yra graziu dalyku ir daba rbet ir seniau buvo, ziurint gal kas kaip gyveno. Bet man truksta jaukumo tuose dabartiniuose dizainuose, rubai irgi kai kurie elegantiski, bet kai kurie kaip bomzu. Seniau moterys daug daugiau kurybos idedavo i savo stiliu ir pasipuosima, dabar visos vienodos mados made in China.
ir ta sintetika pripustos lupos, nutaturuoti antakiai , pridetiniai plaukai, nagai, ragai ....nuo baisokai atrodo.
miestai daug medziu turedavo, paziurek i Gedimino kalna pries 30m ir dabar
arba masinu modelius kad ir 90-2000, dar masinos skyresi, dabar vaziuoja ir nebezinai kas cia per masina is toliau, visos vienodos pustos
taigi gal kazka ir pagerino, bet kazka ir smarkiai pablogino...Manau 90 buvo daug kur pikas iki tol daug kas gerejo, dabar liko biznis ir zlugusios zmonijos viltys