Įkraunama...
Įkraunama...

Lietuvybė, patriotizmas, ksenofobija

QUOTE(lutuke123 @ 2024 02 08, 12:09)
o kaip santykyje su brolio ir tavo alga?

biggrin.gif man tai sunku suprasti kaip gqlima nesuprasti algu skirtumo. Ant kiek zmogui feikia buti kvailam.
Papildyta:
QUOTE(IDOMUCIA @ 2024 02 08, 12:48)
Siaip prekes parduodamos ne pagal tai kiek kas uzdirba o pagal verte.

Su UK alga - galima is bedos ir LT gyventi.
Bet kad ir LT algos  jau puse velnio

Tqi tu ir gyvenk su ta 'puse velnio', ko laikaisi isikibes angliskos algos?
Atsakyti

kad ne melas, man sake kad sviesto kaina pas jus 15 e airisko, pas mus 7 biggrin.gifbiggrin.gifbiggrin.gif
gal aisku ne visko, bet tikrai daug kas jau seniai brangiau Lt, nei Airijoje, jus ten milijonireriu salyje gyvenat lotuliukas.gif
nes LT PVM maistui labai didelis pas mus nulinis. mirksiukas.gif

O kam mums airiškas sviestas? Pas mus irgi yra po 7-8 už kg.

Atsakyti
QUOTE(Amadėja* @ 2024 02 08, 13:09)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="lutuke123" data-cid="73132805" data-time="1707382093"><div><p>kad ne melas, man sake kad sviesto kaina pas jus 15 e airisko, pas mus 7 vartotojo įkelta nuotraukavartotojo įkelta nuotraukavartotojo įkelta nuotrauka
gal aisku ne visko, bet tikrai daug kas jau seniai brangiau Lt, nei Airijoje, jus ten milijonireriu salyje gyvenat vartotojo įkelta nuotrauka
nes LT PVM maistui labai didelis pas mus nulinis. vartotojo įkelta nuotrauka</p></div></blockquote><p>O kam mums airiškas sviestas? Pas mus irgi yra po 7-8 už kg.</p>

Kiek pas jus siandien benzas su dyzeliu?
Atsakyti

Benzas, dyzelis kažkur 1,40-1,60

Atsakyti
QUOTE(arbuzas77 @ 2024 02 08, 12:02)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="Monteverte" data-cid="73132844" data-time="1707383609"><div><p><strong>kvailas esi</strong>, ne mažiau reikia ėst, o sveikiau, o sveikas maistas tikai labai brangus</p></div></blockquote><p>Kai perzengsi 45aja vasara ,galesim pabendrauti smulkiau apie sveika-brangu maista 😉 
</p><p> sakysi,dede dovanokit ...ka man est daba ,viskas neskanu,to negalima ,ano negalima o taip noreciau 😂</p>

kodėl turėtų patapti neskanu? bobutėms 80+ viskas vis dar skanu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(IDOMUCIA @ 2024 02 08, 11:48)
Siaip prekes parduodamos ne pagal tai kiek kas uzdirba o pagal verte.

Su UK alga - galima is bedos ir LT gyventi.
Bet kad ir LT algos  jau puse velnio

kaip tai ne?? i prekes verte yra iskaiciuojama ir darbo jega ir pelnas ir t.t. tai pardavesjos Lt gauna maziau, ukinikai gauna maziau, perdirbejai fabriko darbuotojai gauna maziau, tai kaip ta prekes kaina isauga dvigubai didesne? juk kaina ne is dangaus nukrenta. Kiek idedi investuoji, kiek nori uzdribti plius mokesciai, stai ir kaina. Klausimas, ka masto lt valdzia uzdedama 21 proc antkaini ant maisto prekiu????
Atsakyti
QUOTE(lutuke123 @ 2024 02 08, 12:50)
Klausimas, ka masto lt valdzia uzdedama 21 proc antkaini ant maisto prekiu????

ji mąsto, kad reikia uždėti visus 24 lady.gif nes ji - tai geriausia, kas galėjo nutikti Lietuvai biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Amadėja* @ 2024 02 08, 12:09)
O kam mums airiškas sviestas? Pas mus irgi yra po 7-8 už kg.</p>

nezinau kam, as pati buvau soke, kam Lietuvoje pardavinea airiska sviesta?????? Jus ka sveisto nepasigaminat pakankamai?????
o siaip kiek ziurejau kainos 12, 13 e, pigesnis tik su akcija, na kiek radau internete, iskyrus viena lenkiska maciau 7 e kg,koki tu perki lenkiska? Bet tai matai kaina ka rasai pat 7,8 e, bet santykyje su pajamom kaip?
Vidutine alga Lt 1251 EUR ir Airijoje €3,115, minimumas Lt 633, IE €2,146
Papildyta:
QUOTE(-burbanti- @ 2024 02 08, 12:06)
biggrin.gif  man tai sunku suprasti kaip gqlima  nesuprasti algu skirtumo. Ant kiek zmogui feikia buti kvailam.
Papildyta:

Tqi tu ir gyvenk su ta 'puse velnio', ko laikaisi isikibes angliskos algos?

tai gal jie labai turtingi, tai ir nesupranta didziosios salies zmoniu vargu? zinai empatija pas lietuvisu prasciausia pasaulyje unsure.gif

biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Amadėja* @ 2024 02 08, 12:20)
<p>Benzas, dyzelis kažkur 1,40-1,60</p>

pas mus abu panasiai 167 ir tai man brangu atrodo, tau nebrangu?
Papildyta:
QUOTE(arbuzas77 @ 2024 02 08, 12:02)
sakysi,dede dovanokit ...ka man est daba ,viskas neskanu,to negalima ,ano negalima o taip noreciau 😂</p>

nu as perzengiau labai daug kas skanu biggrin.gif o negalima tai nesveiko maisto, visa sveika tikrai galima, bent man biggrin.gif
Atsakyti
Lietuvoje minimali alga nuo šių metų sausio 1 dienos siekia 924 (visur pateikiami duomenys neatskaičius mokesčių). Pagal šį rodiklį mūsų šalis lenkia Kroatiją, kurioje ji siekia 840 eurų, Estiją –820 eurų. Lietuviška minimali alga taip pat didesnė nei čekiška (760 eurų, 18,9 tūkst. kronų), slovakiška (750 eurų) ar latviška (700 eurų).

Skaitykite daugiau: https://www.delfi.lt...-tempu-95762705
Bet realiai nepažįstu nei vieno, gyvenančio iš minimalios algos. Jas už minimumą dirba, tai papildomai juodais gauna arba dar kažką tuo pačiu metu gali dirbti.
Kasmet kokius 3 kartus išvažiuoju į kitas ES šalis, nepastebėjau, kad kažkas kitur būtų pigiau. Latvijon vasarą prie jūros kokius 5 kartus nuvažiuoju, tikrai brangiau nei pas mus pajūry pavalgyt. Taip kad, burbanti, jei dešimtmetį iš savo UK kaimo nebuvai išvažiavus, tai nereiškia, kad kitur gyvenimas sustojo.
Atsakyti
Ghi tai sviestas, o visa kita š ax.gif
Atsakyti
QUOTE(-burbanti- @ 2024 02 08, 13:11)
Kiek pas jus siandien benzas su dyzeliu?

As cia piluosi

https://www.saurida....nos-degalinese/

Juozitoj dar pigiau buna, bet degaliniu aplink nera
Papildyta:
QUOTE(Maja Di @ 2024 02 08, 15:21)
Lietuvoje minimali alga nuo šių metų sausio 1 dienos siekia 924 (visur pateikiami duomenys neatskaičius mokesčių). Pagal šį rodiklį mūsų šalis

Rasyk kiek i rankas, kitaip tai neturi prasmes

708 EUR i rankas

Zemelapis cia

https://en.wikipedia...by_minimum_wage

Vidutine alga zemelapis cia

i rankas ir ant popieriaus

https://en.wikipedia...by_average_wage

ir ten yra idomus zemelapis algos i rankas pagal pragyvenimo lygi...

Net average monthly salary (adjusted for living costs in PPP)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo IDOMUCIA: 08 vasario 2024 - 15:03

Aš būtent surašiau algas į rankas, paskutiniai duomenys tiek vidutinė tiek minimali

Atsakyti