Įkraunama...
Įkraunama...

Lietuvybė, patriotizmas, ksenofobija

QUOTE(lutuke123 @ 2024 01 08, 13:47)
ai dar prie visko dauguma bego tikrai ne nuo karo, nes dabar reguliariai vaziuoa atostogu i Ukraina, keliauja po Europa ir vargo nemato, o mes uz tai mokam mokesicus. Dauguma ju labai nekencia rusu, rusu kalbos, smegenys ziauriai pripildytos propoganda, matyt tie kas isvaziavo pries 20m nepakliuvo po tuo del to kitokie zmones, Kiek su rusem bendrauju nu nei pas viena jokios neapykantos nera ukrainieciam ir niekas nepritaria karui, o ukrainietes pritaria, jos nori kariauti siuncia pinigus kareiviam, palieka vyrus, sunus kariauti, ir tikisi vsi kad jie laimes unsure.gif Kaip taip is plauti zmonem smegenis. Nors tuo paciu sako, kad ju valdzi parsidavusi, kad visi vagia, kad mokesciai baisuliniai ir ne ten eina kur nori, bet kad valdzia atskainga is dalies uz si kara to nesuvokia. Isivaizduoja, kad Putinas issigando Zelenskio ir uzpuole juos, nu sakau naivumas neispasakytas ,  nepasiksaitymas, propogandos kalusymas, kitu kalbu nemokejimas kazkoks informacinis vakumas pas juos unsure.gif Pirma kart pamaciau kaip smarkiai skiriasi vakaru ir tu eastern european kultura, nu ziauriai skiriasi.
As ,atyt jau per sneiai cia, mane tai sokiruoja rimtai, uzjauciu airius, jiem tai is vis kosmosas tikriausiai  biggrin.gif

jaučiu, "sunkiai serganti" draugė pinigų iš Rusijos parvežė, kad taip atkutai rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo paštininkė: 08 sausio 2024 - 13:50
QUOTE(lutuke123 @ 2024 01 08, 13:37)
Neiskesiu pasisakysiu.  biggrin.gif Apie ukrainietes, nu zinokit nesu gyvenime sutikusi tokiu naglu zmoniu biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif , kiek dabar tenka susidurti, ar kiek drauges susiduria nu eina jos kur. Ir tokiu su zema saviverte moteru irgi nebuvau sutikusi. Jos kaip pigiausios prasotitutes gatavos atsiduoti uz bet ka, iesko cia turtingu vvyru, kiek imanoma, na jom atrodo turtingi cia gana eiliniai airiai, palikusios savus vyrus Ukrainoje.
Ne, zinoma ne visos tokios, ir yra tarp visu tautu pansiu, bet taip masiskai as tik tarp ukrainieciu ir rusiu sitoki elgesi pastebiu, nu akys ant kaktos lipa nuo naglumo dydzio ir pasileidimo. Tu jom duosi duonos, tai ranka nukas ir ant sprando atsises.
Viena zinau pas toki dieduka nuomavosi kambari, tai dabar su juo miega, tai dukra ja jau varo is ten, nes panasaus amziaus. Kita keliauja su vienu, toks pasiturintis, tai tiksii, kad jis jai nama uzrasys, nors tikrai taip nebus, jis irgi turi suaugusiu vaiku, vienu zodziu naivios, be svavivertes, galvoja, kad tarpkoju cia jos kazka pasieks, kosmaras kazkoks. Gal tokie metodai ten Ukrainoje veikia, is cia gal tie posakiai nasasala , nu cia taip nebuna, cia vyram dzin, kad jos duoda, jie nesiruosia jom uz tai nieko pirkti ar dovanoti  biggrin.gif cia tai zmones kraupsta nuo ju. Vakaruose moterys laisvai ziuri i seksa, bet to nedaro del finansines naudos, rytuose moterys is vis kuklios sia tema, nu tos is kur tokios, nesuprantu. Eina i parduotuves derisi del kainu, kisa savo pasus, visko reikalauka, ir kursu ukrainieciu kalba kokiu, ir mano kad visi jom viska privalo duoti. Jau maniau lenkes naglos, bet jom dar kaip iki menulio iki ukrainieciu biggrin.gif
Turiu labai sauniu pazystamu ukrainieciu, kas seniau cia atvyke, jie patys su tais naujais atvykusiais nenori bendrauti, nei vienas i savo namus nieko neprieme, net giminaiciu atvykuusiu  biggrin.gif ir sako, kad jei ne karas jie niekad nebutu cia atvaziave, nei pajamu, nei galimybiu, nei vizos kas jiem butu dave. Pensijos sake 40 e Ukrainoje, algos visai normalu gauti 400 e pvz mokytojai, o kainos sake labai panasios kaip ir cia, na tai gal is to skurdo baisaus taip nezinau, nu bet jomajo, ziauru, greiciau jiem nustotu moketi pasalpas ir vaizuotu jos atgal. unsure.gif
gerai bent kad vyru taip laisvai is ten neisleidzia, matyt Europa zino, kad jau ju tai tikrai nereikia. biggrin.gif
o tai but kaip 90 tieji, reketas mafija, prostitutes  biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif

kiek aš žinau slaves bendrai, dar iki karo laikų, tai jų savivertė žiauriai menka
joms bile vyras, net ir pijokas joms vyras, pagatavos dėl jų ten viską ir pastoviai joms atrodo, kad tą vyrą kažkas bando nuvilioti. Gudresni slavai jų klausia: o tavo vyras koks verslininkas, modelis, bagočius, kad visos jo nori? Ne sako, eilinis Petia, šiuo metu bedarbis, išgeria, bet aš žinau, kad visos aplinik jį keri ir bando prisitrakti iš manęs biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Amadėja* @ 2024 01 08, 12:05)
Pvz.aš tikiu kolektyvine pasąmone. Tai ir yra ta duombazė. Tiek, kad ateities ten nėra. Ji nuspėjama iš praeities įvykių.</p>

as manau siek tiek yra ir ateitis, nes yra bendros mintys, mintys yra gyvos, jos kazkur skrajoja eteryje ir kuria ateiti, kaip kokie sketches kuria realybe...todel tam tikri projektai yra ir numatyti galima kazka bet tai nebutinai gal bus ikalta kaip i akmeni, kad keisti negalesi.
Mano mama seniai buvo pas viena ekstrasense, jai pasake, kad jei tu ten kai ko nepakeisi, tau atsitiks didele nelaime, JI matyt pakeisti sugebejo ir viena diena einant namo ziema salia jos visai ivyko avarija, sake furos priekaba praleke pro ja gal uz metro atstumo, Tai va sako matyt ji ir butu man skirta.
Is kitos puses kai kurie burejai, gali naudoti panasiai kaip hipnoze, itikinti zmogu, kad kazkas bus ir jei zmogus patikes tai realiai ir bus, nes musu gyvenima kuria musu mintys, ne kas kitas. tai va reik ziuret pas ka eiti ir su kuo bendruati ir i viska ziureti atsargiai. geriausiai savo intuicija lavinti.
Atsakyti
QUOTE(lutuke123 @ 2024 01 08, 13:54)
as manau siek tiek yra ir ateitis, nes yra bendros mintys, mintys yra gyvos, jos kazkur skrajoja eteryje ir kuria ateiti, kaip kokie sketches kuria realybe...todel tam tikri projektai yra ir numatyti galima kazka bet tai nebutinai gal bus ikalta kaip i akmeni, kad keisti negalesi.
Mano mama seniai buvo pas viena ekstrasense, jai pasake, kad jei tu ten kai ko nepakeisi, tau atsitiks didele nelaime, JI matyt pakeisti sugebejo ir viena diena einant namo ziema salia jos visai ivyko avarija, sake furos priekaba praleke pro ja gal uz metro atstumo, Tai va sako matyt ji ir butu man skirta.
Is kitos puses kai kurie burejai, gali naudoti panasiai kaip hipnoze, itikinti zmogu, kad kazkas bus ir jei zmogus patikes tai realiai ir bus, nes musu gyvenima kuria musu mintys, ne kas kitas. tai va reik ziuret pas ka eiti ir su kuo bendruati ir i viska ziureti atsargiai. geriausiai savo intuicija lavinti.

užtenka filmus pažiūrėti tuos masinius, amerikonų, jie buvo žymiai anksčiau sukurti, visi žiūrėjo juos kaip fantastiką, bet viskas juk išsipildė
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2024 01 08, 13:52)
kiek aš žinau slaves bendrai, dar iki karo laikų, tai jų savivertė žiauriai menka
joms bile vyras, net ir pijokas joms vyras, pagatavos dėl jų ten viską ir pastoviai joms atrodo, kad tą vyrą kažkas bando nuvilioti. Gudresni slavai jų klausia: o tavo vyras koks verslininkas, modelis, bagočius, kad visos jo nori? Ne sako, eilinis Petia, šiuo metu bedarbis, išgeria, bet aš žinau, kad visos aplinik jį keri ir bando prisitrakti iš manęs biggrin.gif

nu jo tai matyt jos ir siekia ir tokius Petia nuvilioti, nes geriau kazkoks nei jokio, nu rimtai toks mentalitetas, Tai pas save kai kurios su pijokais gyveno, tai cia atsigaus moteriskes, nu su laiku gal adaptuosis, nes graudu ziureti rimtai. unsure.gif As kartais paziuriu kokiu srusiskus ar ukrianeitiskus serialus jau ir ten labai matosi ta tokia tendencija, nu kad vyrui viskas galima, jam riekai atleisit, moterys tokiso daznai be savivertes, nnu bet kai realybeje tai sutinki tai visiskai kitaip atrodo.
sedasi pvz ant keliu jos diedam svetimiem pube, nu niekas cia taip nedaro unsure.gif
Atsakyti

ai dar prie visko dauguma bego tikrai ne nuo karo, nes dabar reguliariai vaziuoa atostogu i Ukraina, keliauja po Europa ir vargo nemato, o mes uz tai mokam mokesicus. Dauguma ju labai nekencia rusu, rusu kalbos, smegenys ziauriai pripildytos propoganda, matyt tie kas isvaziavo pries 20m nepakliuvo po tuo del to kitokie zmones, Kiek su rusem bendrauju nu nei pas viena jokios neapykantos nera ukrainieciam ir niekas nepritaria karui, o ukrainietes pritaria, jos nori kariauti siuncia pinigus kareiviam, palieka vyrus, sunus kariauti, ir tikisi vsi kad jie laimes unsure.gifKaip taip is plauti zmonem smegenis. Nors tuo paciu sako, kad ju valdzi parsidavusi, kad visi vagia, kad mokesciai baisuliniai ir ne ten eina kur nori, bet kad valdzia atskainga is dalies uz si kara to nesuvokia. Isivaizduoja, kad Putinas issigando Zelenskio ir uzpuole juos, nu sakau naivumas neispasakytas , nepasiksaitymas, propogandos kalusymas, kitu kalbu nemokejimas kazkoks informacinis vakumas pas juos unsure.gifPirma kart pamaciau kaip smarkiai skiriasi vakaru ir tu eastern european kultura, nu ziauriai skiriasi.
As ,atyt jau per sneiai cia, mane tai sokiruoja rimtai, uzjauciu airius, jiem tai is vis kosmosas tikriausiai biggrin.gif

Ta visa keverzone kuria parasei ,yra tiesa . Dar po karo praejus pusmeciui vokieciai dave 3.14.. visiem ukrainieciams ,kad nustotu turistauti .Nes jie atvyksta i lenkija pasiima pabegelio ismoka dokus ir varo tolyn i paryziu. 

As nusigreziau nuo ju ,kai jom pasiule buta cia gyvent uz dyka -o jie(os) neieme nes prastas ,,posle babioski,, paskui kitas nama siule ,tai jiem mokykla per toli ,tai parduotuve 200m toli ir taip jis jau 5seima isleidzia. 

Jie atsisijojo per ta laika,liko kurie tikrai nieko neturi

Atsakyti
QUOTE(paštininkė @ 2024 01 08, 15:42)
Ką ir reikėjo parodyt. Tarp mūsų 4 metų skirtumas: kokie BAM'ai, moteriške? unsure.gif
Papildyta:

Bet pastebėk: kaip tik kremlinės, taip ale poetės biggrin.gif
Papildyta:

Va, kaip Kremliaus nuopisa sau ant kulnų triedžia - jetau jetau biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif
A kaip tavo nuostabusis rusas gyvena? bigsmile.gif

Nu žinok mano tokie pažįstami pasakojo, kad važiavo į BAM-ą jaunystėj, tik neprisimenu ar kai studijavo ar pabaigę mokslus. Tik įstrigo, kad butą gavo Panevėžy už tai.
Pas mus nemažai ukrainiečių gyvena, tikrai negirdėjau tokių įstorijų. Kaip tik priešingai, visos dirba, ant pašalpu nesėdi. O kad pasitaiko vienetai, visose tautose to yra, lietuvės ne išimtis. Čia gal ubantienės vyras į kokią ukrainietę pradėjo žiūrėt biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2024 01 08, 13:56)
užtenka filmus pažiūrėti tuos masinius, amerikonų, jie buvo žymiai anksčiau sukurti, visi žiūrėjo juos kaip fantastiką, bet viskas juk išsipildė

va taip va, duodama zmonem mintis, vizija, ir paskui zmones ja patikeja ja igyvendina. Seniau tai buvo daroma epr zynius, kunigus, dabar per socialinius tinklus, filmus, inluencerius ir t.t diktuojamos mados, vertybes, pasauleziura . Labai sunku tam atsispirti, reik mastyti daug, keliauti, bendrauti su zmonem ivairiais.
Atsakyti
QUOTE(Maja Di @ 2024 01 08, 14:00)
Nu žinok mano tokie pažįstami pasakojo, kad važiavo į BAM-ą jaunystėj, tik neprisimenu ar kai studijavo ar pabaigę mokslus. Tik įstrigo, kad butą gavo Panevėžy už tai.
Pas mus nemažai ukrainiečių gyvena, tikrai negirdėjau tokių įstorijų. Kaip tik priešingai, visos dirba, ant pašalpu nesėdi. O kad pasitaiko vienetai, visose tautose to yra, lietuvės ne išimtis. Čia gal ubantienės vyras į kokią ukrainietę pradėjo žiūrėt biggrin.gif

O kuriais metais? Man tiesiog įdomu laikotarpis.

Ji pasakoja istorijas apie ukrainiečius, kurios z kanaluose sukasi, nieko naujo unsure.gif

Ukrainietė ar ne, bet pati gi čia verkė, kad jos vyras su kita pabuvo - neva, jų priglausta. Ir, aišku, ta kita buvo kalta, nes jai taip jos vyras sakė biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo paštininkė: 08 sausio 2024 - 14:28
Jei poezija pradedame, tai poezija wub.gif

Aš mylėjau tave tau nežinant
Tau nežinant tave aš myliu.
Mano meilė plati kaip žvaigždynai
Kaip žydėjimas lauko gėlių.

Ar mylėjai mane nežinojau.
Ar mylėsi paklausti bijau.
Eisiu eisiu, rugsėjui lašnojant
Į tave kaip lig šiolei ėjau.

Vėlų vakarą, rudenį pilką
Tavo balsas per rūką aidės.
Šauks į kelią, į tolimą ilgą
Pasitiks ir per naktį lydės.

Ir mylėsiu tave tau nežinant
Meilė ves tuo dulkėtu keliu
Amžina ir plati kaip žvaigždynai
Kaip žydėjimas lauko gėlių…

Antanas Jonynas

https://youtu.be/MBO...hKou3sSJ8uFDVPR

❤❤

Papildyta:
QUOTE(paštininkė @ 2024 01 08, 14:42)
Ką ir reikėjo parodyt. Tarp mūsų 4 metų skirtumas: kokie BAM'ai, moteriške?

biggrin.gif biggrin.gif bukagalvė archyvistė su bukagalvišku diplomu, skirtu nevispročiams žino kur kas vqziavo I BAM biggrin.gif . Tenai neikas irr nebutu prieme ne vieno is tavo univero priedurniams biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(lutuke123 @ 2024 01 08, 14:47)
ai dar prie visko dauguma bego tikrai ne nuo karo, nes dabar reguliariai vaziuoa atostogu i Ukraina, keliauja po Europa ir vargo nemato, o mes uz tai mokam mokesicus.

Tas pats pas mus.
Paprasciausiai gera proga buvo legaliai isvaziuuoti gyventi I uzsieni. Kuo visi norintys ir pasinaudojo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo -burbanti-: 08 sausio 2024 - 14:34
QUOTE(-burbanti- @ 2024 01 08, 14:31)

biggrin.gif  biggrin.gif  bukagalvė archyvistė su bukagalvišku diplomu, skirtu  nevispročiams žino kur kas vqziavo I BAM  biggrin.gif . Tenai neikas irr nebutu prieme ne vieno is tavo univero priedurniams  biggrin.gif

Supratau. O metai kokie ten buvo, kai tu BAM'ą statei?
Atsakyti
QUOTE(paštininkė @ 2024 01 08, 14:50)
jaučiu, "sunkiai serganti" draugė pinigų iš Rusijos parvežė, kad taip atkutai rolleyes.gif

Paštininke, apie ką šios dainos tekstas:

https://youtu.be/4y4..._5iBg0YuFfgK9NW
Atsakyti