Įkraunama...
Įkraunama...

Lietuvybė, patriotizmas, ksenofobija

QUOTE(-burbanti- @ 2024 01 07, 19:24)
Tu nieko nepasakei konkretaus apie si ivykį. Orakulai nuo taves nusisuko?

aš apie labai daug įvykių nesakau nieko, jei jie man menkai teįdomūs smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Maja Di @ 2024 01 07, 19:54)
Gal tau taip atrodo, kad dabar daugiau tyčiojasi, visko visada buvo ir dabar yra. Tik dabar daugiau viešinama. Iš mokyklos laikų prisimenu, tokia matematikė gal 6 klasėj niekam tikus buvo, mes keli šeštokai už ją geriau matiekę mokėjom (paskui kažkaip išsireikalavom kitos mokytojos), tai bernai vieną dieną susitarė visokių spalvų rašalu parkerius užsipildyt ir aptaškyt, o ji su tokiu baltu kostiumėliu buvo, įsivaizduoji kokia po pamokos išėjo. Ir taip izdevalkes iš jos darydavo. Arba prisimenu gal 11 klasėj buvau, chemikė atėjo jauna, bernai jai meilėj pakaitom visą pamoką juokais prisipažinėdavo, kad laiką pratempt- prisimenu, paklausia- "mokytoja, kokios spalvos jūsų triusikėliai" ax.gif . Nori pasakyt pas jus to nebuvo?
O iš sūnaus nė karto negirdėjau, kad pas juos dabar kas iš mokytojų tyčiotųsi. Iš vyresniojo esu girdėjus. Taip kad anais laikais tik viešumo nebuvo. O ar pagarba mokytojui didesnė buvo tai galima ginčytis....

Ai, tu gi varysi ant tu laiku iki apsiśikimo. Cia gi tavo misija. Mokinkis atsijoti grudus nuo pelų ir pripažinti, kad buvo dalyku geresniu, nei dabar.
Pas mane to nebuvo. Rimtai. Kad mokinys ar studentas leistu klausti qpie triusikus mokytojo. Fui, fui. Nors.. tu kaimo mokykloje mokinaisi, gal pas jus kaime latrai sau ir leisdavo taip elgtis. Nezinau. Kazkaip teko laime mokintis ir studijuoti ne su chamais bernais.
Papildyta:
QUOTE(Monteverte @ 2024 01 07, 20:30)
aš apie labai daug įvykių nesakau nieko, jei jie man menkai teįdomūs smile.gif

Nu taip...taip.... biggrin.gif biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(lutuke123 @ 2024 01 07, 20:02)
<p></p><p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="Maja Di" data-cid="73126927" data-time="1704646487"> Gal tau taip atrodo, kad dabar daugiau tyčiojasi, visko visada buvo ir dabar yra. Tik dabar daugiau viešinama. Iš mokyklos laikų prisimenu, tokia matematikė gal 6 klasėj niekam tikus buvo, mes keli šeštokai už ją geriau matiekę mokėjom (paskui kažkaip išsireikalavom kitos mokytojos), tai bernai vieną dieną susitarė visokių spalvų rašalu parkerius užsipildyt ir aptaškyt, o ji su tokiu baltu kostiumėliu buvo, įsivaizduoji kokia po pamokos išėjo. Ir taip izdevalkes iš jos darydavo. Arba prisimenu gal 11 klasėj buvau, chemikė atėjo jauna, bernai jai meilėj pakaitom visą pamoką juokais prisipažinėdavo, kad laiką pratempt- prisimenu, paklausia- "mokytoja, kokios spalvos jūsų triusikėliai" vartotojo įkelta nuotrauka. Nori pasakyt pas jus to nebuvo? O iš sūnaus nė karto negirdėjau, kad pas juos dabar kas iš mokytojų tyčiotųsi. Iš vyresniojo esu girdėjus. Taip kad anais laikais tik viešumo nebuvo. O ar pagarba mokytojui didesnė buvo tai galima ginčytis....</blockquote> Siaubas, kokioj baisios mokykloje mokinaisi,  kokie šlykštus klasiokai. Nieko panašaus mūsų mokykloje nebuvo. Blogiausia ką darydavom, tai triuksmaudavom, garsiai snekedavom nuobodziu ir zioplu mokytojus pamokose,  bet nieko blogo niekas nedarydavom.

Ir man keista, kad tuo laiku, kai mokytojai buvo pagarboje, mokiniai mokytoju sijonus kilnodavo. Gal sakau ten kokia korekcinė mokykla buvo? Jei rajono ar kaimo mokykla, tai gal ir durniai kartu mokinosi su normaliais. Bet, kiek atsimenu, tam buvo internatines mokyklos - atsilikusiems protiskai. Labai keista. Kiek bitė pasakoja apie savo vaikyste ir jaunystę, tai toks vaizdas susidarė, kad ji is kitos planetos ar paralelinės visatos teleportavosi. umn.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo -burbanti-: 07 sausio 2024 - 19:38
QUOTE(-burbanti- @ 2024 01 07, 20:33)

Nu, ir man keista, kad tuo laiku, kai mokytojai buvo pagarboje, mokiniai mokytoju sijonus kilnodqvo. Gal sakau ten kokia korekcinė mokykla buvo? Jei rajono ar kaimo mokykla, tai gal ir durniai kartu mokinosi su normaliais.Bet tam buvo internatines mokyklos - atsilikusiems protiskai

Jau pas mus buvo betvarke, Kaune buvo zhinoma klase kaip neprognozuojama. Tai kas buvo tai pamokos metu kazhkas nusizhvengdavo. Tai jau buvo baisiai drasus veiksmas.
O jei butu mokytojus ten pule, tai tada;

vaiku kambarys, (atpzdintu)
po to spec internatas (kareiviniu mushtras)
Atsakyti
QUOTE(IDOMUCIA @ 2024 01 07, 20:38)
Jau pas mus buvo betvarke, Kaune buvo zhinoma klase kaip neprognozuojama. Tai kas buvo tai pamokos metu kazhkas nusizhvengdavo. Tai jau buvo baisiai drasus veiksmas.
O jei butu mokytojus ten pule, tai tada;

vaiku kambarys, (atpzdintu)
po to spec internatas (kareiviniu mushtras)

Gerai laikai buvo - fizrukai mokyklose atpyzdindavo išsišokėlius, tuo ir baigdavisi jų ereliavimas. O ir tevai neidavo aiskintis, nes rajone butu didziausia geda, kad vaikas chamas/idiotas auga šeimoje.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo -burbanti-: 07 sausio 2024 - 19:42

Nu žinok as ir nesuprantu apie Maja, kur ji mokesi, kad tokie dalykai vykdavo. Išaiškės,  kad irgi kokioje profkeje kaip ir montekrista, nes ten tai atitinkamas kontingentas dažnai susirinkdavo. Nu net į galva nebūtų šovę kaip kažkokių seksualinių juokeliu leisti, nebuvo nei tos mados, nei tokios laisvės.  Ir tai jau as nuo 9 kl nepriklausomoj Lietuvoje mokiausi, o ji gi vyresne bent 10m. Tai visai grieztas sovietmentis, tikrai mokytojai ir musdavo mokinius ir niekam nerupejo. 

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lutuke123: 07 sausio 2024 - 20:02
Ir gerai darė, kad lupo, nes kiti nedadaryti pusgalviqi buvo, kurie skriausdavo kitus mokinius. Cia viskasvis seimos, reiskiasi jie augo seimose, kur mušimas, kaip kasdienė duona. Daznai tokie vaikai namuose patirdavo ir seksualini priekabiavima. Nors...nei tada, nei dabar niekam nerupi kas vyksta pas tokius vaikus namie uz uzdaru duru.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo -burbanti-: 07 sausio 2024 - 20:21
QUOTE(lutuke123 @ 2024 01 07, 21:00)
<p>Nu žinok as ir nesuprantu apie Maja, kur ji mokesi, kad tokie dalykai vykdavo. Išaiškės,  kad irgi kokioje profkeje kaip ir montekrista, nes ten tai atitinkamas kontingentas dažnai susirinkdavo. Nu net į galva nebūtų šovę kaip kažkokių seksualinių juokeliu leisti, nebuvo nei tos mados, nei tokios laisvės.  Ir tai jau as nuo 9 kl nepriklausomoj Lietuvoje mokiausi, o ji gi vyresne bent 10m. Tai visai grieztas sovietmentis, tikrai mokytojai ir musdavo mokinius ir niekam nerupejo. </p>

Jei kas skaitete H.Daktaro knyga, tai ten apie profke raso, kur buvo dugnas susirinkes. Ir tai nelabai skaiciau kad pries mokytojus ka darytu. Nes vaiku kambarios iskaita, po to spec internatas, po to strojbatas.
Cia Majos fantazijos ar ji supuvusioj amerikoj mokesi
Atsakyti
QUOTE(-burbanti- @ 2024 01 07, 20:21)
Ir gerai darė, kad lupo, nes kiti nedadaryti pusgalviqi buvo, kurie skriausdavo kitus mokinius. Cia viskasvis seimos, reiskiasi jie augo seimose, kur mušimas, kaip kasdienė duona. Daznai tokie vaikai namuose patirdavo ir seksualini priekabiavima. Nors...nei tada, nei dabar niekam nerupi kas vyksta pas tokius vaikus namie uz uzdaru duru.

Nezinau ar gerai, bet buvo kaip buvo, man patinka kaip cia pas mus, stegiasi padeti, yra counseling, jei reikia, bet jei vaikas nenori keistis ir blogai elgiasi salina is mokyklos ir viskas.
Papildyta:
QUOTE(IDOMUCIA @ 2024 01 07, 21:02)
Jei kas skaitete H.Daktaro knyga, tai ten apie profke raso, kur buvo dugnas susirinkes. Ir tai nelabai skaiciau kad pries mokytojus ka darytu. Nes vaiku kambarios iskaita, po to spec internatas, po to strojbatas.
Cia Majos fantazijos ar ji supuvusioj amerikoj mokesi

nezinau is tikro, labai keista istorija is tikro, kazkaip seksualinio pobudzio mokytojam zajevkiu tikrai nebudav, bet nesu girdejusi. Jau pati kai dirbau mokytoja ir tai dar vaikai gana normaliai elgesi, budavo ten su iv negaliom jau vaikai toje pat mokykloje, jie ten galejo kokia nesamone pasakyti ar ik tu nx, bet tai max.
Atsakyti
QUOTE(-burbanti- @ 2024 01 07, 21:33)
Ai, tu gi varysi ant tu laiku iki apsiśikimo. Cia gi tavo misija. Mokinkis atsijoti grudus nuo pelų ir pripažinti, kad buvo dalyku geresniu, nei dabar.
Pas mane to nebuvo. Rimtai. Kad mokinys ar studentas leistu klausti qpie triusikus mokytojo. Fui, fui. Nors.. tu kaimo mokykloje mokinaisi, gal pas jus kaime latrai sau ir leisdavo taip elgtis. Nezinau. Kazkaip  teko laime mokintis ir studijuoti ne su chamais bernais.
Papildyta:

Nu taip...taip.... biggrin.gif  biggrin.gif
Papildyta:

Ir man keista, kad tuo laiku, kai mokytojai buvo pagarboje, mokiniai mokytoju sijonus kilnodavo. Gal sakau ten kokia korekcinė mokykla buvo? Jei rajono ar kaimo mokykla, tai gal ir durniai kartu mokinosi su normaliais. Bet, kiek atsimenu,  tam buvo internatines mokyklos - atsilikusiems protiskai. Labai keista. Kiek bitė pasakoja apie savo vaikyste ir jaunystę, tai toks vaizdas susidarė, kad ji is kitos planetos ar paralelinės visatos teleportavosi.  umn.gif

Nevarau, bet sakau, kad visada visko būdavo, tiek tada tiek dabar. Aš iš rajono centro jei ką, pas mus 7 mokyklos mieste buvo, nebuvo tada kažkokių geresnių ar blogesnių mokyklų, eilinė mokykla. iki 8 klasės visos panašis klasės buvo, o 9-oj stipresnėj mokiausi, jau buvo suskirstyta kur silpnesni kur stipresni. Netikiu kad pas jus izdevalkių iš jokių mokytojų nedarydavo, nes su savo bendaamžiais kiek esu ta tema šnekėjus, visur būdavo patyčios ne tik tarp mokinių, bet ir tarp mokytojų ir makinių. Montevertė tai į vaikus mums tinkanti, tai ji sovietmečio kaip ir nemačius
Ar tu rimtai skaitai, kad gerai kai fizrukai atbaladodavo mokinius? Tau atrodo smurtas gerai? Atsimenu muzikos mokytojas vienam klasiojui per pirštus lazdele taip trenkė, kad pirštas lužo, tau čia norma?
Vienas dalykas kas sovietmety patiko, tai kad bažnyčia nebuvo per prievartą kišama mokykloj. Daugiau jokių pliusų nematau.
Atsakyti
QUOTE(Maja Di @ 2024 01 07, 22:46)
Nevarau, bet sakau, kad visada visko būdavo, tiek tada tiek dabar. Aš iš rajono centro jei ką, pas mus 7 mokyklos mieste buvo, nebuvo tada kažkokių geresnių ar blogesnių mokyklų, eilinė mokykla. iki 8 klasės visos panašis klasės buvo, o 9-oj stipresnėj mokiausi, jau buvo suskirstyta kur silpnesni kur stipresni. Netikiu kad pas jus izdevalkių iš jokių mokytojų nedarydavo,

Negirdejau ttokiu dalyku nei is tolo. Mano klase jau buvo zinoma visame Kaune kaip bardakas.
Nieko panashaus nei buvo nei buvo tokiu fantaziju.
Kitose mokyklose tai teko girdet aplamai tvarka buvo kaip kariuomeneje.
Mokiniai kurie perzhendavo ribas buvo baudziami taip kad bijotu kiti.

Manau ne mokytojais rupinosi, bet tvarka, visai nenorejo kokiu neramumu priesh sovietu valdzia, todel reikejo,, kad mokiniai bijotu. Kazkas ishkele trispalve medyje, tai ish karto atvyko toks su ploshciumi ish saugumo ir nuej ii pavaduotojo kabineta.
Atsakyti
Niekada nė karto niekas nedrįso tyciotis is mokytoju ir destytoju. Taip, kad papyzdavoti juos, tai cia kas be ko, bet tik savame tarpe. Su labai protingais jaunuoliais studijavau. Mokiausi tai su debiliukais kai kuriais, bet visa mokykla zinojo, kad jie psichiniai. Ju tevai tempdavo kyšius dažnai, kad tu debilų neismestu is mokyklos. Bet net ir jie gyvenime nedrįso jokio mokytojo pyzdavoti. Bet lyginant su bitės aplinka, nu tai ka as zinau...su kokiais pusdurniais ji mokesi, kad tie landziodavo po mokytoju sijonais?
Del to suluzusuo pirsto, tai galiu pasakyti viena ' tavo fantazija taip grybauja biggrin.gif biggrin.gif . Tuo laiku mokytojui pyzdiecas butu buves, jei jis sulauzytu ka nors mokiniui biggrin.gif O kad fizrukai pacius arsiausius lupdavo - tai jie buvo MALADIEC! Labai twisingai darė, nes kitaip butu, kaip dabar - tualetuise pisasi, viešai rūko ramstydami mokyklos sienas, vagia is kitu mokiniu ir net mokytoju,, pardavineja narkotikus.
Bitės tevai net i baznycia neidavo?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo -burbanti-: 07 sausio 2024 - 22:23
QUOTE(IDOMUCIA @ 2024 01 07, 23:58)
Negirdejau ttokiu dalyku nei is tolo. Mano klase jau buvo zinoma visame Kaune kaip bardakas.
Nieko panashaus nei buvo nei buvo tokiu fantaziju.
Kitose mokyklose tai teko girdet aplamai tvarka buvo kaip kariuomeneje.
Mokiniai kurie perzhendavo ribas buvo baudziami taip kad bijotu kiti.

Manau ne mokytojais rupinosi, bet tvarka, visai nenorejo kokiu neramumu priesh sovietu valdzia, todel reikejo,, kad mokiniai bijotu. Kazkas ishkele trispalve medyje, tai ish karto atvyko toks su ploshciumi ish saugumo ir nuej ii pavaduotojo kabineta.

O tai kuo ji buvo žinoma kaip bardakas? Mūsų tai eilinė klasė buvo. Trispalvė tai iš karto į durnyna, kur čia patyčios? Dar papasakok kad ir sekso nebuvo. Ir kad neprisigerdavo niekas, ir kad abortų nebuvo. Garsiai niekas neskelbdavo aišku, bet visko sužinodavai, klasiokės mama akušere dirbo, tai žinojom kas abortus darosi biggrin.gif .
Apie narkotikus tai tikrai nebuvau žinojus. Bet kai pirmam kurse išvežė į Klausučius (gal Burba ten irgi važiuodavo obuolių rinkt biggrin.gif ) pirmą jau vakarą vyresni studentai, berods statybų fakulteto, atėjo dantų pastų reketuot, svaigindavosi taip biggrin.gif . Jo jo, statybos fake patys protingiausi mokėsi biggrin.gif , tie, kurie kitur neįstodavo biggrin.gif . Taip, mano tėvai ateistai visada buvo, nekeitė kailiuko ir po nepriklausomybės atgavimo. Bet mama ir į bažnyčias buvo atsisakius eit vaikų gaudyti, eidavo kai kurios mokytojos, paskui daugumoj aršiom tikinčiom patapo, tokia viena vaikų gaudytoja paskui tikybos mokytoja patapo. Į partiją dėl geresnės vietos irgi nestojo, neparsidavė okupantui.
Atsakyti