Įkraunama...
Įkraunama...

Lietuvybė, patriotizmas, ksenofobija

QUOTE(-burbanti- @ 2024 01 03, 23:41)
Tu uz mane daugiau, kaip  desimtmeciu vyresnis. Apie pokario laikus kalbi. Ir raudona ikra niekada nebuvo vertinama taip, kaip juoda 

Kalbu apie 1965-1970.
Gal juoda buvo vertingesne kiek bet tikrai ne 15 kartu daugiaau kaip dabar
Atsakyti
QUOTE(Amadėja* @ 2024 01 04, 16:05)
Kept kaip steiką, bet, jei perkepi, tai labai kietas ir sausas gaunas... Aš nemoku, o gyvenimu patenkinta! Fantastiškai Naujaką atšventėm su draugais, prieš tai Kūčias ir Kalėdas su giminėm, dar mini atostogos greitu metu 😃
<p>Gyvenimas gražus 😍    </p>

Tai va, kad nutaikyt laiką reikia, kartą kepiau, kažkoks kietas gavos. Aš lašišą mėgsu paprastai toj neprikepančioj keptuvėj be riebalų kept, ant mažos ugnies savose sultyse labai skaniai gaunasi.
Taip, gyvenam gražioje klestinčioje šalyje, svarbu karo nebūtų. Pradžioj buvo sunku, esu pagalvojus apie emigraciją kai reikėjo dar ir po darbo dirbti, kai klestėjo reketas ir korupcija.O dabar aišku yra tų bėdų, bet kur jų nėra.... Dabar net jaunimas nebeemigruoja, nebent mokytis išvažiuoja. Draugės brolio sūnus su mama seniai į Daniją išvažiaves, mokosi dabar ten kažkur, prieš mėnesį gavo šaukimą, eis atitarnaus, problemų nemato, pilietybės nesiruošia atsisakyti biggrin.gif , gal ir Lietuvoj pasiliks, čia tėvas gyvena, senelio butas laisvas.
Atsakyti
QUOTE(Maja Di @ 2024 01 03, 21:10)
15 žmonių išgelbėta.

Kur cia?

Tame gaisre ten dauguma patys isejo, nereikejo gelbeti.
Dabar uzdraude zmonems gyvent net kur greiciausiai saugu. Zmones turi teise pasirinkti, nebent valstybe nupirks naujus butus. Saugumu reikejo rupinntis anksciau.

Nieko sau, prieitu koks banditas gatveje ir pasakytu, kad man nesaugu nesiotis pinigine ir mobilu turiu juos atiduot
Atsakyti

Tai va, kad nutaikyt laiką reikia, kartą kepiau, kažkoks kietas gavos. Aš lašišą mėgsu paprastai toj neprikepančioj keptuvėj be riebalų kept, ant mažos ugnies savose sultyse labai skaniai gaunasi. Taip, gyvenam gražioje klestinčioje šalyje, svarbu karo nebūtų. Pradžioj buvo sunku, esu pagalvojus apie emigraciją kai reikėjo dar ir po darbo dirbti, kai klestėjo reketas ir korupcija.O dabar aišku yra tų bėdų, bet kur jų nėra.... Dabar net jaunimas nebeemigruoja, nebent mokytis išvažiuoja. Draugės brolio sūnus su mama seniai į Daniją išvažiaves, mokosi dabar ten kažkur, prieš mėnesį gavo šaukimą, eis atitarnaus, problemų nemato, pilietybės nesiruošia atsisakyti biggrin.gif, gal ir Lietuvoj pasiliks, čia tėvas gyvena, senelio butas laisvas.
Man lašiša arba upėtakis lb.skaniai gaunasi orkaitėj. Tik reik pridengt.

Net paprastas ežero karšis labai skaniai išsikepa kepimo rankovėj. Tiesa, tas pas mane su žvynais, tai išlieka sultingas. Dar tikrai labai skaniai gaunasi šamo kepsnys orkaitėj.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Amadėja*: 04 sausio 2024 - 15:13
QUOTE(Maja Di @ 2024 01 04, 13:07)
Vargšė burga, ji dabar ikrų negali įpirkti, tai prisimena laimingą vaikystę, kai vogtas ėdė. Dabar tavo vagis sesuo jau nedirbtų restorane. Būtų išpirdolinta už vagystes.

Dabar kas dirba restoranuose, kavinese nemokamai valgo.
Ir vaikams leidzia smile.gif
Atsakyti

Nors...paverksiu... oras peršaltas 😂

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Amadėja*: 04 sausio 2024 - 14:46
QUOTE(arbuzas77 @ 2024 01 04, 13:13)
Man maistas asocijuojasi su tuom ,kad uztikrinti energetini poreiki ,sveikas butu.O ne pvz esti arba gerti o paskui sirgti nuo prisirijimo (po svenciu). </p><p>Tunas patinka ,ir tai valgau ne visada o kada uzsimanau pasmaguriauti.Retsykiais skanu . </p>

Nu tu matai, šaunuolis visgi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Maja Di @ 2024 01 04, 13:49)
O kaip jš gamini? Geriau receptais pasidalinkit, o ne apie nenusisekusius gyvenimus pasakokit. Kiekvienas suradom kur mums geriausia, dabar laisvė, nori Tėvynėj gyveni, nori emigruoji, kaip kam geriau taip tas ir gyvena. Sovietmečiu gal ir būčiau emigravus, bet buvom už geležinės sienos, o dabar kam, kai viskas ir čia gerai, neprasčiau nei kitose Europos šalyse, kam dar ieškot kažko svetur, matom kad retas emigrantas laimę suranda svetur. Va ir SM emigrantės amžinai nelaimingos. Kažin kodėl? Aš tai džaugiuosi, kad galiu ramiai gyventi savo Tėvynėje. Jos irgi galėtų džiaugtis savo pasiirinkimu, bet kažkodėl pikros ant viso pasaulio, kad negalėjo be valdžios "davimo" sau laimingų gyvenimų susikurti.

Na tu ale laiminga. Bet sovietmeti prisimini betent tu, kad neturejai ka valgyti, neturejai ka apsiregti, nekeliavai, baigei prastus mokslus, neturejot buto, skalbimo masinos, zirneliu, majonezo ir t.t. Tai gal dabar tau ale ir gerai, nes pastoviai pasamoningai lygiuojasi i tuos sssr laikus. Mes sutinkam, sprendziant is tavo rasliavu, kad dabar tau gerEu... paklausk moontes, ji bent cia rase- gyveno gerai, ir buta turejo ir mokslus gerus baige, nes gerai mokesi ir t.t.. visi skirtingai gyveno, kaip ir dabar. Vieni lb turtingi, kiti is pasalpu vis gala su galu suduria... jeigu gyventum dabar gerai, tai nebutu poreikio lyginti kas buvo pries ~40-50metu. Tiesiog taip dirbtinai keli savo gyvenimo lygi.
O kad neprasciau nei eu, rasai nesamones. Nes negyvenai es, o nuomone susidarai tik is delfi, fb ir pan.
Atsakyti
QUOTE(IDOMUCIA @ 2024 01 04, 16:36)
Kur cia?

Tame gaisre ten dauguma patys isejo, nereikejo gelbeti.
Dabar uzdraude zmonems gyvent net kur greiciausiai saugu. Zmones turi teise pasirinkti, nebent valstybe nupirks naujus butus. Saugumu reikejo rupinntis anksciau.

Nieko sau, prieitu koks banditas gatveje ir pasakytu, kad man nesaugu nesiotis pinigine ir mobilu turiu juos atiduot

Tu irgi visažinis? Tada sakytų, kad viso namo gyventojus išgelbėjo. Nebesvaik, su keltuvu šiap sau pakilnjo, vietoj lifto, ane ax.gif Nu taip, reikėjo negelbėti, laukti kol visas namas sudegs.....
Leistų gyventi dabar, kokia konstrukcija lužtų, vėl kaltų ieškotų. Visi aplinkui kalti, tik ne mes patys. Kas apsidraudę buvo, atgaus pinigus, nusipirks naujus butus, o kiti su kaltininku galės bylinėtis.

QUOTE(uarda @ 2024 01 04, 16:42)
Dabar kas dirba restoranuose, kavinese nemokamai valgo.
Ir vaikams leidzia smile.gif

Visaip, nuo restorano priklauso. Kai kur atskirai personalui gaminama, kai kur su didžiule nuolaida gauna, kai kur dykai. Nu bet ne visus brolius seseris maitima. Abejoju ar sovietmety taip buvo. Ta prasme dykai, va tokie ir įsitaisydavo dirbti kur galima buvo vogti. "Šiltose vietose" biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Amadėja* @ 2024 01 04, 14:40)
Man lašiša arba upėtakis lb.skaniai gaunasi orkaitėj. Tik reik pridengt.</p><p>Net paprastas ežero karšis labai skaniai išsikepa kepimo rankovėj. Tiesa, tas pas mane su žvynais, tai išlieka sultingas.</p><p>Dar tikrai labai sjaniai gaunasi šamo kepsnys orksitėj.</p>

Kaip jums ta lasisa gali patikti kepta?. Fuiii.
Na nebent laukine.
Papildyta:
QUOTE(Maja Di @ 2024 01 04, 15:05)

Visaip, nuo restorano priklauso. Kai kur atskirai personalui gaminama, kai kur su didžiule nuolaida gauna, kai kur dykai. Nu bet ne visus brolius seseris maitima. Abejoju ar sovietmety taip buvo. Ta prasme dykai, va tokie ir įsitaisydavo dirbti kur galima buvo vogti. "Šiltose vietose" biggrin.gif

Oho. Moka restoranuose uz maista?
Atsakyti
QUOTE(uarda @ 2024 01 04, 17:02)
Na tu ale laiminga. Bet sovietmeti prisimini betent tu, kad neturejai ka valgyti, neturejai ka apsiregti, nekeliavai, baigei prastus mokslus, neturejot buto, skalbimo masinos, zirneliu, majonezo ir t.t.  Tai gal dabar tau ale ir gerai, nes pastoviai pasamoningai lygiuojasi i tuos sssr laikus. Mes sutinkam, sprendziant is tavo rasliavu, kad dabar tau gerEu... paklausk moontes, ji bent cia rase-  gyveno gerai, ir buta turejo ir mokslus gerus baige, nes gerai mokesi ir t.t.. visi skirtingai gyveno, kaip ir dabar. Vieni lb turtingi, kiti is pasalpu vis gala su galu suduria... jeigu gyventum dabar gerai, tai nebutu poreikio lyginti kas buvo pries ~40-50metu. Tiesiog taip dirbtinai keli savo gyvenimo lygi.
O kad neprasciau nei eu, rasai nesamones. Nes negyvenai es, o nuomone susidarai tik is delfi, fb ir pan.

Nuomones susidarau iš pažįstamų ir giminaičių, kurie gyveno ar tebegyvena.
Mano tėvų įeima buvo eilinė sovietų lagery. Abu tėvai su aukštaisiais, butas, sodas, Palanga kasmet, pinigų nepragerdavavo, bet kad už juos nupirkti nebūdavo ko. Ir, svarbiausia, kaip jums materialistės nedašunta, LAISVĖS nebuvo. Sakyti ką nori, važiuoti kur nori, gyventi kaip nori, netgi namų kokių nori statyti negalima buvo, reikėjo daryti taip kaip partija leido. Ėdesys paskutinėj vietoj, kažką gi galima buvo nusipirkti, badu niekas nemirdavo, be to mano tėvukas medžiotojas buvo, sode daržovių prisiaugindavom, tas ir gelbėjo nuo tuščių lentynų.
Atsakyti
QUOTE(Maja Di @ 2024 01 04, 16:05)

Leistų gyventi dabar, kokia konstrukcija lužtų, vėl kaltų ieškotų.

Kas cia per fashistines ponjatkes? Matai leis neleis. Leis i parduotuve vaistine, neleis, dar neleis ir bute gyventi. Jei automobiliu neleidzia ar per COVID aferta tai tipo kitiems pavoju sukeli, o cia kam sukeli pavoju? Tik sau? Sakysim vaiku neleistu ten auginti suprantama dar butu.

Ekspertai turi konkreciai ivardinti pavojus ir ju tikimybe. tada jau zhmogus sprendzia. AIshku jei ten tikimybe, kad 60 proc gali griuti tada gal reikia aishkintis ar verta rizikuot. O jei tikimybe mazhesne. Tai pakvieciami pilieciai ir prie liudininku pasirasho, kad ispeti apie pavoju ir jo dydi.
Kitoems zhmones bustas tai visas gyvenimas, todel ju rizikos ivertinims gali buti kitoks, nei asmens turincio kelis bustus. O cia kaip banditai, matai ileidzia su leidimais i savo busta.
Papildyta:
QUOTE(Maja Di @ 2024 01 04, 16:12)
LAISVĖS nebuvo.

Ne tame visai esme, tai buvo kitokia santvarka, va dabar kazhka panashaus stengiasi vel sukurti neomarksistai.
Manau atsiras ir deficitas ir valstybinis paskirstymas.
Atsakyti