Įkraunama...
Įkraunama...

Lietuvybė, patriotizmas, ksenofobija

Kas užsakėt erkių įšaldymą ir tokius šalčius, greit prisipažinkit blink.gifbiggrin.gif

Ir rožių, bei begalę kitų augalų kartu su erkėm 😃😃😃😃

Atsakyti

Mano mažius gimtadienį švenčia Žalgirio arenoj😃

Kaip faina, kad pergalė 😍

Atsakyti

Už ikrus yra skanesnių žuvinų dalykų, pvz sūdyta lašiša, gerai paruoštos krevetės, šamo kepsnys.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Amadėja*: 02 sausio 2024 - 23:10
QUOTE(Amadėja* @ 2024 01 03, 00:09)
<p>Už ikrus yra skanesnių žuvinų dalykų, pvz sūdyta lašiša, gerai paruoštos krevetės, šamo kepsnys.</p>

Viskas tai edama eiline diena...
Atsakyti
QUOTE(IDOMUCIA @ 2024 01 03, 01:26)
Viskas tai edama eiline diena...

Tai kad dabar viskas ėdama eilinę dieną, net ir tavo ikrai, jų gi daug ant karto nesuėsi biggrin.gif . Vat sovietmečiu kai nieko nebuvo, net mandarinai buvo kažkas tokio naujakui. O ikrų tada irgi ne sunkiau nei sasiskų nusipirkt būdavo. Vis galvoji ką šventėms tooookio padaryt ir finale kepi tą pačią vištą biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif , nes nu niekuo nebenustebinsi ką gali kasdien pagaminti. Aš šiemet sausio 1 dieną chašlama dariau su aviena. Dar dabar likę, nes visko per daug, kai ją kasdienai padarius labai greitai "miršta".
Atsakyti

Ikru ,,edimas,, tai is sovietiniu laiku mada . pvz jei zmogui nepatinka ,gal jis kondesuota piena su bulka valgo arba zirnelius su majonezu -> ir galvoja 3.14 dec  ,kaip daba gerai gyena ,skaniai pavalgo.(sovietmeciu to nevalge ,nors gerai uzdirbo)

Dar kiti valgo kruopu kose ,nes nieko kito valgyti negali,ir dziaugiasi kad gali valgyti . 

Treti nueina i nakvynes namus,ten gauna siltos pliurzes )-ir dziaugiasi pavalges ...

pvz ukrainieciai apkasuose ,kaip kurmiai  -dziaugiasi like gyvi ir paskanauti galintys (ka duos) 

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo arbuzas77: 03 sausio 2024 - 10:56
QUOTE(arbuzas77 @ 2024 01 03, 11:55)
Ikru ,,edimas,, tai is sovietiniu laiku mada . pvz jei zmogui nepatinka

Kam nepatinka - tai puiku, nes kitaip kaina dar didesne butu.
Cia jokia mada SSSR, taai buvo deficitas ir norimas produktas. Gal kur vakaruose tai mada "caviar-and-Champagne", gal net eda prestizha parodyt, bet buv SSSR tai tikrai ne tas atvejis.
Kaip matote cia kaina nedidele.
50 eur kg, kai tu ikru nedaug reikia.
Dabar jautiena Maximoje 50 eur kg kepsnysturi buti 200g mazsiausia, Ikru 100g uztenka 2 zmonems, tai cia prieinama daugeliui
Atsakyti

Kam nepatinka - tai puiku, nes kitaip kaina dar didesne butu.
Cia jokia mada SSSR, taai buvo deficitas ir norimas produktas. Gal kur vakaruose tai mada "caviar-and-Champagne", gal net eda prestizha parodyt, bet buv SSSR tai tikrai ne tas atvejis.
Kaip matote cia kaina nedidele.
50 eur kg, kai tu ikru nedaug reikia.
Dabar jautiena Maximoje 50 eur kg kepsnysturi buti 200g mazsiausia, Ikru 100g uztenka 2 zmonems, tai cia prieinama daugeliui

Tai brandinta jautiena gal, o ir tai akcijų būna.

Atsakyti
QUOTE(Maja Di @ 2024 01 03, 11:08)
Tai kad dabar viskas ėdama eilinę dieną, net ir tavo ikrai, jų gi daug ant karto nesuėsi biggrin.gif  . Vat sovietmečiu kai nieko nebuvo, net mandarinai buvo kažkas tokio naujakui. O ikrų tada irgi ne sunkiau nei sasiskų nusipirkt būdavo. Vis galvoji ką šventėms tooookio padaryt ir finale kepi tą pačią vištą biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif , nes nu niekuo nebenustebinsi ką gali kasdien pagaminti. Aš šiemet sausio 1 dieną chašlama dariau su aviena. Dar dabar likę, nes visko per daug, kai ją kasdienai padarius labai greitai "miršta".

Pyzdiec kokioj śeimoj tu augai. Todel pilnai auprantamas tavo nenoras atsisukti I savo vaikystės ir jaunystės metus. Suprantqmas tqvo psichologinis slykstejimasis tuo laiku. Bet tai tavo tėvų kaltė. Tu dabar tikrai negaletum sau leisti pirkti kilograms skardinę dėżę juodos tikros ikros. O , kad as dabar Lietuvoje net nemaciau tokio svorio ikrų biggrin.gif . Kiek Maximise perku, gryžus i Lietuvą, tai tik po 25gr. pardavineja uz kapitqlistinę kainą biggrin.gif
Joooo...sumaitojo tavo psichiką tinginiai tėvai.
Dabar pagalvojau...o tu isvis esi maciusi juoduosius ikrus skardineje taroje (kaip silkės dežės, tik mazesnės)?
Papildyta:
QUOTE(IDOMUCIA @ 2024 01 02, 23:00)
Rusu laikais tai buvo deficitas retai tekdavo ragaut.

Neišlendant is savo kaimo tai buvo deficitas. Raudona ikra net nebuvo vertinama tuo laiku, per prasta buvo. Apie koki tu deficita kalbi? Kiekvienas restoranas turejo juodos ikros. Mano sesuo dirbo tuo laiku kavineje, ir net ten ikros juodos turedavo, as vis po šauksteli nušvilpdavau is virtuves biggrin.gif . Man gal 15 metu buvo tada.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo -burbanti-: 03 sausio 2024 - 12:53
QUOTE(-burbanti- @ 2024 01 03, 13:53)

Neišlendant is savo kaimo tai buvo deficitas. Raudona ikra net nebuvo vertinama tuo laiku, per prasta buvo. Apie koki tu deficita kalbi? Kiekvienas restoranas turejo juodos ikros. Mano sesuo dirbo tuo laiku kavineje, ir net ten ikros juodos turedavo, as vis po šauksteli nušvilpdavau is virtuves  biggrin.gif . Man gal 15 metu buvo tada.

Kai tu gyvena uzkampyje Rumshiskes tai ash gyvenau Kauno centre, Zhaliakalnyje. Tik nemanau, kad tai turi kokia reikshme, nes parduotuveje tokiu dalyku nebuvo. Viska buvo po blato.

Raudona ikra ir juoda tuo metu buvo vertinama panasiai. Va kur prikolas.
Dabar raudonos kaina 50 eur kilogramas parduotuveje, o juodos gal jau nuo 700 euru kilogramas prasideda, net nemaciau paskutiniu metu. Pries pora metu tai kaina buvoa apie 500 euru kligrams tai budavo po 25 gramus Vinotekoj, Lidl.
Nusipirkau paragaut, bet nelabai mane suzavejo, mokeciau max 50 proc brangiau bet ne 10 15 kartu. Matyt yra paklausa, tai tegu eda, neverta pirkti
Atsakyti

Svarbiausias pianino vaidmuo – pabrėžti, jog jį įsigijusi šeima neturi kaimietiškų manierų 😂

Tai jei valgydavai ikrus esi , proletariatas 
Archyvuose galima rasti darbininkų skundą dėl to, kad kai į jų gamyklą atvažiavo antrasis partijos srities komiteto sekretorius, jam ant stalo dėjo pyragėlius, raudonuosius ikrus. iskusdavo rupuzes 😂

Iš „19-ųjų Spalio revoliucijos metinių“ pramonės artelės pirmininko Kudriavcevo pranešimo Valstybės kontrolei apie banketą, vykusį 1946 m. viename pamaskvės rajono centrų. „Reikia pažymėti, kad vakarinis banketas buvo prabangus. Ant stalų buvo šaltienos ir keptų paršelių, ryžiais įdarytų vištų, kukulių, juodųjų ikrų, įvairių dešrų, sūrių, sviesto, įvairiai patiektos avienos, iš saldumynų: šokoladinių tortų, riešutinių, grietininių, šokoladinių saldainių ir t.t. Iš vaisių: ananasų, kriaušių, obuolių ir t.t. Iš gėrimų: šampano, likerių, ypatingos kokybės konjako. Taip pat alaus ir papirosų“

😁  Pas mus A.A Baba  kepdavo skanius blynus ,kuriuos valgydavome su uogiene namine.Tai as mielai pasmaguriauciau blynais .Ikrai is rusu atejas patiekalas.

Atsakyti
Burba, aš nebenoriu veltis į diskusijas apie tavo vagis tėvus, taip kad gal baikim. Buvau Jav, tai vyro puskės vyras žvejoja Mičigano ežere, ten kažkaip už sužvejotus kilogramus susimoka, tai be ikrų žuvis paleidžia. Tai kol pas juos buvom, tik raudoną ikrą šaukštais ir kabinom, atsivalgėm, pilna kamera prigrūsta, juodosios taip pat pagauna, tik jau aišku ne kilogramais, bet ten ne prabanga ikrai. Ir LT juodosios kelis kartus esam pirkę, nė nežinau kainos, ne aš pirkau, bet ji neadekvati tam ką suvalgai. O sovietmečiu nepamenu, gal ir neragavau, tiesiog pas mus jos niekas nelaikė prabangos ženklu, todėl ir neįstrigo.
Atsakyti