QUOTE(uarda @ 2023 11 13, 11:14)
Visko gali buti. Pvz. mano suniukas, kai grizta vyras, loja is dziaugsmo, inkscia, sokineja, nors ir girdi jau prasciau, bet visada atskiria vyro automobilio garsa. As pagal tas reakcijas, zinau, kad vyras jau kieme parkuojasi 😁 arba, jeigu vaikai namuose, ir mes griztam is kur nors, tada bega per laiptus tekinas i buta. Uzuodzia vos praverus iejimo duris. O kai namie nk nera, tai vos uzlipa.
tai va kai matai kiek gyvunai sugeba, supranta, padaro, tai nelabai eina jaustis kakzuom pranasesniu.
Taip mes sukurem civilizacija, bet kiek ta musu civilizacija ir kenkia zemei, del musu patogumo.
kazkada sake zmogus gali naudoti irankius, gyvunai negali, pasirodo ir jie gali, tai koks musu esminis skirtumas? ir kuom mes geresni?
Papildyta:
QUOTE(IDOMUCIA @ 2023 11 13, 11:27)
Net nezhinai, kas ta gamta yra. Tai ne zhalios pievos, tai chaosas
o kada sakiau, kad gamta tik zalios pievos?
Gamta visa planeta ir viskas kosmosas. Jau ir ten tersiam.
Bet skirtingai nuo taves, man tai nera chaosas, o atvirksciai labai net griezta struktura ir tvarka, viskas gramais miligramais, sekundem suskaiciuta, viska spagla grieztus desnius veikia ir koks nors pazeidimas, sukuria katastrofas.
Papildyta:
QUOTE(Monteverte @ 2023 11 13, 11:51)
Negirdėjai, kad šunys lygiai taip pat mėsai naudojami, jei jau iš tos pusės žiūrėti?
Laisvai. Jie jaučia labai daug ką i daug kas jau spėta net moksliškai įrodyti.
Papildyta:
Nu. Tai tik rodo, kad jo žmona ir jį į daug geresnį iškeistų, jei toks pasisiūlytų
![smile.gif](https://www.supermama.lt/forumas/public/style_emoticons/default/smile.gif)
Nes jei tu jau esi apsisprendusi, kad augini šuniuką, tau patinka šunys, tu įdėjai į jį daug savo laiko, pinigų, energijos, tai kaip taip imti ir atsisakyti jo dėl to, kad kažkokiam diedui tai nepatinka? O jei jam dar kas nors ims nepatikti? Žmonos tėvai, žmonos papai ar dar bala žino kas
tai va, o kiek dar mokslininkai neatrade ar neirode. As kai maciau video kai treniruoja sunis, pvz atrasti narkotikus, tai buvau soke, zmogus paliete metalini daikta is 10 ar kiek ten tokiu pat daiktu. Atejo suo ir labai greitai atrado butent ta paliesta daikta, tai isivaizudoji kokia ju uosle, kiek ten kokio kvapo turi likti ant metalo tik palietus ranka?
esu skaiciusi ir moters pasakojima, kai jai suo padejo diagnozuoti vezi, nes butent prakaito kvapas skyresi vienoje pazastyje, nepamenu ka tiksliai dare suo ar ten kazkaip prie tos pazastie snuolat lindo ar pan, bet moteris nuejo pas medikus pasitikrinti kkodel, ir del to spejo rasti vezi ankstyvoj stadijoj.
dar sunys pradeti naudoti diagnozuoti ankstyvas alzhaimerio, parkinsono ligas, nes tu zmoniu kvapas kinta, bet ne taip stipriai, kad zmogus tai sugebetu pajausti.
o kiek ivairiu kitu terapiju vaikams su autizmu ir t.t. o kiek dar nezinom ir nesuprantam, kiek sunys , kates kiti gyvunai mus gydo, gelbeja ir t.t.