Įkraunama...
Įkraunama...

Lietuvybė, patriotizmas, ksenofobija

QUOTE(Monteverte @ 2023 10 15, 10:07)
Man tai panašiau, kad ji piktybiškai nenori pripažinti suklydusi ir toliau visaip kvailai vartosi

Psichiatriškai sveika vadinasi nėra sutrikimo, nėra diagnozės. Viskas. Taškas.

O psichologei būtų gerai žinoti, kad psichiatrija yra ne sutrikimas, o mokslo šaka, tirianti ir t.t. psichikos sutrikimus. Bet irgi taškas.
Atsakyti
QUOTE(paštininkė @ 2023 10 15, 12:11)
Psichiatriškai sveika vadinasi nėra sutrikimo, nėra diagnozės. Viskas. Taškas.
O psichologei būtų gerai žinoti, kad psichiatrija yra ne sutrikimas, o mokslo šaka, tirianti ir t.t. psichikos sutrikimus. Bet irgi taškas.

o psichiškai sveika kuo netinka? visiems žinomas ir nuo amžių amžinųjų naudojamas terminas? kam tu dviratį išradinėji? kūri naują kalbą mums? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2023 10 15, 10:07)
Man tai panašiau, kad ji piktybiškai nenori pripažinti suklydusi ir toliau visaip kvailai vartosi

Eik tu. Moontes neatsimeni, kai del maratono savaite aiskino? Kol vyras jai paaiskino, nepatikejo net mylimuke.
🤣🤣
Na zinoma, kad tik silpni zmones vengia pripazinti savo klaidas. Bet cia, manau, kitas atvejis. Paskaityk ka ji toliau raso, nu ne absurdas?
Net nesupranta ka patologija reiskia (LIGU tyrimas ir diagnozavimas).
Psichiatriskai gali buti tik nesveika. Nejaugi taip sunku suorasti?
"Psichiatrija – medicinos specialybė, kurios atstovai nagrinėja, diagnozuoja ir gydo psichikos SUTRIKIMUS."
"PSIHIATRIJA TAI medicinos šaka, tirianti psichikos SUTRIKIMU priežastis, PATOLOGIJĄ..."
"Psichopatologija - (psicho- + gr. pathos - kentėjimas, liga + logos - mokslas) - medicinos šaka, nagrinėjanti psichikos SUTRIKIMUS."
VLKK nusiuskit uzklausa, gal tuomet patikesit 😀 Bet aisku, kai supras pagaliau, sakys as jus trolinau 😁
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2023 10 15, 12:56)
o psichiškai sveika kuo netinka? visiems žinomas ir nuo amžių amžinųjų naudojamas terminas? kam tu dviratį išradinėji? kūri naują kalbą mums? biggrin.gif

Todėl kad "psichiškai sveika" arba "psichinė sveikata" yra platesnis terminas negu psichiatrinė sveikata. Psichiatrinė sveikata žymi psichikos sutrikimų, patologijų nebuvimą (na, neturi žmogus psichiatrinės diagnozės), o psichinė sveikata žymi, kad žmogus neturi nei psichiatrinės diagnozės, nei psichologinių problemų. Bet taip gali ir nebūt. Dažnai žmogus yra psichiatriškai sveikas (na, neturi psichinės ligos), bet psichologinių problemų jis turi. Iš čia yra mitas, kad jei jau kreipiasi žmogus į kokį psichikos centrą, tai būtinai turi turėt kokią psichikos patologiją. Ne.

Tiesiog atskyriau tuos dalykus ir konkretizavau. Na, tu kaip tu, bet kad SM psichologė nieko nesuprato, tai liūdna.
---------
Kaip matau, ir toliau SM psichologė nieko nesupranta... unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo paštininkė: 15 spalio 2023 - 12:11
QUOTE(paštininkė @ 2023 10 15, 13:08)
Todėl kad "psichiškai sveika" arba "psichinė sveikata" yra platesnis terminas negu psichiatrinė sveikata. Psichiatrinė sveikata žymi psichikos sutrikimų, patologijų nebuvimą (na, neturi žmogus psichiatrinės diagnozės), o psichinė sveikata žymi, kad žmogus neturi nei psichiatrinės diagnozės, nei psichologinių problemų. Bet taip gali ir nebūt. Dažnai žmogus yra psichiatriškai sveikas (na, neturi psichinės ligos), bet psichologinių problemų jis turi. Iš čia yra mitas, kad jei jau kreipiasi žmogus į kokį psichikos centrą, tai būtinai turi turėt kokią psichikos patologiją. Ne.

Tiesiog atskyriau tuos dalykus ir konkretizavau. Na, tu kaip tu, bet kad SM psichologė nieko nesuprato, tai liūdna.

kad yra labai jau retai vartojamas terminas 'psichiatrinė sveikata' aš sutinku. Bet ne 'psichiatriškai sveikas'. Na įrodyk. Tu gi ne aš, tu gi prisikalbėjus nebėgi į krūmus, neslepi ką skaitai ar ne? Čia aš gi tokia blogietė viską slepiu, o tu gi ne tokia?
Įdėk bent 2 knygų scan kopiją, kad matytųsi pavadinimas, autorius ir patį puslapį nufotografuok kur taip parašyta. Ir viskas. kam čia ginčytis?
Atsakyti
🤣🤣
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2023 10 15, 13:13)
kad yra labai jau retai vartojamas terminas 'psichiatrinė sveikata' aš sutinku. Bet ne 'psichiatriškai sveikas'. Na įrodyk. Tu gi ne aš, tu gi prisikalbėjus nebėgi į krūmus, neslepi ką skaitai ar ne? Čia aš gi tokia blogietė viską slepiu, o tu gi ne tokia?
Įdėk bent 2 knygų scan kopiją, kad matytųsi pavadinimas, autorius ir patį puslapį nufotografuok kur taip parašyta. Ir viskas. kam čia ginčytis?

Gal ir nevartojamas - aš parašiau. Galiu galvą dėt, kad redaktoriai nebrauktų, jei būtų tinkamam kontekste.

Jūsų bėda, kad be google nieko nežinot.

Atsakyti
QUOTE(paštininkė @ 2023 10 15, 13:17)
Gal ir nevartojamas - aš parašiau. Galiu galvą dėt, kad redaktoriai nebrauktų, jei būtų tinkamam kontekste.

Labai jau tu tos savo galvos nevertini, lengvai ją pakiši mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(paštininkė @ 2023 10 15, 13:17)

Tu atrodai, kaip tikra control freak. Nenormalu tai.
Papildyta:
QUOTE(Monteverte @ 2023 10 15, 15:04)
Labai jau tu tos savo galvos nevertini, lengvai ją pakiši mirksiukas.gif

Ad tai dažniausiais duodu savo du pirštus apmyžti biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Ne, vaikai, savo galvą dedu už tai, už ką esu tikra. Pavyzdžiui, redaktoriams dėl "psichiatriškai sveika": žinau, kad nenukirs mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(-burbanti- @ 2023 10 15, 15:35)
Tu atrodai, kaip tikra control freak. Nenormalu tai.

Taip labai nori mane nušaut?

Ir apskritai, Burbe, o kodėl tu dirbi UK savivaldybėj su neįgaliais žmonėmis, nuo kurių tau bloga? Gi galėtum nedirbt, kai vyras toks turtingas.

Ar kažką prisidirbus esi (prisimenu, kaip komentavai maistą benamiui), ar ten tavo ligos programos lokacijos?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo paštininkė: 15 spalio 2023 - 14:55
QUOTE(paštininkė @ 2023 10 15, 15:50)
biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif
Ne, vaikai, savo galvą dedu už tai, už ką esu tikra. Pavyzdžiui, redaktoriams dėl "psichiatriškai sveika": žinau, kad nenukirs mirksiukas.gif

na, jei redaktoriai bus tavo ar Montekristos lygio, tai aišku nė nepastebės, perskaitys apie seksą galvodami ar apie piktas forumietes, tai kai ne koks grubus rusicizmas, tai ir neužklius, natūralu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2023 10 15, 15:59)
na, jei redaktoriai bus tavo ar Montekristos lygio, tai aišku nė nepastebės, perskaitys apie seksą galvodami ar apie piktas forumietes, tai kai ne koks grubus rusicizmas, tai ir neužklius, natūralu biggrin.gif

O jei bus tavo lygio: kokie tavo variantai? biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti