Ne visi tokie patys . Telefonai ismanieji ,juose esantys facebokai,tiktokai valdo😁
Cia kartais ateina patriociu , tai vuo is kito fronto linijos ... idomu ka su ja jie veiks ???
„Jei namuose yra teisingos vertybės, ne taip paprasta kažkam iš išorės paveikti to vaiko požiūrį“, – pabrėžė prof. Ž. Bumbulienė.'
Taip. O kiek nepilnų šeimų, kiek vsikų auga be tėvų, ar su kokiais patėviais ar šiais laikais su dviem mamytėm ar tėveliais, kiek visokių traumų , kiek tėvų, kurie neturi laiko vaikams, ir nori, kad jiem mokyklose gyvenimo vertybes dėstytų ir t.t. tai į tą publiką iškrypėliai ir koncentruojasi.
prisitaikėliskumas. Pas kazka genetiskas net... Pasikeitus aplinkybems gana lengvai keicia savo elgesi, nuomone, vertybes ir pan. Lengvai pasiduoda zombinimui, prisitaiko prie daugumos tas, kas savim nepasitiki, su zema saviverte, kuo zmogus labiau pasitiki savimi, saviverte sveikesne, kuo gilesnis, tuo sunkiau jam primesti kazkokia svetima nuomone, ji zombinti. Bet idomiausia, kad jie patys to nesuvokia, kad yra zombuojami.
Tu paziurek i maja kaip jos nuomone skiriasi priklausomai kas priima istatymus. Nors ir kitos panasios. Jos pritaria viskam-"zolei", lgbt, ivairiems draudimams, na viskammmm, jeigu tai daro ju "dievai".
Jo, bet įdomu, kas sukuria šį prisitaikiškumą? Gal kokios traumos giminėje, dideli nuostoliai, praradimai ir iš baimės žmogus pakeičia nuostatas, tampa nuolankus prieš valdžią, kad tik nenukentėtų, toks gal pasąmonėje įsivyrauja modelis, ką ir perduoda iš kartos į kartą paskui giminė? Kai kas gal išsilaisvina iš tų programų, kai kas ne.
Mano mama pvz tikrai sunkiai augus, pokariu, na ir gyvenime kažkaip turtingai niekad negyveno, ir pas ją įsurėžusi tokia taupymo programa. Ir pas mane jos labai daug, ir iš tikro labai sunku to atsikratyti.
Bet dabar namuose dazniausiai buna taip, kaip pasakoja JAV dirbanti mokytoja:
"Sena lietuviška patarlė moko: „Lenk medį, kol jaunas.“ Aišku, mintys pirmiausiai krypsta į tėvelius ir šeimas. Bet šiuolaikiniame pasaulyje viskas yra daug sudėtingiau, negu mūsų senelių ir prosenelių laikais. Įvairiausių šeimų pasitaiko visur, o Amerikoje, kurioje gyvena viso pasaulio atstovai, plius kasmet pasipildo tūkstančiais naujų atvykėlių, viskas yra dar sudėtingiau. Be to, čia vaikų, besijaučiančių laisvais amerikiečiais ir nepripažįstančių jokių kitų taisyklių, išskyrus savo pačių norus, bijau net pasakyti, gal net dauguma?
Amerikoje viskas apsivertę 80 laipsnių kampu. Sunku paaugliams orientuotis pasaulyje, kai tėvų vaidmuo daugeliu atveju apsiriboja tik išlaidų padengimu ir visų vaikų norų išpildymu.
Antros kartos emigrantų vaikai, kaip pastebėjau, būna tiek asimiliavęsi su vietiniais, kad apie kažkokį dvasinį ryšį su tėvais nėra net šnekos. Jeigu kartais ir pasėdi šalia, tai matosi, kad tėvai ir vaikai priklauso visiškai skirtingiems pasauliams, kurie tarpusavyje neturi nieko bendro. Deja, netenka stebėtis tokiu žmogiškų ryšių nebuvimu išgirdus iš bendradarbės, kad jos anūkę nuo 3-jų mėnesių atiduos į lopšelį. Ir čia iš tokios šeimos, kurioje pinigų niekam netrūksta. Tiesiog mama jaučiasi turinti asmeninį gyvenimą arba paprasčiausiai nemoka su vaiku užsiiminėti namie.."
Skaitykite daugiau: https://www.lrytas.l...sivaiz-28622125
Dzyni kaip liūdna. Aš ir čia matau ir lietuves, kur nuo 6men irgi atiduoda į darželius ar auklėm . Taip ir praranda ryšį.
Taip, klausau nuo ankstaus ryto - siaubas. Dovana Putino gimtadieniui?
https://www.youtube....h?v=G1Ns2C4g-5k
Pažiūrėk, kokios drąsi SM antisemitizmo karalienė pasidarė
![mirksiukas.gif](https://www.supermama.lt/forumas/public/style_emoticons/default/mirksiukas.gif)
Tai aisku, kad dazniausiai is seimos viskas. Is kartos i karta persiduoda. As pvz. Netikiu, kad mk, maja ir kitos anksciau suprato, kad ju seimos lb blg gyveno. Asaka pati prisipazino, kad galvojo kad visai gerai gyveno.
Tiesiog gyventi ir mastyti kaip dauguma yra daug lengviau. Tokie bijo buti atstumti, bijo kritikos savo adresu, ale "ka zmones pasakys". Vienu zodziu nori buti kaip visi 😬 madingi, "turtingi", grazus, tobuli ir t.t. nors tai it toli nuo realybes...
Viskas kas transliuojama per medijas jie tiki beatodariskai. Velgi nereikia mastyti, analizuoti. Viskas ant lekstutes. tingumas neretai ir daro itaka- geriau plaukti pasroviui. Keisti savo gyvenime nk nenori. Viskas tinka. bailus tokie zmones. Va ir todel pilni neapykantos. Geriau prisitaikyti darbe, mokykloje, univere ir t.t. Bandos instinktas 🙃
Anksciau gi kaip buvo jeigu tu neatitinki grupes, tai tave ismesdavo lauk, o tai reiske, kad vienas tu neisgyvensi. Aisku, laikai pasikeite, bet baime liko.
Oi, mano mociute irgi lb taupi, nors ir pensija gera gauna, bet vis tiek gaili sau ka nors nupirkt.
Tiesiog gyventi ir mastyti kaip dauguma yra daug lengviau. Tokie bijo buti atstumti, bijo kritikos savo adresu, ale "ka zmones pasakys". Vienu zodziu nori buti kaip visi 😬 madingi, "turtingi", grazus, tobuli ir t.t. nors tai it toli nuo realybes...
Viskas kas transliuojama per medijas jie tiki beatodariskai. Velgi nereikia mastyti, analizuoti. Viskas ant lekstutes. tingumas neretai ir daro itaka- geriau plaukti pasroviui. Keisti savo gyvenime nk nenori. Viskas tinka. bailus tokie zmones. Va ir todel pilni neapykantos. Geriau prisitaikyti darbe, mokykloje, univere ir t.t. Bandos instinktas 🙃
Anksciau gi kaip buvo jeigu tu neatitinki grupes, tai tave ismesdavo lauk, o tai reiske, kad vienas tu neisgyvensi. Aisku, laikai pasikeite, bet baime liko.
Oi, mano mociute irgi lb taupi, nors ir pensija gera gauna, bet vis tiek gaili sau ka nors nupirkt.
Taip, medijos su kokrečiom autentiškom patirtim niekaip nerezonuoja - į lubas šaudo.
Ir čia rašo žmogus, kuri, neva, psichologė.
Geros gimnazijos abituriantas rimčiau parašytų.
Tai aisku, kad dazniausiai is seimos viskas. Is kartos i karta persiduoda. As pvz. Netikiu, kad mk, maja ir kitos anksciau suprato, kad ju seimos lb blg gyveno. Asaka pati prisipazino, kad galvojo kad visai gerai gyveno. Tiesiog gyventi ir mastyti kaip dauguma yra daug lengviau. Tokie bijo buti atstumti, bijo kritikos savo adresu, ale "ka zmones pasakys". Vienu zodziu nori buti kaip visi 😬 madingi, "turtingi", grazus, tobuli ir t.t. nors tai it toli nuo realybes... Viskas kas transliuojama per medijas jie tiki beatodariskai. Velgi nereikia mastyti, analizuoti. Viskas ant lekstutes. tingumas neretai ir daro itaka- geriau plaukti pasroviui. Keisti savo gyvenime nk nenori. Viskas tinka. bailus tokie zmones. Va ir todel pilni neapykantos. Geriau prisitaikyti darbe, mokykloje, univere ir t.t. Bandos instinktas 🙃 Anksciau gi kaip buvo jeigu tu neatitinki grupes, tai tave ismesdavo lauk, o tai reiske, kad vienas tu neisgyvensi. Aisku, laikai pasikeite, bet baime liko. Oi, mano mociute irgi lb taupi, nors ir pensija gera gauna, bet vis tiek gaili sau ka nors nupirkt.Jo aš dabar irgi mastau ar nebus tai iš baimės būti atstumtiem. Nes žiūrėk, kas pasisako kažkaip ne pagal main stream iš kart cancelinimas įsijungia. Atstumimas, tai dažnai reiškia ir piniginiai nuostoliai, jei žymesnis žmogus. O eiliniams, nu tas o ką žmonės pasakys, o pagalvos, kad aš bloga ir t.t. matyt irgi stipriai groja. Gerai sakai bailūs, įsikibę į materiją. Visgi netikėjimas Dievu , manau , daro žmogų bailų ir lengviau pažeidžiamą, nes viskas, ką jis turi tik šis fizinis kūnas, dėl to gal ir manipuliuoti pvz tom lytim lengviau. Ir visku kitu.
Tai ir mano mama, taip sunkiai sau, ką leidžia. Bet ir pas mane labai daug to, labai sunku išeit iš tėvų programų. Atrodo leidi ką sau, bet paskui graužiesi viduje.
![biggrin.gif](https://www.supermama.lt/forumas/public/style_emoticons/default/biggrin.gif)
Net nesuprantu to prssmės ' sau leidziu, bet paskui grauziyosi'
<p> </p>
<p>Tai ir mano mama, taip sunkiai sau, ką leidžia. Bet ir pas mane labai daug to, labai sunku išeit iš tėvų programų. Atrodo leidi ką sau, bet paskui graužiesi viduje.</p>
Taip, tikrai taip, stipriai. Nes nepastiki savimi, saviverte zemiau grindjuostes. Na ir cia ne viena karta rase-as ten neeisiu, ta nedarysiu, nes ka zmones pagalvos...
Tikrai sunku, bet yra dabar daug tu budu. Tik noro reik.
Svarbu, kad supranti, kad tai trukumas. O visi charakterio bruozai is vaikystes ir aisku, kad nebus lengva atsikratyti, tai ilgas ir sudetingas darbas. Bet sakau, svarbiausia noras butu. Ir tiesiog reikia pastoviai leisti sau kazko daugiau, negu iprastai. Su laiku taps jeigu ir ne norma, tai bent grauzatis taip nekankins.
Mano mociute net i kalbas nesileidzia, sako -as ekonomiska, o tai privalumas 😆 na svarbu jai gerai...