Įkraunama...
Įkraunama...

Lietuvybė, patriotizmas, ksenofobija

Amstersame, prie Van Gogh meno muziejaus yra fantastiška aikštė. Graži, su kalneliu dirbtiniu. Po muziejumi didele stovėjimo automobilių aikštelė. Pasivaikščioti gali į visas puses, yra kur. Pastoviai pilna žmonių: piknikai, vaikai žaidžiantys, jaunimas ir t.t.
Atvirai pasakius nesuprantu stabmeldystės: pradžioje Ilja stovėjo, dabar Vycką pastatyti nori. Kam? Kodel nepadarius dideles gražios žalios erdvės? Ar norisi vieną stabą pakeisti kitu?

Man Vycio irgi nesinori. Bet kazkoks simbolis turintis akivaizdesnes sasajas su partizanais uz kalneli butu gerai. Pati ideja apie erdve piknikams man patinka. 

Atsakyti
QUOTE(Iš_Šviesos @ 2017 11 28, 11:01)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="Nakviša" data-cid="71904581" data-time="1511802437"><div><p>Amstersame, prie Van Gogh meno muziejaus yra fantastiška aikštė. Graži, su kalneliu dirbtiniu. Po muziejumi didele stovėjimo automobilių aikštelė. Pasivaikščioti gali į visas puses, yra kur. Pastoviai pilna žmonių: piknikai, vaikai žaidžiantys, jaunimas ir t.t.
Atvirai pasakius nesuprantu stabmeldystės: pradžioje Ilja stovėjo, dabar Vycką pastatyti nori. Kam? Kodel nepadarius dideles gražios žalios erdvės? Ar norisi vieną stabą pakeisti kitu?</p></div></blockquote><p>Man Vycio irgi nesinori. Bet kazkoks simbolis turintis akivaizdesnes sasajas su partizanais uz kalneli butu gerai. Pati ideja apie erdve piknikams man patinka. </p>

Bet sio memorialo tikslas - pagerbti kovojusius ir zuvusius uz Lietuvos laive. I rastus bus irasyti kovotoju slapyvardziai. Tai kokie piknikai vos ne prie paminklo zuvusiems? Cia kaip tik rimtumu dvelkia. Ir lakstyti ar vaikscioti ant to kalnelio tada irgi nederetu.
Plagiatas nukopijuotas nuo Vasingtone esancio Vietnamo karo veteranams memorialo. Tik ten sienele granitine.
Atsakyti

Gaila, kad zmones nezino ka is tiesu reiskia Vytis.

O sis isrinktas paminklas siaik tiek ironiskas, atsizvelgus i tai ,kia dabar medziai visoe LIetuvoje kertami ir naikinami miskai, su urediju reforma priesaky, taip sakant turesim paminkla miskui, kurio gali greit nelikti...net medziu toje aiksteje daug iskirto...kad pastatytu paminkla medziams... "Medžių motyvas pasirinktas neatsitiktinai: į viršų besistiebiančių kamienų vaizdas siejasi su miško partizanų bunkeriais ir pačiu mišku, kuris lietuviams nuo seno svarbus tiek strategine, tiek sakraline prasme."

https://www.madeinvi...-bus-papildyta/

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ubuntu***: 28 lapkričio 2017 - 13:36
QUOTE(Ubuntu*** @ 2017 11 28, 14:36)
<p></p>
...net medziu toje aiksteje daug iskirto...

Ko tu rypauji del senu, ligotu medziu?
https://lietuvosdien...klevai-3161138/
Matosi, kad nebuvai, nezinai, bet svarbu kazka varyt. Paskaityk, nors rypaut nereiks.
Atsakyti
QUOTE(Ubuntu*** @ 2017 11 28, 13:36)
<p>Gaila, kad zmones nezino ka is tiesu reiskia Vytis.</p>
<p> </p>
<p>O sis isrinktas paminklas siaik tiek ironiskas, atsizvelgus i tai ,kia dabar medziai visoe LIetuvoje kertami ir naikinami miskai, su urediju reforma priesaky, taip sakant turesim paminkla miskui, kurio gali greit nelikti...net medziu toje aiksteje daug iskirto...kad pastatytu paminkla medziams... "<span>Medžių motyvas pasirinktas neatsitiktinai: į viršų besistiebiančių kamienų vaizdas siejasi su miško partizanų bunkeriais ir pačiu mišku, kuris lietuviams nuo seno svarbus tiek strategine, tiek sakraline prasme."</span></p>
<p> </p>
<p><a data-ipb='nomediaparse' href='https://www.madeinvilnius.lt/naujienos/lukiskiu-aiksteje-bus-statomas-partizanu-bunkeri-primenantis-paminklas-bus-papildyta/'>https://www.madeinvilnius.lt/naujienos/lukiskiu-aiksteje-bus-statomas-partizanu-bunkeri-primenantis-paminklas-bus-papildyta/</a></p>

Nu tai čia 21 a. "gėlytės". Visur tokia pati nesąmonė. Yra net labai puikus posakis: tik žmogus planetoje yra toks durnas padaras, kuris kerta medžius popieriui, o po to ant jo užrašo: "saugokime medžius".
Bet kuo daugiau medžiai kertami, kuo plikiau, tuo daugiau net miesto vidury norisi tos žalumos, miško vaizdo, o ne plikų plytelių ir kažkokio ten paminklo ar statulos.
Atsakyti

Nu tai čia 21 a. "gėlytės". Visur tokia pati nesąmonė. Yra net labai puikus posakis: tik žmogus planetoje yra toks durnas padaras, kuris kerta medžius popieriui, o po to ant jo užrašo: "saugokime medžius".
Bet kuo daugiau medžiai kertami, kuo plikiau, tuo daugiau net miesto vidury norisi tos žalumos, miško vaizdo, o ne plikų plytelių ir kažkokio ten paminklo ar statulos.

Toje erdveje kur suklotos plyteles dabar zoles nebeuzsodins, tad paminklas ten visai tiktu. Bet 21o amziaus paminklas mano suvokimu turetu buti kazkas interaktyvaus, o ne bronzinis statiskas Vytis. Man patiko svieciancio kryziaus ideja.

Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2017 11 28, 15:19)

Vat vat. Man patiko NY CP. Žinoma mes turime Bernardinus, Vingiaparkį, Neries krantinę, apleistą Puškorių atodangą ir kt. Bet kodėl vietoje dar vienos “ašarų ir prisiminimų” garbinimo vietos neįrengus dar vieną poilsio zoną?
Urbanizacija ir taip atima daug žalio ploto. Tuo pačiu apsistatome monumentais. Bet atmintis žmonėse gyva ne statulose, o mintyse. Istorija kokia ji buvo nepanaikinsi, buvo. Daugelio atmintyje, potyriuose.
Atsakyti

Mieste kur gyvenu yra didelis parkas su simtameciais medziais, supynes vaikams , pikniko suoliukai zmonems, rieduciu, riedlenciu vaiznejimo vieta, ir t.t. manau tokiu vietu labiau truksta Lietuvai, o ne graziu trinkeliu. Ir kad tokiame parke pastatytu koki paminkleli lai buna jis lai primena ka nors, bet ne visa aikste keisti iskirsti daug medziu, kad pastatyti paminkla miskui absurdas :oh: 

Atsakyti

Toje erdveje kur suklotos plyteles dabar zoles nebeuzsodins, tad paminklas ten visai tiktu. Bet 21o amziaus paminklas mano suvokimu turetu buti kazkas interaktyvaus, o ne bronzinis statiskas Vytis. Man patiko svieciancio kryziaus ideja.

kalba eina ne apie tas vietas, kur nera medziu,o  apie esanciu medziu iskirtima, kas vyksta dabar visoje Lietuvoje, Vilnius, Klaipeda, Kaunas ypatingai pasizymejo sioje srityje, Kaune vien iskirsta kiek medziu siais metais. prisiperka viskokiu medziu hibridu ,kaip pagaliuku, kurie kainuoja simtus euru, kurie niekad neuzauga ir sodina vietoj normaliu brandziu medziu :oh: Niekas nemasto apie zala gamtai, zmonem, oro uzterstuma ir padidejusiu potviniu galimybes...

Atsakyti
QUOTE(Nakviša @ 2017 11 28, 15:44)
Vat vat. Man patiko NY CP. Žinoma mes turime Bernardinus, Vingiaparkį, Neries krantinę, apleistą Puškorių atodangą ir kt. Bet kodėl vietoje dar vienos “ašarų ir prisiminimų” garbinimo vietos neįrengus dar vieną poilsio zoną?
Urbanizacija ir taip atima daug žalio ploto. Tuo pačiu apsistatome monumentais. Bet atmintis žmonėse gyva ne statulose, o mintyse. Istorija kokia ji buvo nepanaikinsi, buvo. Daugelio atmintyje, potyriuose.

Statulus - vienas puikiausių atminties gaivintojų smile.gif
Atsakyti
Gal šitą temą imam - pusmečiui užteks biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(paštininkė @ 2022 02 17, 19:15)
Gal šitą temą imam - pusmečiui užteks biggrin.gif

Kiekvienas ta skirtingai isivaizduoja.
Kazkada patriotizmas buvo zhudyti aplinkiniuu teritoriju gyventijus ir pleshti ju turta. Tuo Lietuv ir buvo zhinoma. (Ne tik Lietuva, daugelis tautu tuo vertesi, vikingai, danai, tik Lietuva garsejo, kaip viena sekmingiausiu)
Kai aplinkines tautos sustiprejo ar prisikviete talkos, pvz kokiu kryziuociu, - prasidejo rimtos problemos.
Iki dabar jos tesiasi matau ir galo nesimato
Papildyta:
Apie Grybauskaite (ne tik)neblogas straipsnelis

https://www.delfi.lt...s.d?id=89485049
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo IDOMUCIA: 17 vasario 2022 - 19:42