Įkraunama...
Įkraunama...

Lietuvybė, patriotizmas, ksenofobija

QUOTE(Maja Di @ 2022 08 11, 10:11)
Būtent. Tas pirkimas iš po skverno dešrelių, kad tik savo vaiką palepontum... Tas žeminimaais prieš kažkokias parduotuvių sandėlininkes... man tai čia žmogaus orumo pažeminimas. Bet jei orumo pas žmogų nerasta.... tada tai vadinama verslumu.
Visos tos sovietmečio garbintojos nieko blogo nemato, kad tada buvo vagiama, nelegaliai nemokant mokesčiuü sukami versliukai, mol dabar irgi kažkas taip daro, o tada visi taip elgėsi. Toks jausmas, kad jom pikčiausia, kad dabar pačios vogti nebegali, nei nelegalių versluykų sukti.
Nei mano tėvai vogė, nei aš kol sovietmečiu gyvenau. Dabar gal todėl ir neskauda kad negaliu vogti. O kas vogė, tie ir ilgisi to rojaus.

o tau nežemina orumo, kai "sveikatos" paso iš tavęs prašo, kad iš viso įeitum į parduotuvę? biggrin.gif
turbūt net nepastebėtum, kai į konclagerį sukištų, jei per tv tau transliuotų, kad Lietuva laisva, ES ir Amerika ja rūpinasi biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(uarda @ 2022 08 11, 10:18)
Aš nesuprantu pvz apie ką tu kalbi. Kas ir kur vogė? Aš tokių nepažinojau kas vogtų. Kalėjimai būdavo anksčiau ar ne? Už vagystės sodindavo ar ne? SSSR buvo VL? Kokie versliukai buvo sukami, nemokant mokesčių? Ir kur reikėjo mokėti tuos mokesčius?  Bent 3 pavyzdžius.

jooo, vyro giminaitis sėdėjo už bulvių maišo pavogimą iš kolūkio ax.gif
dabar ir už milijonus nesėda biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(uarda @ 2022 08 11, 10:31)
Aš irgi nzn kokios kanopos. Jūs čia apie kanopas ir ragus rasot. Kad mėsos nebuvo. Rimtai? Negali parašyti kur pirkai suknele? 😂😂😂 Tu nežinojai, kad šilko suknelė galima nusipirkti ir už 50€? Koks dar pavydas? 😉

As irgi nesuprantu apie kokias kanopas cia. Mano ex uosvene dirbo valgyklu treste tai valgiau istisai karbonadus.
O kam maziau pasiseke su uosvenem tai valgydavo kiek prastesne mesa koki kiaulienos kumpi kur puse mesos buvo kaulas, bet tiesiog daugiau pirkdavo, o is kaulu virdavo skanias sriubas
Papildyta:
QUOTE(Monteverte @ 2022 08 11, 10:34)

Reikejo nesipykti su valdzia ir eiti i demonstracijas, O jei neini i demonstracijas nedalyvauji politrenginiuose tai vogti negalima buvo
Atsakyti
QUOTE(IDOMUCIA @ 2022 08 11, 10:37)
Reikejo  nesipykti su valdzia ir eiti i demonstracijas, O jei neini i demonstracijas nedalyvauji politrenginiuose tai vogti negalima buvo

miręs jau tas žmogus, bet kiek žinau, apopiktis toks buvo, matomai nėjo į kompromisus
Atsakyti

"Purienų" net nzn 😂 čia gal asaka apie ~1970 m.rase, kai tik dviejų rūšių tortai buvo. Mano vaikystėje kulinarijoje jų buvo nemazai. griliazinis man nlb patikdavo. O vat "kijevo" lb. Ir dar šokoladinis patikdavo, nepamenu pavadinimo. Dar pyragaičiai "bulvytės", "oriniai", "riešutai" ir pan. 🔥 Na smalize aš. Nors dabar tu PC tortu nemėgstu.
Papildyta:
Kolegė buvo Slovakijoje, norėjo isipilti pigiau kuro Vengrijoje, nes šalia sienos buvo. Tai jai nepardavė, už tą kainą (apie 1,30€), kuri buvo nurodyta degalinėje, o liepė mokėti apie 2€, ale čia tokia kaina (~1,30€) tik Vengrijos gyventojams, kitiems rinkos kaina -2€. 🙄

As kad ir nemėgau saldumynų, bet nu atsimenu pilna ta mūsų maža konditerija. Ir namie mama visko pridarydavo. Na nebuvo saldumynai valgomi dažnai, per šventes dažniausiai, ar kokį sekmadienį, bet tai ir nutukusių tiek nebuvo.

Is vis mano tėvai negyveno turtingai, palyginus su dedem, tetom, buvom biedniausi. Nei kur keliavom už Lietuvos ribų, tik kartą tėtis nusivežė į Kaliningradu zoo, nes ten buvo didesnis, nei Kaune ir buvo dramblių. O į kryma, leningrada tėvai vieni yra važiavę. Bet nu užteko tu pramogų man kaip vaikui ir vietoje Palanga, Klaipėda, Kauno marios, kažkokį mišką kaip per sapną atsimenu su iv pažintiniai takais, bet nežinau kur, bet pamenu labai įdomu buvo, Palangos atviras baseinas žiemą, Trakai, muziejai įvairiausi nuo gintaro iki velnių, teatras, kinas vis ne kas savaitę, vietinės mūsų upės, ežerai, miškai kur tiek pravaikščioti, knygos ir t.t na tikrai nieko netrūko apie užsienius nei nesvajojom, iš vis nebuvo namie nei panašių šnekų.

Nei džinsų man netrūko, nei bananų, kaip ir dabar netrūksta nematytų egzotiškų vaisių ir kokiu japoniškų šilkinių kimano. 

Atsakyti

Aš irgi nzn kokios kanopos. Jūs čia apie kanopas ir ragus rasot. Kad mėsos nebuvo. Rimtai? Negali parašyti kur pirkai suknele? 😂😂😂 Tu nežinojai, kad šilko suknelė galima nusipirkti ir už 50€? Koks dar pavydas? 😉

Ne aš gi užsiciklinau ant suknelės 😆😆😆

Atsakyti

O dieve, kaipntoj Airėj baisu, ir kaip tu ten gyveni, kam????

Tai eilės pas medikus neatsirado? Vaikų drastiškai nesumažėjo, kad net mokyklas reikia uždarinėti Lietuvoje. Tu rimtai to nepastebėjai ar šiaip nebeturi, ka pasakyti? 

Atsakyti
QUOTE(lutuke123 @ 2022 08 11, 09:26)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="uarda" data-cid="72983546" data-time="
O nuotraukų aš irgi daug turiu nes tėtis mėgo fotkint, tai tikrai labai gražiai žmonės atrodė, elegantiškai. Dar juokas kažkada paėmė, dabar tokios suknelės atėjo į madą pilnos parduotuvės, ka mama vadino chalatu, taip priekį perkeičia medžiaga ir dirziukas persiveria per šoną. </p>

Mano tėtis turėjo mini fotolaboratorija tamsiajam kambarėlyje, pats ryskindsvo nuotraukas, toks hobis buvo. Tai irgi pilna tų nuotraukų 😆
Atsakyti

Dejuot? Pats vaikas nesusimąsto, bet užaugus gi gali palyginti, ką turėjo per tokią santvarką 😆

Tu va su trim vyrais nedejuoji, bet vaikai užaugę tikrai nenorės savų vaikų tampyt po kelias santuokas. 

Su kuo palygint? Su dabartiniais laikais ir naujom technologijom??? Na iphonu tikrai neturėjom. :D​ ko vaikam kliudė santvarką konkrečiai be bananų ir džinsų trūkumo? 

Bet kaip žiūriu tave kabina, :D  :D  kad kažkas turi daugiau vyrų, norėtum? Is kur žinai, ka vaikai jos norės?  :hmm: 

Atsakyti
QUOTE(IDOMUCIA @ 2022 08 11, 09:37)
As irgi nesuprantu apie kokias kanopas cia. Mano ex uosvene dirbo valgyklu treste tai valgiau istisai karbonadus.
O kam maziau pasiseke su uosvenem tai valgydavo kiek prastesne mesa koki kiaulienos kumpi kur puse mesos buvo kaulas, bet tiesiog daugiau  pirkdavo,  o is kaulu virdavo skanias sriubas

Šalia namų buvo kulinarija, tai dažnai valgiau griliuje keptu vištu 😆
Atsakyti

o tau nežemina orumo, kai "sveikatos" paso iš tavęs prašo, kad iš viso įeitum į parduotuvę? biggrin.gif
turbūt net nepastebėtum, kai į konclagerį sukištų, jei per tv tau transliuotų, kad Lietuva laisva, ES ir Amerika ja rūpinasi biggrin.gif
Papildyta:

Nu ar ne puikūs laikai buvo-bulves žmonės vogė....

Atsakyti
QUOTE(Montekrista.back @ 2022 08 11, 09:41)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="uarda" data-cid="72983605" data-time="1660203095"><div><p>Aš irgi nzn kokios kanopos. Jūs čia apie kanopas ir ragus rasot. Kad mėsos nebuvo. Rimtai? Negali parašyti kur pirkai suknele? 😂😂😂 Tu nežinojai, kad šilko suknelė galima nusipirkti ir už 50€? Koks dar pavydas? 😉</p></div></blockquote><p>Ne aš gi užsiciklinau ant suknelės 😆😆😆</p><p></p>

Tai nepirkai sukneles? Norėjai tik pavaizduoti? Ale nupirkau. Oi, MK 😂😂😂
Atsakyti

Mano tėtis turėjo mini fotolaboratorija tamsiajam kambarėlyje, pats ryskindsvo nuotraukas, toks hobis buvo. Tai irgi pilna tų nuotraukų 😆

Ne mano tėtis neryskindavo pats, kažkur nešdavo. Bet nuotraukų turiu kelias dėžutės, ir čia atsivezus tėčio turiu visas irgi, po jo mirties pasiėmiau. Labai graži buvo ir aplinka ir zmones ir šventės kiek matau, stalai lūžo nuo visko ir iš kelionių kiek nuotraukų. 

Atsakyti