Taigi,lotutes sumasinta,ir sužinojusi vieną receptą,iš pažįstamų išbandytą pasiryžau pabandyti
tris dienas ieškojau reikalingų produktų
neradusi,įpareigojau mb rasti reikalingų padažų sudėtį,ir pasigaminti patiems
visą šita atlikome
taigi originalus receptas yra toks
500 г филе говядины-jautienos filė
200 г риса-ryžiai
100 г грецких орехов-graikiškų riešutų
150 г соуса ткемали или сацебели-padažas tkemali arba zacebeli
150 г лука-svogūnų
3-4 зубчика чеснока-skiltelės česnako
2 ч.л. хмели-сунели prieskonių mišinys.
красный перец-raudonųjų pipirų
перец 10 горошок-pipirų 10 žirnelių
соль-druska
зелень по вкусу-žalumos pagal skonį(krapai, petražolės)
Mėsą supjaustome nedideliais gabalėliais,užpilame 3l vandens ir verdame 1,5val
.Per tą laika,pakepiname smulkintą svogūna,susikapojame riešutus.Po 1,5 valandos,supilame ryžius ir verdame 10min,tada suberiame svogūnus,riešutus,tkemali padažą,sudedame tą prieskonių mišinį chmeli-suneli
ir dar paverdame 5-7 min.Prispaudžiame česnako,nukeliame nuo ugnies ir palaikome dar 10-20min.Pabarstome žaluma ir skanaus
žinoma,kas turi tuos padažus,viskas trunka daug trumpiau,o mudu virėm sriubą 2 val
Komentaras dėl skonio
mb labai patiko,aš norėjau tik paragauti,tai nėra man skaniausia valgyta sriuba,bet retsykiais,pakeisti įprastas sriubas tikrai verta
Tiesa,grožiu sriuba irgi nespindinti