QUOTE(SandraSSS @ 2009 04 08, 16:33)
Sveikos mamytes planuojancios ar neseniai gimdziusios RK. mano terminas ryt ir planuoju gimdyti RK. Girdejau kad dabar baisiai daug gimdyviu ir apie palatos gavima gimdyvei ir vyrui nera net kalbos. ar ir dabar taip yra, kai jau atidare AK po remonto?
dar kitas klausimas del kazkokios naujoves apie pinigus. Girdejau, kad dabar turi i kasa oficialiai inesti apie 600-700 lt. ar gali taip buti?? ca eina kalba ne apie voekli gydytojai, o tiesiog oficialiai ka privalo sumokt keiviena gimdyve.. bet ar gali tauip buti? tokios sumos valstybinese istaigose..?
parasykit kas ka girdejote. gal kam gimdyt ten siom dienom??
Sveika,
Parasysiu ka as isgyvenau pries sesias dienas...
I ligonine atvaziavau balandzio 1 d., apie 21 val., gyd. Domza apziurejo ir esant 4 cm kaklelio atsidarymui pasiule dar vaziuoti namo, nors namai apvaziavus triju kryziu kalna, bet kai antras gimdymas tai nerizikavau ir nusprendziau likti, juolab, kad saremiai kartojosi kas 5 min. Forminant dokumentus suzinojau, kad yra tik dvi laisvos vietos, tai mane paguldzius
gali priimti tik viena gimdyve .
Po visu formalumu tvarkymo gimdykloje buvau apie 22 val. Pirmoji buvo uzimta, taigi man kliuvo antroji (su besivartanciais pakojais). Ta vakara budejo nereali akusere Zarembiene, labai stengiausi nuziureti varda, bet nesugebejau. Labai maloni ir demesinga moteris
. Aisku salia nesedejo, bet ir ieskoti jos nereikejo, vyrui pakvietus iskart pasirodydavo . Jai i pagalba issikvieciau gyd. Silkuna. Antraji karta neteko nusivilti siuo gydytoju. Jau 00,40 ant ranku turejau savo stebukliuka. Si karta buvo keista tai, kad vyras po gimdymo galejo marsiruoti po gimdykla kur panorejes, jis buvo salia maziaus, kuris gulejo po specialia lempa, taigi mate kaip gimdau placenta, kaip mane siuva, nors pirmaji karta, jam dave leliu i rankas ir pavedejo i sali, kad nematytu viso to ''grozio'' .
Apie trecia valanda nuslepsejau iki palatos. Gavau ''apartamentus'' su vaizdu i Gedimino pili, bet be kriaukles, naktiniu sviestuvu ir salia gimdyklu priesais tualetus. Kriaukle butu labai gerai, bet mums tai nekliude, mazaji prausiau vaiku kambaryje, tuo tarpu vedinant labai tvankia palata. Nakti miegojaom su atvirom durim, taip galejau matyti maziu ir uz viena palata vedinosi. Trukumas sios palatos buvo tas, kad net diena, labai girdejosi gimdyviu riksmai. Pirmaja para gulejau viena ir labai tuom dziaugiausi, bet antraja nakti pagulde gimdyve, kuri iskeliavo atsilaisvinus gimdyklai. Jau ryte, apgyvendino kita gimdyve. Kaip suprantu gimdyklos buvo uzimtos, nes vandenis moteriskei nuleidinejo palatoje ir tik po poros valandu ja isveze i gimdykla.
Kaip jau rasiau, miegojom su atvirom durim, todel girdejau visa naktini surmuli, ramu nebuvo, ypac nakti is penktadienio i sestadieni. Personalas begiojo tiesiogine ta zodzio prasme ir nugirdau zodzius, kad Dievulis labai piktai juokauja.
Taigi, apibendrinant mano romana viskas buvo
, kiek teko bendrauti su gydytojom del saves tiek mazyliu gydytoja ir sesutes paliko tikrai gera ispudi. Mokejau tik gyd. su kuriuo buvo tartasi ir i vaiku kambari buvo nunestas didelis sakotis ir kava. Labai pergyvenau, kad nematysiu savo vyresniojo sunaus, bet labai dziaugiausi, kad neleidzia vaiku. Mano nuomone galetu isvis uzdrausti mamu, tetu, dedziu, draugiu ir kitu lankyma, nes yra zmoniu, kurie tuom piktnaudziauja ir nesupranta, kad kelia diskomforta kartu gulinciom. Antraji karta teko koliotis del nesamu paltu i palata. Bet laimei jau sestadieni mus paleido i namucius
Kas liecia del mokejimu i kasa, tokia nesamone girdejau is GN, bet nezinau kiek tame tiesos. RK jokiu mokesciu nera, nebent pati noresite atsidekoti.
Sveikinu visas jau esamas mamytes ir sekmes busimoms