Įkraunama...
Įkraunama...

Raudonojo Kryžiaus ligoninė(RK)

QUOTE(susidomejusi @ 2009 04 06, 12:15)
Taip, man viskas tiko ir patiko,
na, be abejo, labai norint galima surast prie ko prisikabinti, bet vaziavau i valstybine ligonine ir nelaukiau kazkokiu ypatingu salygu, svarbiausiai, kad leliuku buvo pasirupinta, o jau mes (mamos, gimdyves...), kaip nors  irnesakyk.gif
manau, svarbiausiai - mirksiukas.gif  nusiteikimas
Aciu uz sveikinimus  4u.gif

As irgi nusiteikus jau,kad tai ne viesbutis,ne restoranas,gyd.nelakstys aplink kas minute ir t.t. Manau su tokiu nusiteikimu visada ir buna,kad viskas daug geriau,nei manei. O nuo to nebuna tokio didelio soko biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(iruncia @ 2009 04 08, 07:43)
As irgi nusiteikus jau,kad tai ne viesbutis,ne restoranas,gyd.nelakstys aplink kas minute ir t.t. Manau su tokiu nusiteikimu visada ir buna,kad viskas daug geriau,nei manei. O nuo to nebuna tokio didelio soko  biggrin.gif

thumbup.gif tikrai, reikia nusiteikti paciai pirmiausia...va as vis save pratinu prie minties,kad jei darys CP tai teks ne pora dieneliu paguleti ligonines lovoje... unsure.gif verysad.gif ka esu patyrusi gal pries 10 gal metu (gulejau viena nakti tik,kol neapsiverkiau ir tevelis neparsiveze namo blush2.gif )

uz trejeto valandeliu busiu pas daktaryte...kazkaip sikart labai nekantrauju ax.gif
Atsakyti
Labas, mamytes! As irgi gimdziau RK 2008 05 15, siuo metu esu nescia su antru vaikuciu, tureciau gimdyti 2009 07 17, butinai RK. Norejau jusu paklausti kada vyksta paskaiteles ir kaip ten uzsirasyti?
Atsakyti
QUOTE(Ksiusha @ 2009 04 07, 19:37)
Na ka, mes jau namuciuose  smile.gif

Gimdziau RK, kaip ir turejau. Dekinga personalui be galo, be krasto. Rimtai. Gavau tai, apie ka gali pasvajoti smile.gif Taip, yra gydytojai, kurie pernelyg nesicackina. Bet, kadangi, mano nuomone, daug svarbiau profesionalumas, tai as likau labai patenkinta.  bigsmile.gif O naujagimiu skyriaus darbuotojams isvis atiduociau medali -  ir uz rupesti dukrele, ir uz patarimus, ir uz pagalba, ir uz psichologine pagalba. Beje, nesitariau ir nemokejau niekam.
Taigi, didelis ACIU tiems medikams. 4u.gif

Sveikos mamytes planuojancios ar neseniai gimdziusios RK. mano terminas ryt ir planuoju gimdyti RK. Girdejau kad dabar baisiai daug gimdyviu ir apie palatos gavima gimdyvei ir vyrui nera net kalbos. ar ir dabar taip yra, kai jau atidare AK po remonto?
dar kitas klausimas del kazkokios naujoves apie pinigus. Girdejau, kad dabar turi i kasa oficialiai inesti apie 600-700 lt. ar gali taip buti?? ca eina kalba ne apie voekli gydytojai, o tiesiog oficialiai ka privalo sumokt keiviena gimdyve.. bet ar gali tauip buti? tokios sumos valstybinese istaigose..?
parasykit kas ka girdejote. gal kam gimdyt ten siom dienom??smile.gif
Atsakyti
QUOTE(SandraSSS @ 2009 04 08, 15:33)
Girdejau kad dabar baisiai daug gimdyviu ir apie palatos gavima gimdyvei ir vyrui nera net kalbos. ar ir dabar taip yra, kai jau atidare AK po remonto?

prieš daugiau nei mėnesį taip ir buvo. Kai atvažiavau gimdyt, nebuvo laisvos nė vienos lovos pogimdyviniam doh.gif Tik viena laisva Vip palata 200/para. Tai buvom nusprendę tą vip ir imtis. Bet nuskilo ir ryte išrašė vieną mamytę iš vienvietės. Taigi ir nepabuvojau vip hihihi.gif

Girdejau, kad dabar turi i kasa oficialiai inesti apie 600-700 lt. ar gali taip buti??

gal balandžio pirmąją girdėjai? lotuliukas.gif cool.gif Bent jau prieš mėnesį jokių mokesčių dar nebuvo. Gimdžiau nemokamai, taip sakant blush2.gif
Atsakyti
Aciu, Gupija, uz atsakyma. Tikiuosi ir man pasiseks ir galesiu su vyru but palatoj kaip ir po 1 gimdymo ne uz 200/parai:).
Atsakyti
QUOTE(SandraSSS @ 2009 04 08, 16:33)
Sveikos mamytes planuojancios ar neseniai gimdziusios RK. mano terminas ryt ir planuoju gimdyti RK. Girdejau kad dabar baisiai daug gimdyviu ir apie palatos gavima gimdyvei ir vyrui nera net kalbos. ar ir dabar taip yra, kai jau atidare AK po remonto?
dar kitas klausimas del kazkokios naujoves apie pinigus. Girdejau, kad dabar turi i kasa oficialiai inesti apie 600-700 lt. ar gali taip buti?? ca eina kalba ne apie voekli gydytojai, o tiesiog oficialiai ka privalo sumokt keiviena gimdyve.. bet ar gali tauip buti? tokios sumos valstybinese istaigose..?

Sveika,

Parasysiu ka as isgyvenau pries sesias dienas...
I ligonine atvaziavau balandzio 1 d., apie 21 val., gyd. Domza apziurejo ir esant 4 cm kaklelio atsidarymui pasiule dar vaziuoti namo, nors namai apvaziavus triju kryziu kalna, bet kai antras gimdymas tai nerizikavau ir nusprendziau likti, juolab, kad saremiai kartojosi kas 5 min. Forminant dokumentus suzinojau, kad yra tik dvi laisvos vietos, tai mane paguldzius gali priimti tik viena gimdyve unsure.gif .

Po visu formalumu tvarkymo gimdykloje buvau apie 22 val. Pirmoji buvo uzimta, taigi man kliuvo antroji (su besivartanciais pakojais). Ta vakara budejo nereali akusere Zarembiene, labai stengiausi nuziureti varda, bet nesugebejau. Labai maloni ir demesinga moteris thumbup.gif . Aisku salia nesedejo, bet ir ieskoti jos nereikejo, vyrui pakvietus iskart pasirodydavo . Jai i pagalba issikvieciau gyd. Silkuna. Antraji karta neteko nusivilti siuo gydytoju. Jau 00,40 ant ranku turejau savo stebukliuka. Si karta buvo keista tai, kad vyras po gimdymo galejo marsiruoti po gimdykla kur panorejes, jis buvo salia maziaus, kuris gulejo po specialia lempa, taigi mate kaip gimdau placenta, kaip mane siuva, nors pirmaji karta, jam dave leliu i rankas ir pavedejo i sali, kad nematytu viso to ''grozio'' .

Apie trecia valanda nuslepsejau iki palatos. Gavau ''apartamentus'' su vaizdu i Gedimino pili, bet be kriaukles, naktiniu sviestuvu ir salia gimdyklu priesais tualetus. Kriaukle butu labai gerai, bet mums tai nekliude, mazaji prausiau vaiku kambaryje, tuo tarpu vedinant labai tvankia palata. Nakti miegojaom su atvirom durim, taip galejau matyti maziu ir uz viena palata vedinosi. Trukumas sios palatos buvo tas, kad net diena, labai girdejosi gimdyviu riksmai. Pirmaja para gulejau viena ir labai tuom dziaugiausi, bet antraja nakti pagulde gimdyve, kuri iskeliavo atsilaisvinus gimdyklai. Jau ryte, apgyvendino kita gimdyve. Kaip suprantu gimdyklos buvo uzimtos, nes vandenis moteriskei nuleidinejo palatoje ir tik po poros valandu ja isveze i gimdykla.

Kaip jau rasiau, miegojom su atvirom durim, todel girdejau visa naktini surmuli, ramu nebuvo, ypac nakti is penktadienio i sestadieni. Personalas begiojo tiesiogine ta zodzio prasme ir nugirdau zodzius, kad Dievulis labai piktai juokauja.

Taigi, apibendrinant mano romana viskas buvo thumbup.gif , kiek teko bendrauti su gydytojom del saves tiek mazyliu gydytoja ir sesutes paliko tikrai gera ispudi. Mokejau tik gyd. su kuriuo buvo tartasi ir i vaiku kambari buvo nunestas didelis sakotis ir kava. Labai pergyvenau, kad nematysiu savo vyresniojo sunaus, bet labai dziaugiausi, kad neleidzia vaiku. Mano nuomone galetu isvis uzdrausti mamu, tetu, dedziu, draugiu ir kitu lankyma, nes yra zmoniu, kurie tuom piktnaudziauja ir nesupranta, kad kelia diskomforta kartu gulinciom. Antraji karta teko koliotis del nesamu paltu i palata. Bet laimei jau sestadieni mus paleido i namucius thumbup.gif

Kas liecia del mokejimu i kasa, tokia nesamone girdejau is GN, bet nezinau kiek tame tiesos. RK jokiu mokesciu nera, nebent pati noresite atsidekoti.

Sveikinu visas jau esamas mamytes ir sekmes busimoms 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Josa @ 2009 04 08, 16:45)
Gavau ''apartamentus'' su vaizdu i Gedimino pili, bet be kriaukles, naktiniu sviestuvu ir salia gimdyklu priesais tualetus.

šitoj palatoj gulėjau prieš 2 metus ax.gif Kalėdas ten su savo kalėdiniu nykštuku pasitikom wub.gif
Atsakyti
QUOTE(kincioskis @ 2009 04 08, 11:16)
thumbup.gif  tikrai, reikia nusiteikti paciai pirmiausia...va as vis save pratinu prie minties,kad jei darys CP tai teks ne pora dieneliu paguleti ligonines lovoje... unsure.gif  verysad.gif  ka esu patyrusi gal pries 10 gal metu (gulejau viena nakti tik,kol neapsiverkiau ir tevelis neparsiveze namo blush2.gif )

uz trejeto valandeliu busiu pas daktaryte...kazkaip sikart labai nekantrauju ax.gif

man dare planini CP pries 3metus beveik Puziene,pagimdziau 11.34 ta pa cia diena 18.00 state ant koju be kalbu,pati lipau i naujagymiu skyriu,liepe kuo daugiau judet greiciau atsigausi,3 para namo vaziavom thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(tulka26 @ 2009 04 08, 11:56)
Labas, mamytes! As irgi gimdziau RK 2008 05 15, siuo metu esu nescia su antru vaikuciu, tureciau gimdyti 2009 07 17, butinai RK. Norejau jusu paklausti kada vyksta paskaiteles ir kaip ten uzsirasyti?

labukas,
balandis jau užimtas, tai pavyko užsirašyti į paskaitėles 2009 05 06 ir 2009 05 13. telefono numerį kažkuri mamytė ankstesniuose puslapiuose minėjo. telefone neberandu sad.gif
Atsakyti
QUOTE(kincioskis @ 2009 04 08, 12:16)

Na,tai gal nudziugino daktaryte ir turi geru naujienu? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(SandraSSS @ 2009 04 08, 15:33)

Gimdziau pries savaite,
jokiu pinigu i kasa moketi nereikejo,
o del vietos vyrui - gal ir tiesa. Antra diena israse mano palatos kaimyne, tai bandziau "paguldyti" ten vyra smile.gif bet nepavyko - pasake, kad yra 2 laisvos vietos, taciau ir gimdyklose jau 2 motereles gimdo, taigi pirmenybe joms smile.gif
Atsakyti