Įkraunama...
Įkraunama...

Raudonojo Kryžiaus ligoninė(RK)

QUOTE(kristinap @ 2009 04 03, 20:37)
Įmetu pasicekavijimui ...

antroj nuotraukoj matosi durys, ten dušas ir tualetas, yra nedidelė kriauklė ir kėdė. Patogu išsivėdinti, mes su maže ten slėpėmės, kol langas atviras. Vėdindavom gal 5 kartus į dieną, nes nedidelė palata, greitai oras ne koks būdavo unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(silagele @ 2009 03 31, 12:34)
beje, čia dažnai rašiusi balandinukė(susidomėjusi) irgi pagimdė vakar vėlų vakarą. Berods apturėjo laimę pas gyd.Domžą (vakar jis turėjo ten nuo20 val. budėt)  ax.gif

Sveikutes 4u.gif
Tiesioginis eteris is RK, 12 palatos biggrin.gif
Cia jau nuo pirmadienio, biski apsipratom, taigi liepiau MB atvezti kompa ir va, kol maziuke miega, rasau, kas ir kaip.
Ogi buvo taip:

Sekmadieni velu vakara pradejo man begt vandenys. Po truputi. Is pradziu net nesupratau, kad cia JIE, kadangi tuo metu atlikinejau reikaliukus WC, taigi dar gera pusvalandi stebejau save ir bandziau isitikint, ar cia ne kas kitka ... hihihi.gif
Tai tikrai buvo vandenys, taigi liepiau MB ruostis, o pati pradejau krauti tases ( doh.gif doh.gif doh.gif nebuvau dar ne vieno daikto i tase isidejus, nors viskas buvo nupirkta ir tase gal jau savaite gulejo prie lovos - lauke, kol ja pagaliau paruos doh.gif )

I RK atvaziavom apie 2 val. nakties. Priemime budejo akusere ( doh.gif taip ziurejau i kortele ir taip stengiausi prisimint visus vardus ir pavardes, kad veliau galeciau cia parasyt, bet puse pamirsau doh.gif ).
Prieme, apziurejo. Viskas konkreciai, neutraliai, jokiu "cackiu" ar pan. Paskambino gydytojai, pasake, kad atvyko "dar viena su nubegusiais vandenimis" biggrin.gif , pakviete ja ateiti. Mes tuo metu pildem dokumentus.
Atejo gydytoja (Raguckiene). Apziurejo. Patvirtino, kad tikrai bega vandenys, bet veiklos jokios, kaklelis tik vos vos atsiveres, todel nieko kito, tik stebet, kas vyks toliau, jie daryti negali. Pasake, kad guldys i gimdykla ir lauks apie 4-5 val, kad pamatytu, ar kaklelis atsidarineja. Labai konkreciai paaiskino, ka darys vienu ar kitu atveju. Pasiule vyrui vaziuot namo pamiegot. Irgi viskas konkreciai, aiskiai.
Pagulde i 3 gimdykla. Liepe pasistengt uzmigt. Stengiausi iki ryto, bet nelabai pavyko, nes prasidejo siokie tokie saremiai (nors ir nelabai stiprus). Visa ta laika uzeidavo akusere (velgi vardo nepamenu doh.gif ), labai miela, pamatuodavo spaudima, toniukus, paklausdavo, ar viskas gerai ir pan.
8 val pasikeite pamaina, atejo gydytoja Petrauskiene. Labai miela konkreti moteriske. Apziurejo. Veiklos beveik jokios doh.gif . Pasake, kad statys laseline ir skatins. Taip pat pasake, kad rinkciausi nuskausminamuosius, nes be ju ne velnio nepajudesim i prieki.....
Pasirinkau epidura.

Atejo anesteziologe (berods Tatjana) su, matyt, padejeja (vardo nemaciau). Abi thumbup.gif thumbup.gif moteriskes. Man viska issamiai paaiskino, pasirasem dokumentus, ir labai greitai jau gulejau su adatom nugaroj (epiduras) ir rankoj (skatinamieji). Taip atsipalaidavus gulejau iki kokiu 18 val. Net pamiegot pavyko thumbup.gif
Dziaugiausi gyvenimu iki tol, kol gydytoja pasake, kad atsidarymas jau toks, kad laikas atjungt epidura (8 ar 9 cm...), bet vaiko galvute dar labai auksstai, todel bet kokiu atveju reikes laukti, kol ji nusileis...

Maziuke valgyt praso, einu maitint 4u.gif
laukit tesinio (tik gal jau ne siandien, nes ir as miegucio jau noriu .... 4u.gif )
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo susidomejusi: 03 balandžio 2009 - 22:49
Susidomėjusi, tavo istorijos pradžia lygiai tokia pati, kaip mano antrojo gimdymo smile.gif Tik vat man nuskausminamųjų neleido, tik paklausė, ar nenorėčiau, su skatinamaisiais kaklelis pilnai atsidarė per 3 val. kažkur ir per dar kelias minutes gimė dukrytė smile.gif

Na, laukiam tęsinio bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Saulyčiukas @ 2009 04 04, 11:37)
Susidomėjusi, tavo istorijos pradžia lygiai tokia pati, kaip mano antrojo gimdymo smile.gif Tik vat man nuskausminamųjų neleido, tik paklausė, ar nenorėčiau, su skatinamaisiais kaklelis pilnai atsidarė per 3 val. kažkur ir per dar kelias minutes gimė dukrytė smile.gif

Na, laukiam tęsinio bigsmile.gif

Saulyčiuk, ar tikrai jau tokia pat?g.gif Berods minėjai jog tau po nubėgusių vandenų iš esmės veikla vystėsi, ir tik skatino vien tam kad būtų greičiau?..o čia tai išvis nevyko unsure.gif

kaip bebūtų aš spėju, kad gerai, jog jai epidūrą padarė- jeigu pernakt neatsidarė be skatinamųjų ir poto dar visą dieną atsidarinėjo kaklelis, tai faktas, kad be jo mamytė būtų greičiausiai tieek nusikankinus ... doh.gif
Atsakyti
Oi ne, aš visai nenorėjau pasakyti, kad jos atveju nebuvo būtini nuskausminamieji, tikriausiai buvo, jei net pati gydytoja siūlė imti, nes man nesiūlė, tik eigoj vis paklausdavo, ar nereikia smile.gif

Na, mano atveju ta veikla irgi vyko tik šiokia tokia - 1 сm per dvi valandas doh.gif Todėl ir siūlė skatinamuosius, sako, kas iš to, išsikankinsi visą dieną, o galų gale nebus jėgų finalui doh.gif
Epidūro neėmiau, nes, matyt, skaudėjo ne taip jau ir neištveriamai, o kai jau akyse truputį žaliuot pradėjo, tai ir atsidarymas 8 сm buvo, epidūrui ne laikas jau biggrin.gif
Atsakyti
Na stai,
rasau jau is namu biggrin.gif
taigi iki kazkur 18.00 val epiduras puikiausiai veike ir man net nusnust pavyko smile.gif
(per ta laika pasikeite anesteziologe, atsirado tokia tamsi moteriske su akinukais - siek tiek grieztesne, bet ateidavo visada, kai prasydavau (pareguliuot kazka, nes karts nuo karto pradedavo skaudeti ar pvz jauciau tik viena nugaros puse.... g.gif ))
O veliau didziulio svirksto (is kurio man i nugara leido tuos vaistus) turinys baigesi ir prasidejo "linksmybes". Kaklelis pilnai (na ar beveik pilnai, jau nelabai pamenu, ka ten gydytojai sake...) atsivere, taciau stumt neleido, atrodo, visa amzinybe, nes vaiko galvute nebuvo nusileidus.....
20.00 val. gyd.Perauskiene uzejo i gimdykla su gyd.Domza, pasake, kad jos pamaina baigiasi (ji dirba trumpiau, ne parom, kai kiti, nes augina vaikiuka), pristate Domza, palinkejo sekmes ir isejo.....
Taigi gimdyma prieme Domza. Nors jo gimdykloj beveik nemaciau, prieidavo tik akusere (Natalija - tikrai nereali moteriske thumbup.gif ). Is tikruju ir vaikeli istrauke ji, Domza tik kojas padejo laikyt MB blush2.gif ir siuvo veliau....
Tai tiek, 22.20 jau laikiau lelka ant ranku wub.gif wub.gif

Apibendrinus, ispudziai is ligonines butu tokie:

* Personalas - tikrai geras. Tikrai nesigaliu, kad su niekuo nesitariau ir niekam nemokejau. Visi, ka man ten teko sutikti (gulejau beveik savaite, taigi manau, sutikau beveik visus ten dirbancius) - gydytojai, akuseres, net moteriskes, nesiojusios maista, bei valytojos buvo tikrai malonios.
Labai dekinga naujagimiu skyriaus daktarams be seselems, kurios atsakydavo i visus klausimus, pamokydavo, parodydavo, jei kas buvo neaisku...
Porakart su verkianciu leliuku (ir paciai tada asaros riedejo) teko eiti i ta skyriu nakti - ir tikrai nesijauciau kazkam sutrukdziusi miegoti ar pan.

* Palatos - puse velnio. Lovos metalines, vaiku lopsiukai tarybiniai - ne patys graziausi ... bet buvo patogu, o tai svarbiausia. Vienintelis didelis minusas - palatoj buvo laaaaabai tvanku. Teko labai daznai vedinti

* Maistas - tikrai ne is restorano, bet as kitokio ligoninej ir nesitikejau. Neskanu, bet valgyt galima.

* Gimdykla (gimdziau trecioj) - nedidelis kambarys su gimdymo stalu-lova (visai nebaisi man pasirode, galvojau, kad bus baisiau smile.gif ). Tiesa, nemaciau gimnastikos kamuolio, bet juo ir nebuciau pasinaudojus, nes buvau isbadyta adatom ir apviniota vamzdeliais doh.gif
I gimdykla visos tases nest neleido - susikroviau i atskira maiseli tik kai kuriuos daiktus - tualetini popieriu, vienkartines paklodes (prireike tik vienos, veliau akuseres dejo ligonines), chalata (neprireike, nes visalaik gulejau), vaikiuko drabuzelius, vienkartines kelnaites, iklotus (po gimdymo gimdykloj padejo apsirengt ir taip veze i palata).
Marskinelius dave (super sexovus thumbup.gif su diiiiiidele iskirpte), ir veliau, jau pagimdzius, gavau dar vienus tokius pat, svarius, taigi pirma nakti miegojaus su jais.
Palatoje vienkartiniu paklodziu neprireike - ant lovos buvo patiesta "klijonke", taigi savo vienkartines dejau ant vystymo stalo vaikiukui suvystyti....

na, atrodo tiek.... jei turit klausimu - klauskit mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(susidomejusi @ 2009 04 04, 22:16)
Na stai,
rasau jau is namu  biggrin.gif

sveika sugrįžus namo thumbup.gif
aukit gražūs ir sveiki 4u.gif
.. o ta Natalija- tokia jauna neaukšta ilgaplaukė šviesi ..? rolleyes.gif
Atsakyti
Susidomėjusi, ačiū tau labai už tokią išsamią istoriją ir visus įspūdžius 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(silagele @ 2009 04 04, 22:50)
sveika sugrįžus namo  thumbup.gif
aukit gražūs ir sveiki 4u.gif
.. o ta Natalija- tokia jauna neaukšta ilgaplaukė šviesi ..? rolleyes.gif

Aciu smile.gif
Natalija - neauksta, apie 30-35m, manau, neilgais sviesiais plaukais..
Atsakyti
QUOTE(kristinap @ 2009 04 03, 21:42)
antroj nuotraukoj matosi durys, ten dušas ir tualetas, yra nedidelė kriauklė ir kėdė. Patogu išsivėdinti, mes su maže ten slėpėmės, kol langas atviras. Vėdindavom gal 5 kartus į dieną, nes nedidelė palata, greitai oras ne koks būdavo unsure.gif

visu pirma sveikunu susilaukus kudykelio 4u.gif
o tos pagerintos palatos mokamos, cia tos pacios uz 200Lt uz para?

QUOTE(susidomejusi @ 2009 04 04, 22:16)
Na stai,
rasau jau is namu  biggrin.gif

sveikinu sveikinu 4u.gif augite sveikuciai 4u.gif

labai aciu uz labai issamia info smile.gif mirksiukas.gif

gal kas is besidominciu sia temele planuoja treciadieni balandzio 8 d. i paskaiteleje apie gimdyma dalyvauti?
Atsakyti
QUOTE(susidomejusi @ 2009 04 05, 14:01)
Aciu smile.gif
Natalija - neauksta, apie 30-35m, manau, neilgais sviesiais plaukais..

na, gal per 4m. ir sugalvojo apsikirpt biggrin.gif
berods ji ir mano pirmame g. dalyvavo smile.gif

Atsakyti
aj, dar prisiminiau - del klizmos - savos tureti nereikia, nieks neklause, ar turiu,
dare ligonines
Atsakyti