Įkraunama...
Įkraunama...

Raudonojo Kryžiaus ligoninė(RK)

QUOTE(gupija @ 2009 04 02, 19:57)
ten tas pats vienas pastatas. Važiuosi gimdyt į akušerinį  smile.gif

4u.gif Aisku, aciu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Grazus Vardas @ 2009 04 02, 13:51)
4u.gif Norejau pasiteirauti ar kursai vyksta tame paciame pastate, kur ir RK gimdymo namai?
As vis dvejoju del gimdymo namu, tai galvoju gal padetu apsispresti nuvykus i RK kursus , gal ten yra galimybe ir "susipazinti" su gimdymo skyrium? 4u.gif
Gal internete butu informacijos apie siuos kursus?

Kursai vyksta ten pat - gimdyklos 3-ame aukste, o paskaitos 2-ame. Kai as buvau kursuose visos gimdyklos buvo uzimtos, tai negalejo parodyti, nors siaip manau aprodo.
Atsakyti
QUOTE(jelenyte112 @ 2009 04 03, 11:50)
Kursai vyksta ten pat - gimdyklos 3-ame aukste, o paskaitos 2-ame. Kai as buvau kursuose visos gimdyklos buvo uzimtos, tai negalejo parodyti, nors siaip manau aprodo.

Kursai????Kokie?
Paskaituose buvau, o apie kursus kaska praleidau g.gif
Atsakyti
As gimdziau sioje ligonineje.
Galiu iskart pasakyt, kad tarkites isanksto su gydytojais.
Sakot "vietu nebuna - taip retai buna", turiu omeny apie pacias gimdyklas.. galiu papriestaraut..
Mes pragulejom jau pacioj gimdykloj apie dvi valandas ir nei vienas daktaras nepriejo, nes buvo kitame gimdyme.. o kai pagaliau atejo, sako "oj kad jau kaklelis 8 cm, jau tuoj gimdysim.. jokiu epidiuru.."
Mintyse pagalvojau "tai anksciau reikejo ateit.. blink.gif "
O ant pacio galo cezari padare..
Uztat ta vakara sioj ligoninej, kaip veliau pasakojo daktare, po 6 mergaiciu buvome septinti - berniukas - sveikas ir grazus 4u.gif ax.gif
Atsakyti
QUOTE(dypdishka @ 2009 04 03, 13:04)

Kodel?
Atsakyti
QUOTE(dypdishka @ 2009 04 03, 13:04)

nu jau ax.gif Nereikia taip kategoriškai tongue.gif
Gal pas jus tiesiog tas kaklelis labai greit atsidarė, o daktarai nesėdi gi šalia gimdyvės niekad.
Atsakyti
Na mes kai laukemes, labai daug klausinejom pazistamu, ar isanksto ieskot sau gydytojo, moket ten jam kazka..
Ar naturaliai prasides gimdymas - ir vaziuot pas beleka (nes prisiklausem irgi kad kai kurie net neatvaziuoja, kai gimdymas prasideda)
Taigi nusprendem pas beleka, jug neisvarys laukan biggrin.gif tik ligonine isanksto sia jau pasirinkom.
Tai sakau gimdykloj pragulejom, niekas nepriejo, taip galejom ir patys pagimdyt blush2.gif visos gimdyklos uzimtos buvo, pas mus tik sesele ateidavo, paziuredavo ten kazka ir iseidavo.. Tik vyras salia visada buvo.. vis rekiau ant jo, kad pakviestu gi kanors, o tas varksas pats issigandes, sako "tuoj ateis tuoj tuoj, jie kitam gimdyme.. sake tuoj ateis". atejo po 2 valandu, kai jau kaklelis beveik pilnai atsiveres buvo..
o kai visi subego, tai jau ziurek ir cezari darom, nes nesuziurejo.. tonusai sumazejo..
aisku as nieko nekaltinu.. bet as manau jei butu daktare kuri priziuretu isanksto, nebutu palikus tiap.. nors kas ten zino ant ko uzsirausi.. blink.gif
gal butu suleisti nuskausminamieji LAIKU, buciau pagimdzius naturaliai.. o nesivartyciau ten kaip nesveika is skausmo ant to stalo belaukiant daktaru schmoll.gif

Atsakyti
Na, jei buvo tikėtasi nuskausminamųjų, tai ir reikėjo tai seselei sakyti...
Aš kaip gimdžiau, prie manęs irgi nesėdėjo gydytojas, tik MB, ateidavo akušerė, patikrindavo atsidarymą ir viskas. Jei veikla vyksta normaliai, kaklelis atsidarinėja pilnu tempu, gydytojas nieko ir nedaro. O skauda tai visoms smile.gif
Cezario tokio ekstrinio irgi iš anksto nenumatysi juk - juk cezario prireikė ne dėl to, kad skaudėjo labai, o kažkas, matyt, užstrigo pačioj gimdymo pabaigoj...
Aišku, gaila, kad tau teko išgyventi lyg kokį košmarą, aš kažkaip kitaip viską jutau, nors ir prie manęs niekas nestovėjo ir nebudėjo... MB netgi pats turėjo eiti į koridorių ieškoti ir sakyti gydytojui, kad "jau", kai man atsirado noras stumti... smile.gif
Tiesą sakant, man patiko to vaikelio atėjimo laukti tyloj ir ramybėj, džiaugiausi, kad daktarai nešmirinėjo aplinkui ir nejudino manęs kas dešimt minučių. Skausmas - normalus dalykas gimdymo metu 4u.gif

Šįkart taipogi nesitarsiu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Saulyčiukas @ 2009 04 03, 14:17)
Na, jei buvo tikėtasi nuskausminamųjų, tai ir reikėjo tai seselei sakyti...
Aš kaip gimdžiau, prie manęs irgi nesėdėjo gydytojas, tik MB, ateidavo akušerė, patikrindavo atsidarymą ir viskas. Jei veikla vyksta normaliai, kaklelis atsidarinėja pilnu tempu, gydytojas nieko ir nedaro. O skauda tai visoms smile.gif
Cezario tokio ekstrinio irgi iš anksto nenumatysi juk - juk cezario prireikė ne dėl to, kad skaudėjo labai, o kažkas, matyt, užstrigo pačioj gimdymo pabaigoj...
Aišku, gaila, kad tau teko išgyventi lyg kokį košmarą, aš kažkaip kitaip viską jutau, nors ir prie manęs niekas nestovėjo ir nebudėjo... MB netgi pats turėjo eiti į koridorių ieškoti ir sakyti gydytojui, kad "jau", kai man atsirado noras stumti... smile.gif
Tiesą sakant, man patiko to vaikelio atėjimo laukti tyloj ir ramybėj, džiaugiausi, kad daktarai nešmirinėjo aplinkui ir nejudino manęs kas dešimt minučių. Skausmas - normalus dalykas gimdymo metu 4u.gif

Šįkart taipogi nesitarsiu smile.gif

visiškai sutinku drinks_cheers.gif man nereikėjo, kad kažkas stovėtų visą laiką šalia. tam buvo vyras ax.gif ir šiaip nemanau, kad daug yra gimdančių visai be skausmo, tik jam reikia pasiruošti. galima lankyti kursus, kuriuose paaiškina, kokia skausmo prasmė wub.gif . na, bet kiekvienam savo cool.gif
Atsakyti
As ti suprantu kad skauda visoms ir visada smile.gif
Apie epidiura tai iskart paklause kai atvaziavom i ligonine ar reikes ar ne, sakiau kad taip bigsmile.gif
ir dar suprantu kad jie neturi su zvakute stovet ir budet prie kiekvienos gimdyves:)
Tiesiog noriu pasakyti kad mes biskeli pasigedom tos prieziuros..
Tai pirmas vaikas, nezinojom kas ir kaip. Turbut aisku nei viena negali zinot kaip ir kas bus. As asmeniskai isivaizdavau kitaip kad bus.. o isejo turbut kaip visada ax.gif
Atsakyti
QUOTE(dypdishka @ 2009 04 03, 14:39)
As ti suprantu kad skauda visoms ir visada smile.gif
Apie epidiura tai iskart paklause kai atvaziavom i ligonine ar reikes ar ne, sakiau kad taip  bigsmile.gif
ir dar suprantu kad jie neturi su zvakute stovet ir budet prie kiekvienos gimdyves:)
Tiesiog noriu pasakyti kad mes biskeli pasigedom tos prieziuros..
Tai pirmas vaikas, nezinojom kas ir kaip. Turbut aisku nei viena negali zinot kaip ir kas bus. As asmeniskai isivaizdavau kitaip kad bus.. o isejo turbut kaip visada  ax.gif
pritariu, kad reikia tartis, jei reikia/norisi išskirtinio dėmesio. man jo užteko. akušerė ateidavo paklausti, kaip sekasi, gydytoja - patikrinti atsidarymą rolleyes.gif kai jau norėjau stumti - vyrsa ėjo pakvesti abiejų ax.gif tiesa, gimdžiau pirmą vaiką. kartais pagalvoju, kad gal per daug pasitikėjau likimu doh.gif
Atsakyti
Labas vakarėlis,
pirmadienį gimdžiau RK. Gimdyme dalyvavo gyd. Petrauskienė, normali motera, tik man norėjosi konkretesnio vadovavimo "paradui". Po pirmo gimdymo pas Žaliūną tikėjausi, kad ir šį kartą turėsiu tik klausyti nurodymų ir dirbti rolleyes.gif
Pats gimdymas buvo greitas ir lengvas, viską padarė akušerė, labai jai dėkinga (po daktarės pabaigė nuleisti vandenis, kirpo, siuvo, rūpinosi palatos reikalais ir t.t. ir pan.) wub.gif
Kokie būtų mano pastebėjimai... aš pritrūkau vienkartinių palučių gimdykloj, nervijo jau stūmimo metu gimdymo stalo besisukiojantys aplink savo ašį pakojai, nu negalėjau normaliai įsispirti (2 gimdykloj), prieš 4 metus 1oje gimdykloj tokių čiūdų nebuvo, nepamenu, gal juos man tada laikė g.gif o šiaip viskas liuks thumbup.gif
Įmetu pasicekavijimui vienos iš 3 pagerintų palatų foto, ši yra 2ame aukšte, kitos 2 palatos yra 1ame aukšte ir jos gerooookai erdvesnės bigsmile.gif
user posted image
user posted image
user posted image
Atsakyti