Įkraunama...
Įkraunama...

Raudonojo Kryžiaus ligoninė(RK)

QUOTE(gupija @ 2009 03 23, 10:54)
ne. Tiesiog buvo jos pamaina.

smagu, kad tau pasiseke su akusere:)
Atsakyti
QUOTE(JURGITAQ @ 2009 03 23, 09:57)
smagu, kad tau pasiseke  su akusere:)

man visus tris kartus pasisekė ax.gif
Atsakyti
QUOTE(kincioskis @ 2009 03 22, 17:39)
kai buvom tada RK echo darytis pasake,kad man placentos pirmaeiga...kad ji pakls mazai sansu,o tokiu atveju tik CP g.gif  nu nieko, tik pradejau svarstyti apie galimybe tartis su daktare... g.gif biski susibalamuinusi esu kolkas ir nezinau kaip cia protingiau pasielgti...vyras tik uz tai,kad tartis ir viskas...
visa laika galvojau,kad imsime ta palata, kur su vyry galetume abu ramiai "apsigyventi", bet jei laikys kad ir savaite tai 200 X 7 jau gaunasi sumele...plius jei tarsiuosi dar kazkek kastuos (aisku neisivaizduoju kiek)...nu zodziu blush2.gif

Tai jau galutinai aisku, kad darys cezari? O ka nusprendei, tartis vistik ar ne? Zinok mano draugei dare cezari,nebuvo ji susitarusi,ir viskas praejo gerai smile.gif Na,bet cia turbut kiekvieno valia ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Panelee @ 2009 03 23, 11:27)
Tai jau galutinai aisku, kad darys cezari? O ka nusprendei, tartis vistik ar ne? Zinok mano draugei dare cezari,nebuvo ji susitarusi,ir viskas praejo gerai smile.gif Na,bet cia turbut kiekvieno valia  ax.gif

cia gal kalba eina apie ekstrini cezari? g.gif
nes jei is anksto suplanuotas, reikia gi paskirti laika konkretu, gi neatvaziuosi i ligonine, kada panorejus ir nesakysi "laba diena, nusrendziau, kad noriu siandien cezario"..... g.gif
o jei paskiriamas laikas, reiskia, zinomas ir daktaras, kuris ta operacija atliks....
Atsakyti
Sveikos busimos mamytes 4u.gif
Rasau noredama atsakyti i antrastes klausima smile.gif
As gimdziau sioje ligonineje. Su niekuo nesitariau ir niekam nemokejau ir aptarnavo mane kaip princese thumbup.gif
Kadangi ligoninej praleidau 5 paras tai manau jau su visu personalu teko susipazinti smile.gif ir tikrai nenusivyliau, priesingai - buvo maloniai nustebinta kad ten dirbantis personalas toks paslaugus bigsmile.gif Tai kas svarstot kur gimdyt, tai tikrai rekomenduoju Raud. Kryziu Vilniuje smile.gif super thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(kincioskis @ 2009 03 20, 19:06)
sveikute smile.gif
pirmiausiai sveikiname tave 4u.gif
o pasakok viska nuo pradziu: koks daktaras prieme gimdyma, cezaris ar pati gimdei, tareisi ar nea...viska viska iki smulkmenu blush2.gif

QUOTE(susidomejusi @ 2009 03 20, 19:24)
mashik, mes su tavim turejom viena diena gimdyt !!!
turejom susitikti ligoninej  4u.gif  4u.gif  4u.gif
tai papasakok viska nuo pradziu, kodel anksciau, ar buvai susitarus, kaip gimdei (pati, CP, su/be epiduro), kas prieme gimdyma (gyd/akuseres vardai, viskas idomu), kiek prabuvai ligoninej, kuo maitino, kaip ten aplinka apskritai, kai tiek daug gimdyviu vienu metu ...
na zodziu, kiek prisiminsi, tiek ir papasakok, mum gi smalsu labai  blush2.gif  blush2.gif  blush2.gif  blush2.gif

QUOTE(JURGITAQ @ 2009 03 22, 18:34)
sveikos nestuke.gif
didziausi sveikinimai 4u.gif  4u.gif

seip viskas idomu nuo.. iki, maciau  nestuke.gif kuruos ruosiasi RK gimdyti jau pakankamai klausimu uzdave, dabar kogero tik laiko nebelieka atsakyti, kai lelius gime mirksiukas.gif

sveikos!
atsiprasau kad ilgai neatsakiau - vis dar pratinames prie naujo gyvenimo tempo smile.gif
susidomejusi -taip turejome viena diena gimdyti ax.gif bet kad nusprende musu sunelis anksciau trupuciuka gimti, ypatingu priezasciu nera, juokaujame kad horoskopo zenkla sau pasirinko tinkamesni biggrin.gif
pabandysiu nuo pradziu. Viskas prasidejo sestadieni vakare, kai apie 22 val. nutekejo vandenys. Susitarusi nebuvau, bet buvau apsisprendus kad gimdysiu RK, todel askambinau i RK, pakalusiau kad priims, sake kad galiu vaziuoti, bet jau tada supratau kad ta nakti gimdymu maratonas. Kai atvaziavome teko siek tiek palaukti budincios gydytojos (budejo Raguckiene), nes ji gimdymus priiminejo, bet ne per ilgiausiai. Paziurejo kad atsidarymas tik 1 cm, sake kad iki ryto nepagimdysiu, bet tai gerai, nes kaip tik is ryto turejo gimdykla atsilaisvinti. Po to dave uzpildyti popierius, ir sake persirengti. Visus virsutinius drabuzius lepe atiduoti vyrui, su savimi leido pasiimti tik maiseli - tases su kuri aatvaziavome neleido nestis. I maiseli sudejau vandens buteliuka, iklotu higieniniu, vienkartiniu kelnaiciu, maziukui drabuzelius, tualetinio popieriaus, dantu pasta ir sepetuka, prausimosi priemones - visko prireike, vandens net pritruko nes teko ilgokai paguleti. Pagulde i palata tame paciame aukste kur gimdyklos. Is karto pajunge prie aparato kuris tonus vaikiuko ir saremius fiksuoja. Kadangi pas mane gimdymo veikla beveik nevyko, tai man pradejo leisti skatinamuosius, o veliau ir epidiura padare, kad dar labiau paskatinti (kas buvo paskaitoje apie gimdyma RK kovo pradzioje turetu prisiminti kaip tik apie toki atveji ir kalbejo, kai epidiuro paskirtis ne tai gad skausmus nuimti, o paskatinti kaklelio atidaryma). Ir is tikruju padejo - po epidiurio praejo viso labo 1,5 valandos, ir gime musus sunelis. Gimdyma priiminejo akusere Natalija (pavardes deja neatsimenu) ir gydytojas Domza.
Galiu pasakyti, kad tikrai esu patenkita personalo darbu ir esu jiems labai dekinga. DEmesio uzteko vioms, nors ta diena gimde tikrai daug moteriskiu ir netgi paciam gydytojui Domzai sunelis ta diena gime.
Kol kas tiek, veliau gal dar parasysiu, ka prisiminsiu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(mashik @ 2009 03 23, 13:12)
sveikos!
atsiprasau kad ilgai neatsakiau ...

oj aciu aciu uz pasakojima,
o sakyk, kaip ten su tuo epiduru? ar uz ji po to sumoketi reikejo? balandinukuose kaip tik siandien klausinejo kazkas apie tai....... ivairiose ligoninese skirtingai, tai kaip ten RK?
Atsakyti
QUOTE(mashik @ 2009 03 23, 13:12)
Visus virsutinius drabuzius lepe atiduoti vyrui, su savimi leido pasiimti tik maiseli - tases su kuri aatvaziavome neleido nestis.

tai o vyro kartu neleido gymdit, ar jis ir pats nesiruose, eit?
Atsakyti
QUOTE(susidomejusi @ 2009 03 23, 12:18)
oj aciu aciu uz pasakojima,
o sakyk, kaip ten su tuo epiduru? ar uz ji po to sumoketi reikejo? balandinukuose kaip tik siandien klausinejo kazkas apie tai....... ivairiose ligoninese skirtingai, tai kaip ten RK?

QUOTE(LiolikP @ 2009 03 23, 12:33)
tai o vyro kartu neleido gymdit, ar jis ir pats nesiruose, eit?

uz epidiura nieko moketi nereikejo.
o del vyro - jis dalyvavo, bet apie tai is karto reikia pazymeti kai pildai popierius priimamajame. Paprasciausiai as jam nakti sakiau sugrizti namo issimiegoti, o kit adiena jis atvaziavo ir buvo kartu. Tik per pati paciausia momenta ax.gif isejo is gimdyklos. bet toks buvo musu abeju susitarimas. Bet jo nebuvo gal apie 20 min. Visa kita laika jis buvo su mumis. Vyrams butinai reikia tureti drabuziu persirengti ir tapkes.

PS berods nemaciau ne viename is skelbiamu sarasiuku daiktu, kuriu gali prireikti. Man po gimdymo labai truko mazo sviestuvo naktinio, maciau yra parduotuvese. Kai pirmas vaikas ir nakti ji reiki amaitinti, be patirties tamsojetai sudetinga padaryti, o jungti spiginancios virsutines sviesos nesinorejo - nes ir palatos kaimynei, ir musu maziukams manau nesmagu butu...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mashik: 23 kovo 2009 - 13:14
QUOTE(mashik @ 2009 03 23, 13:06)
labai truko mazo sviestuvo naktinio

o palatoj prie lovos nebuvo sieninės lemputės? Pas mane buvo ir dabar, ir prieš 2 metus, kai gimdžiau.
Atsakyti
QUOTE(Panelee @ 2009 03 23, 10:27)
Tai jau galutinai aisku, kad darys cezari? O ka nusprendei, tartis vistik ar ne? Zinok mano draugei dare cezari,nebuvo ji susitarusi,ir viskas praejo gerai smile.gif Na,bet cia turbut kiekvieno valia  ax.gif

na man buvo pasakyta, kad "gal dar pakils placenta, jei ne - CP", tai dar nieko nesitariau tik dabar renku info apie CP (sesuo mano su vyru medikai (rezidentai), gaila tik,kad Kaune, tai jie mane vis paprotina ir nuramina). Sesuo patare esant galimybei tartis del planinio CP, tada nereiks jokiu vandenu nutekejimo, saremiu laukti ir pan... jeigu nesusitarus su daktare tai negalesiu be prasidejusio gimdymo nuvaziuoti i RK ir pasakyti "pjaukit, siandien man terminas" blush2.gif
na bet kad sudet visus taskus ant i pakalbesiu su daktare smile.gif
Atsakyti
QUOTE(kincioskis @ 2009 03 23, 14:44)
na man buvo pasakyta, kad "gal dar pakils placenta, jei ne - CP", tai dar nieko nesitariau tik dabar renku info apie CP (sesuo mano su vyru medikai (rezidentai), gaila tik,kad Kaune, tai jie mane vis paprotina ir nuramina). Sesuo patare esant galimybei tartis del planinio CP, tada nereiks jokiu vandenu nutekejimo, saremiu laukti ir pan... jeigu nesusitarus su daktare tai negalesiu be prasidejusio gimdymo nuvaziuoti i RK ir pasakyti "pjaukit, siandien man terminas" blush2.gif
na bet kad sudet visus taskus ant i pakalbesiu su daktare smile.gif

Na,jei vistik medike, t.y. sesuo pataria tartis,tai gal taip ir vertetu padaryti. Bet dar reikia tiketis, kad neprireiks CP 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(susidomejusi @ 2009 03 23, 12:25)
cia gal kalba eina apie ekstrini cezari?  g.gif
nes jei is anksto suplanuotas, reikia gi paskirti laika konkretu, gi neatvaziuosi i ligonine, kada panorejus ir nesakysi "laba diena, nusrendziau, kad noriu siandien cezario".....  g.gif
o jei paskiriamas laikas, reiskia, zinomas ir daktaras, kuris ta operacija atliks....

Gali buti,kad apie extrini sake,kazkaip ir nepasiteiravau... ax.gif
Atsakyti