QUOTE(kincioskis @ 2009 03 20, 19:06)
sveikute
pirmiausiai sveikiname tave
o pasakok viska nuo pradziu: koks daktaras prieme gimdyma, cezaris ar pati gimdei, tareisi ar nea...viska viska iki smulkmenu
QUOTE(susidomejusi @ 2009 03 20, 19:24)
mashik, mes su tavim turejom viena diena gimdyt !!!
turejom susitikti ligoninej
tai papasakok viska nuo pradziu, kodel anksciau, ar buvai susitarus, kaip gimdei (pati, CP, su/be epiduro), kas prieme gimdyma (gyd/akuseres vardai, viskas idomu), kiek prabuvai ligoninej, kuo maitino, kaip ten aplinka apskritai, kai tiek daug gimdyviu vienu metu ...
na zodziu, kiek prisiminsi, tiek ir papasakok, mum gi smalsu labai
QUOTE(JURGITAQ @ 2009 03 22, 18:34)
sveikos
didziausi sveikinimai
seip viskas idomu nuo.. iki, maciau
kuruos ruosiasi RK gimdyti jau pakankamai klausimu uzdave, dabar kogero tik laiko nebelieka atsakyti, kai lelius gime
sveikos!
atsiprasau kad ilgai neatsakiau - vis dar pratinames prie naujo gyvenimo tempo
susidomejusi -taip turejome viena diena gimdyti
bet kad nusprende musu sunelis anksciau trupuciuka gimti, ypatingu priezasciu nera, juokaujame kad horoskopo zenkla sau pasirinko tinkamesni
pabandysiu nuo pradziu. Viskas prasidejo sestadieni vakare, kai apie 22 val. nutekejo vandenys. Susitarusi nebuvau, bet buvau apsisprendus kad gimdysiu RK, todel askambinau i RK, pakalusiau kad priims, sake kad galiu vaziuoti, bet jau tada supratau kad ta nakti gimdymu maratonas. Kai atvaziavome teko siek tiek palaukti budincios gydytojos (budejo Raguckiene), nes ji gimdymus priiminejo, bet ne per ilgiausiai. Paziurejo kad atsidarymas tik 1 cm, sake kad iki ryto nepagimdysiu, bet tai gerai, nes kaip tik is ryto turejo gimdykla atsilaisvinti. Po to dave uzpildyti popierius, ir sake persirengti. Visus virsutinius drabuzius lepe atiduoti vyrui, su savimi leido pasiimti tik maiseli - tases su kuri aatvaziavome neleido nestis. I maiseli sudejau vandens buteliuka, iklotu higieniniu, vienkartiniu kelnaiciu, maziukui drabuzelius, tualetinio popieriaus, dantu pasta ir sepetuka, prausimosi priemones - visko prireike, vandens net pritruko nes teko ilgokai paguleti. Pagulde i palata tame paciame aukste kur gimdyklos. Is karto pajunge prie aparato kuris tonus vaikiuko ir saremius fiksuoja. Kadangi pas mane gimdymo veikla beveik nevyko, tai man pradejo leisti skatinamuosius, o veliau ir epidiura padare, kad dar labiau paskatinti (kas buvo paskaitoje apie gimdyma RK kovo pradzioje turetu prisiminti kaip tik apie toki atveji ir kalbejo, kai epidiuro paskirtis ne tai gad skausmus nuimti, o paskatinti kaklelio atidaryma). Ir is tikruju padejo - po epidiurio praejo viso labo 1,5 valandos, ir gime musus sunelis. Gimdyma priiminejo akusere Natalija (pavardes deja neatsimenu) ir gydytojas Domza.
Galiu pasakyti, kad tikrai esu patenkita personalo darbu ir esu jiems labai dekinga. DEmesio uzteko vioms, nors ta diena gimde tikrai daug moteriskiu
ir netgi paciam gydytojui Domzai sunelis ta diena gime.
Kol kas tiek, veliau gal dar parasysiu, ka prisiminsiu