Įkraunama...
Įkraunama...

Raudonojo Kryžiaus ligoninė(RK)

Ačiū smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Neraitė @ 2009 03 13, 07:54)
Jau gimdžiusios mamytės, gal galit duoti patarimų?
Ko prireikė ligoninėje gimdant ar po gimdymo, o sąrašiuokuose tie daiktai nenurodyti  smile.gif

patarciau daugiau palu pasiimti. man 5 palu mazai buvo. vyras ejo dapirkineti. nesinorejo kraujuose guleti blush2.gif
Atsakyti
O jei pritrūksta ir paprašai seselės, negi nepakeičia? Taip ir palieka, kad suktumeisi pati iš padėties?
Atsakyti
QUOTE(Neraitė @ 2009 03 13, 14:33)
O jei pritrūksta ir paprašai seselės, negi nepakeičia? Taip ir palieka, kad suktumeisi pati iš padėties?

bent man tai nei vienos palos nekeite. (vyras viska dare). ateina gydytojas kol kaklelis veresi, apziuri apkloja ir palieka. o po apziuroskraujas bego neblogai. paciai nemalonu buvo guleti taip, o susitvarkyti paciai be sansu. na man labai ilgai kaklelis veresi, apie 17 val. tai sakau is patirties, kad daugiau pasiimkit, nes nezinia kiek laiko viskas gali uztrukti...
Atsakyti
QUOTE(Ann @ 2009 03 12, 09:36)
Turiu klausimą (galbūt ne man vienai jis iškyla) - ar galima tik gimusiam vaikiukui vilkti bodžiuką (smėlinuką) - gal žinot šitos ligoninės taisykles nusistatymus tuo klausimu 4u.gif

Kažkaip siaustinukai nelabai patogu, jie susikelia - bet girdėjau, kad ne visur leidžia ligoninėje vilkti bodžiukais (smėlinukais).

Kaip tik tokiems mažuliukms patarčiau tik siaustinukus vilkt. Pamatysi, turėsi mažą kukulį, kurį gal net bijosi paimt dėl gležnumo, o dar čia rūbą reikia per galvą maukšlint. Tikrai daug patogiau siaustinukai, aišku ir dėl bambutės.
QUOTE(Lavrynka @ 2009 03 12, 23:59)
Turiu tokių klausimų jau gimdžiusioms RK . Ar pagimdžius vaiką paguldo ant krūtinės? Kiek laiko palieka vaikut iar gali ji pamaitint tada?

Ir ar iš kart atiduoda vaiką i palatą kai grįžti iš gimdyklos? ar vaiaks visalaika kartu būna palatoje?

Kai pagimdžiau, vaikiuką apšluostė ir padėjo iškart ant krūtinės. Kažkiek palaikiau, po to paėmė, nunešė numaudė, pasvėrė ir t.t. Paskui jau aprengtą atneša, duodi krūtį pačiulpt. Čia dar viskas gimdykloj vyksta. Po kokios geros valandos, išveža tave į palatą , mažiuką šalia neša. Palatoj jau kartu wub.gif Čia taip yra, jei viskas tvarkoj tiek su mama, tiek su vaikučiu wub.gif
Atsakyti
O kuriai nors is jau gimdziusiu reikejo pampersu (ne maziukui, mamytei)? Buvau aplankyti drauges,kuri sausio pradzioje gimde RK tai ji man dave toookiu dideliu pampersu, kad net baisu ir jai tokiu liepe nusipirkti RK g.gif

na bet kokiu atveju jau turiu tokius du lotuliukas.gif nusivesiu blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(kincioskis @ 2009 03 13, 17:11)
O kuriai nors is jau gimdziusiu reikejo pampersu (ne maziukui, mamytei)? Buvau aplankyti drauges,kuri sausio pradzioje gimde RK tai ji man dave toookiu dideliu pampersu, kad net baisu ir jai tokiu liepe nusipirkti RK g.gif

tai labai individualu, man pvz. tokių dalykų nereikėjo, iškart naudojau įklotus Libress normal ir man pakako jų ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo byne: 13 kovo 2009 - 17:40
QUOTE(kincioskis @ 2009 03 13, 18:11)

na bet kokiu atveju jau turiu tokius du lotuliukas.gif  nusivesiu blush2.gif

as turejau kelis specialius didelius iklotus skirtus po gimdymo, viena isidejau ir greit pasikeiciau i always didziausius, nes su anais buvo baisiai nepatogu, kaip su pagalve tarp koju, jau geriau dazniau keistis iprastus skirtus menesinems blush2.gif na bent jau man. Nors ir si karta vesiuos kelis didelius tam atvejui jei labai smarkiai kraujauciau..
Atsakyti
čia kažkas domėjosi reikmenimis, kurių pagal patirtį prisireikė, tai pridedu jau minėtą info:
QUOTE( Merisier @ 2009 03 07, 17:19)

Tai va, pagimdžiau ir aš.

Pradžioj ko reikėjo:

gimdykloj:

vienkartinių paklodžių - dviejų
paketo
kelnaičių po gimdymo
vaikiukui rūbelių
negazuoto vandens
tualetinio popieriaus
klizmą darė savo

po gimdymo palatoj:

dekiuko vaikui
rūbelių, pampersų
šokolado, nes žiauriai spaudimas nukrito
vandens
stalo įrankių (puodelis/šakutė/šaukštas/peilis)
paketų (aš sunaudojau tris didelius, keturis vidutinius ir po to mažiukus, kuriuos keičiau kas valandą)
vienkartinių paklodžių
dviejų rankšluosčių (sau ir vaiko rūriukui)
muilo ūkiško man praustis, nes siuvo

iš tokių, ko ne visiem reikės, man prireikė espumizano, nes naktinė sesutė nesugebėjo rast, kai vaikui po mišinuko pūtė baisiai pilvuką doh.gif taip pat trečią dieną prireikė antspenių, nes neturėjau pienuko, tai laikiau labai daug vaiką prie krūtinės laikiau tai nugraužė...

QUOTE(Ann @ 2009 03 12, 09:36)
Turiu klausimą (galbūt ne man vienai jis iškyla) - ar galima tik gimusiam vaikiukui vilkti bodžiuką (smėlinuką) - gal žinot šitos ligoninės taisykles nusistatymus tuo klausimu
Kažkaip siaustinukai nelabai patogu, jie susikelia - bet girdėjau, kad ne visur leidžia ligoninėje vilkti bodžiukais (smėlinukais).

aš vistik rekomenduočiau siaustinukus- kuo lėliukui bambytė laisvesnė, daugiau kvėpuoja, tuo greičiau ir gyja.

QUOTE(freelove @ 2009 03 12, 13:04)
gal kam teko gimdyti pas gyd. Batkevičienę? Man ją rekomendavo mano ginekologė.Pasidalinkit, prašau, įspūdžiais bei nuomonėm apie šią gydytoją.
Beje, gal kas nors turi jos kontaktus?Dėkui

man teko pirmąjį. Gimdymas nebuvo lengvas, o ir su pogimdyvinėm komplikacijomis.Na,man buvo matyti ir pliusų ir minusų - šeip tai maloniai bendraujanti gydytoja. Bet nenoriu plačiai komentuoti, nes kiekvienos patyrimas (su kiekvienu gimdymu net) gali buti unikalus ir yra labai subjektyvus.

QUOTE(kincioskis @ 2009 03 13, 17:11)
O kuriai nors is jau gimdziusiu reikejo pampersu (ne maziukui, mamytei)?

aš naudojau - ir man net labiau patiko nei iklotai(anie man buvo nestabilūs nešioti tose vienkartinėse kelnaitėse blush2.gif ). Bet mano pogimdyvinė situacija beje buvo komplikuotesnė... be to buvo žiema- neteko ypatingai šusti. dabar irgi pasirūpinau tiek jų tiek įvairių įklotų - naudosiu pagal sitauciją. rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo silagele: 14 kovo 2009 - 08:04
norejau pasiklaust neseniai RK gimdžiusių- kaip ten lovos?
vis dar tos pačios - senos, metalinės, su išgulėtais spyruoklių dugnais.. ? unsure.gif
Atsakyti
Va man irgi idomu kaip ten smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Panelee: 14 kovo 2009 - 19:43
QUOTE(easter @ 2009 03 14, 19:01)
norejau pasiklaust neseniai RK gimdžiusių- kaip ten lovos?
vis dar tos pačios - senos, metalinės, su išgulėtais spyruoklių dugnais.. ? unsure.gif

easter atleisk bet nuvisliu tave doh.gif lovos tokios kaip ir parašei blush2.gif
Papildyta:
QUOTE(zirzekle @ 2009 03 13, 12:32)
patarciau daugiau palu pasiimti. man 5 palu mazai buvo. vyras ejo dapirkineti. nesinorejo kraujuose guleti blush2.gif

zirzeke tik nesupyk mirksiukas.gif O ką reiškia tavo logotipas? ax.gif
Papildyta:
QUOTE(DAIIVA @ 2009 03 12, 19:56)
Bodziuku nepatartina det kol nenukrenta bambagysle,bent man taip aiskino tiek Rk sesutes tiek namie musu daktare,labai gerai pamenu si dalyka,o kai jau nukrito tada leido det  mirksiukas.gif

O man tik pritare kad labai geras daiktelis bodžiukas thumbup.gif
Atsakyti