Įkraunama...
Įkraunama...

Raudonojo Kryžiaus ligoninė(RK)

QUOTE(Merisier @ 2009 03 07, 17:19)
Tai va, pagimdžiau ir aš.

Pradžioj ko reikėjo:

gimdykloj:

vienkartinių paklodžių - dviejų
paketo
kelnaičių po gimdymo
vaikiukui rūbelių
negazuoto vandens
tualetinio popieriaus
klizmą darė savo

po gimdymo palatoj:

dekiuko vaikui
rūbelių, pampersų
šokolado, nes žiauriai spaudimas nukrito
vandens
stalo įrankių (puodelis/šakutė/šaukštas/peilis)
paketų (aš sunaudojau tris didelius, keturis vidutinius ir po to mažiukus, kuriuos keičiau kas valandą)
vienkartinių paklodžių
dviejų rankšluosčių (sau ir vaiko rūriukui)
muilo ūkiško man praustis, nes siuvo

iš tokių, ko ne visiem reikės, man prireikė espumizano, nes naktinė sesutė nesugebėjo rast, kai vaikui po mišinuko pūtė baisiai pilvuką doh.gif taip pat trečią dieną prireikė antspenių, nes neturėjau pienuko, tai laikiau labai daug vaiką prie krūtinės laikiau tai nugraužė...

Dabar įspūdžiai:

Gimdžiau pas Raguckienę, akušerė buvo Violeta, naktį palatoj lankė Egidija - esu NEREALIAI dėkinga šioms moterims, nuostabūs žmonės, ir ranką laikė, ir galvą glostė be jokių kyšių wub.gif
Teko susidurti ir su čia linksniuojamais BAUBAIS biggrin.gif
Daktarė Suckel - labai profesionali, konkreti, aiški moteriškė, atsakė puikiai į visus klausimus, gerų patarimų davė, ką aš žinau, man ji patiko thumbup.gif
Nu ir senutė Danutė biggrin.gif Prie bajerio moterytė, faina pasirodė, pasakė, ko klausiau, pašnekino, vaikeliu vadino wub.gif
Žodžiu, moterytės, nesusireikšminkit, elkitės žmoniškai ir visi bus draugiški ir geri mirksiukas.gif Man neliko neatsakytų klausimų, nors kai kurių klausiau po kelis kartus, visi kantrūs buvo. Ir vaikų gydytoja, ir palatos (Suckel), ir gimdymo (Raguckienė), ir akušerės. 
Gražių susitikimo akimirkų wub.gif

pirmiausiai sveikinam sveikinam sveikinam 4u.gif 4u.gif 4u.gif
ir aciu uz pasidalinta patirti...kuo toliau tuo labiau laikausi savo nuomones nesitarti su daktare... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Merisier @ 2009 03 07, 18:19)
Tai va, pagimdžiau ir aš.
...

Sveikinimai 4u.gif

o gimdei su epiduru? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(kincioskis @ 2009 03 07, 18:36)
pirmiausiai sveikinam sveikinam sveikinam 4u.gif  4u.gif  4u.gif
ir aciu uz pasidalinta patirti...kuo toliau tuo labiau laikausi savo nuomones nesitarti su daktare...  smile.gif

Ačiū ačiū wub.gif Aš nesigailiu, kad nesitariau, neįsivaizduoju, kad net ir BAK'e gauna pacientės daugiau dėmesio per gimdymą smile.gif

QUOTE(susidomejusi @ 2009 03 07, 20:01)
Sveikinimai  4u.gif

o gimdei su epiduru?  blush2.gif

Ačiū už sveikinimus wub.gif
Gimdžiau be nuskausminimo, nes epidūro nespėjau, o paprastų nuskausminamųjų atsisakiau pati, nes skausmas pakenčiamas buvo ax.gif
Va čia smulkiai esu aprašius gimdymą, jei įdomu pasiskaityti, kas ir kaip ten vyko 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Merisier @ 2009 03 07, 19:05)
Ačiū ačiū wub.gif Aš nesigailiu, kad nesitariau, neįsivaizduoju, kad net ir BAK'e gauna pacientės daugiau dėmesio per gimdymą smile.gif
Ačiū už sveikinimus wub.gif
Gimdžiau be nuskausminimo, nes epidūro nespėjau, o paprastų nuskausminamųjų atsisakiau pati, nes skausmas pakenčiamas buvo ax.gif
Va čia smulkiai esu aprašius gimdymą, jei įdomu pasiskaityti, kas ir kaip ten vyko 4u.gif

gražiai natūrali nepagražinta tavo istorija - man patiko mirksiukas.gif thumbup.gif
džiaugiuos už tave, kad viskas taip sklandžiai ėjosi thumbup.gif o kai viskas einasi sklandžiai tai ir personalas geroje nuotaikoj- toks jis visiems patinka... biggrin.gif

didelis dėkui už detalią reikmenų info 4u.gif
klausimėlis - o iš paminėtų reikmenų "vienkartinės paklodės"- tai turi minty tuos vienakrtinius paklotėlius (60x90cm) ar tai didesnio dydžio -kaip tikros paklodes ? g.gif ačiū 4u.gif
Atsakyti
atsakysiu į klausimą dėl paklodžių. Ji tikrai turejo omeny vienkartines. Jų gali prireikti ir daugiau nei 2. Kai aš lankiausi mokymuose rekomendavo turėti kokias 7. jos pravers po gimdymo. O gimdymo metu aš turėjau 5. Kadangi vandenis man nuleido, o vėliau laukiau gimdymo veiklos, tai buvo gerai pasikeisti ir gulėti sausai.
Papildyta:
QUOTE(ataner27 @ 2009 03 05, 21:50)
Sveikutes 4u.gif
Kokia as laiminga, kad jus atradau:) tike naudingos info suzinojau, aciu  4u.gif
o as kaip tik mikrolax klizmute nusipirkau, gerai kad tik 1vnt, labai noreciau kovo 18d paskaitoj sudalyvaut, kazin ar bus vietos g.gif bandysiu ryt uzsiregistruot:)

Nenusimink, del mikrolax. Ji gali praversti po gimdymo. Ypac jei plyši arba kirps, tai galėsi lengviau pasituštinti, nes jautri vieta būna tarpvietė. bet koks raumenų įtempimas skausmingas. Čiaudulys, juokas, - o ką jau kalbėt kai prireikia raumenų tiksliniam darbui.
Atsakyti
QUOTE(Filomena S @ 2009 03 08, 23:16)
atsakysiu į klausimą dėl paklodžių. Ji tikrai turejo omeny vienkartines. Jų gali prireikti ir daugiau nei 2. Kai aš lankiausi mokymuose rekomendavo turėti kokias 7. jos pravers  po gimdymo. O gimdymo metu aš turėjau 5. Kadangi vandenis man nuleido, o vėliau laukiau gimdymo veiklos, tai buvo gerai pasikeisti ir gulėti sausai.

klausiu ne dėl 'vienkartinių', o dėl dydžio lotuliukas.gif ar tai turėta minty tie vystyklo dydžio paklotėliai ar kažkokie esami standartinių paklodžių dydžio vienkartiniai paklotai ? aš žinau tik vienakartinius paklotėlius(vienkartinius vystyklus-dar sako) - apie "vienkartines paklodes" nesu girdėjus sakant tai ir pasitikslinu, nes ką aš žinau, gal ir tokių yra, tai gal visai neblogai tokias turėt bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(easter @ 2009 03 09, 08:55)
klausiu ne dėl 'vienkartinių', o dėl dydžio  lotuliukas.gif ar tai turėta minty tie vystyklo dydžio paklotėliai ar kažkokie esami standartinių paklodžių dydžio vienkartiniai paklotai ? aš žinau tik vienakartinius paklotėlius(vienkartinius vystyklus-dar sako) - apie "vienkartines paklodes" nesu girdėjus sakant tai ir pasitikslinu, nes ką aš žinau, gal ir tokių yra, tai gal visai neblogai tokias turėt bigsmile.gif

as turiu nusipirkus 60x60 vienkartiniu paklodeliu,
kitu nepirksiu .....
o jei isvis netureciau, nejaugi paliktu baloj gulet ? g.gif
Atsakyti
QUOTE(susidomejusi @ 2009 03 09, 09:29)
kitu nepirksiu .....
o jei isvis netureciau, nejaugi paliktu baloj gulet ?  g.gif

nu gal nea lotuliukas.gif va reiktu man dabar vaziuti tai nieko dar neturiu g.gif lotuliukas.gif guleciau baloj tikrai, o jei dar klizmutes nepastatytu tai ne tik baloj doh.gif lotuliukas.gif
klausimelis tau susidomejusi: tu RK jau uzsivedusi kokia kortele ar panasiai, ar su Sakalauskaite jau atsisveiknai ar dar eisi pas ja..kaip viskas vyksta pabaigoj,m g.gif
Atsakyti
QUOTE(kincioskis @ 2009 03 09, 11:24)
nu gal nea lotuliukas.gif  va reiktu man dabar vaziuti tai nieko dar neturiu g.gif  lotuliukas.gif  guleciau baloj tikrai, o jei dar klizmutes nepastatytu tai ne tik baloj doh.gif  lotuliukas.gif
klausimelis tau susidomejusi: tu RK jau uzsivedusi kokia kortele ar panasiai, ar su Sakalauskaite jau atsisveiknai ar dar eisi pas ja..kaip viskas vyksta pabaigoj,m g.gif

nea, dar neatsisveikinom,
einu dabar kovo 18 pas ja, dar karteli darys echo, plius streptokoko tyrima, tai isivaizduoju, dar reikes ateiti atsakymo (nors, gal ir pasiskambint uzteks... g.gif )
tai kovo 18 man bus likusios 2 savaites iki termino.... gal jau bus ir paskutinis kartas ... g.gif
papasakosiu veliau
Atsakyti
QUOTE(Filomena S @ 2009 03 09, 00:16)
atsakysiu į klausimą dėl paklodžių. Ji tikrai turejo omeny vienkartines. Jų gali prireikti ir daugiau nei 2. Kai aš lankiausi mokymuose rekomendavo turėti kokias 7. jos pravers  po gimdymo. O gimdymo metu aš turėjau 5. Kadangi vandenis man nuleido, o vėliau laukiau gimdymo veiklos, tai buvo gerai pasikeisti ir gulėti sausai.

Manau, tu teisi, viskas priklauso nuo gimdymo veiklos drinks_cheers.gif Bet mokymuose man būnant sakė turėti porą, tai aš tiek ir turėjau ir daugiau neprireikė smile.gif

QUOTE(easter @ 2009 03 09, 08:55)
klausiu ne dėl 'vienkartinių', o dėl dydžio  lotuliukas.gif ar tai turėta minty tie vystyklo dydžio paklotėliai ar kažkokie esami standartinių paklodžių dydžio vienkartiniai paklotai ? aš žinau tik vienakartinius paklotėlius(vienkartinius vystyklus-dar sako) - apie "vienkartines paklodes" nesu girdėjus sakant tai ir pasitikslinu, nes ką aš žinau, gal ir tokių yra, tai gal visai neblogai tokias turėt bigsmile.gif

Na kaip pavadinsi, tiap nepagadinsi - paklodės, paklotai biggrin.gif Dydį pirkau 60x90 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Merisier @ 2009 03 09, 11:04)
Manau, tu teisi, viskas priklauso nuo gimdymo veiklos drinks_cheers.gif Bet mokymuose man būnant sakė turėti porą, tai aš tiek ir turėjau ir daugiau neprireikė smile.gif 
Na kaip pavadinsi, tiap nepagadinsi - paklodės, paklotai biggrin.gif Dydį pirkau 60x90 4u.gif

As irgi pirkau 60x90, kaina skiriasi, bet nedaug, o guleti ramiau, nes ir taip jie sukaliojasi, o jei dar nedidukai tai gali ir pro sona pavaryti doh.gif
As pirkau visa pakuote paskui naudojau mazylei, ir dabar jos naudoju kai oro voniomis megaujames tai kaip taisykle, visada apsisisiojam ax.gif
Atsakyti
QUOTE(susidomejusi @ 2009 03 09, 09:29)
kitu nepirksiu .....
o jei isvis netureciau, nejaugi paliktu baloj gulet ?  g.gif

nu, manau nepaliktų- paguldytų ant kokios nors ceratos lotuliukas.gif bet kiekvienas ieško kaip geriau cool.gif

QUOTE(Merisier @ 2009 03 09, 11:04)

ačiū už patikslinimą 4u.gif

o dar klausimas (tik iš smalsumo)- o kūdikiams dabar kokias duomenų korteles pritvirtina? rolleyes.gif mums prieš 4m. tai dar kabino tokias senobines, iš klijuotės iškirptas 'etiketes' smile.gif .. įdomu, ar jau pagaliau naudoja modernesnes ar dar po senovei karpo rolleyes.gif
Atsakyti