Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis, 16 tema

QUOTE(bonda @ 2009 02 24, 10:31)
jei tik dydi sumazint tai image/image size mirksiukas.gif  jei apkirpt tai su crop tool'su ir dar yra transform  galima dayt tongue.gif
mane ta antra labai domintu wub.gif

ne ,man koliazui reikia... o kaip is vis vadinasi,kai kelios nuotr.sudetos ant vieno lapo? as ieskojau googlej,kaip daryti koliaza,tai man rodo,kad nuotr.ant nuotr.sudetos... dabar jau pasimeciau visai su tais terminais

del auto cancel'inimo as irgi pirma kart girdziu... g.gif

Atsakyti
bandau kur nors ikelti knygas.

o techniniu as irgi jau noreciau, tokiu be meniniu ieskojimu blush2.gif

o auto kai ir kitus interpretacinius ND juk nera privaloma atlikti

na va CS3 for photographers ir Photography top 100
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kaktuke: 24 vasario 2009 - 11:03
QUOTE(Kaktuke @ 2009 02 24, 11:46)
*bandau kur nors ikelti knygas.

**o techniniu as irgi jau noreciau, tokiu be meniniu ieskojimu  blush2.gif

*lauxim mirksiukas.gif
** drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(inesaS @ 2009 02 24, 02:41)
Manau,kad daugumai(tame tarpe ir man )sita tema,per sunki.Ir del matymo,vienas gali matyti,kitas ne.Arba,kai kam nuotrauka gali sukelti daug jausmu,o kitam visiskai nei vieno.Beje,kad ir pati blogiausia,ar nevykus nuotrauka irgi sukelia tam tikrus jausmus.Manau,kad tikrai ne vienai sunku padyri gera kadra su geru fokusu,apsvietimu ir dar kad pasiziurejus i ja matytum ir jausma.Gal as gyvenime kiekviena diena fotografuodama,nepagausiu to jausmo,juk gali buti ir taip.Aisku,as bandziau atlikti ND,vien tik del to,kad reikia,bandyti.Nesu patenkinta,bet siai dienai tik tiek is saves galiu išspausti.As juk mokausi dirol.gif

visiškai pritariu, jasmų temai aš +- suprantu koks kadras turėtų būti, bet nžn kaip tą kadrą pagaut, nes pozuotojų tam reikalui neturiu, o fotkint ir sulaukt kometarų kad "ne į temą " schmoll.gif , matyt neužsigrūdinau dar biggrin.gif . O jeigu kur nors parke gaudyt poreles tai galimą ir nukentėt.
Papasakosiu vieną istoriją:
aš su kaimyne ir mūsu 4 vaikais buvom kieme, vaikai lakstė, mes sėdėjom ant suolo, atėjo vyriškis ir pradėjo tipo nepastebimai fotkint mūsų vaikus , fotikas buvo pas jį tašėj, per skylę išlindęs objektyvas(dalis) ir jis vaikščiojo pirmyn atgal ir fotkino vaikus, tai kaimynė telefonu iškvietė savo vyrą, tas pakratė vargšą fotografą, kas buvo su fotiku padaryta jau nepamenu.
Vnž aš tai bijau fotkint svetimus žmones, nežinia kaip jie sureaguos.

aš už techninius ND visom galunėm biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurina @ 2009 02 24, 11:07)

aš su kaimyne ir mūsu 4 vaikais buvom kieme, vaikai lakstė, mes sėdėjom ant suolo, atėjo vyriškis ir pradėjo tipo nepastebimai fotkint mūsų vaikus , fotikas buvo pas jį tašėj, per skylę išlindęs objektyvas(dalis) ir jis vaikščiojo pirmyn atgal ir fotkino vaikus, tai kaimynė telefonu iškvietė savo vyrą, tas pakratė vargšą fotografą, kas buvo su fotiku padaryta jau nepamenu.

jei tai butu buves svarus reikalas, abejoju ar butu slepes fotika blink.gif juk nei fotokorespondentai, nei fotomenininkai nesislepia. neduokdie koks ****** buvo doh.gif
Atsakyti
Mes irgi taip pamanėm, keistai jis atrodė.
Atsakyti
Gal galit paaiskinti kam reikalingas skaitmeninis zoomas? kiek supratau iki siol, kad tai bevertis dalykas, kad kompe ta pati galima psidaryti - issidinti norui esant, bet jei jis toks bevertis kodel ji deda ir i gerus(na, neblogus, del l.geru nezinau) fotoaparatus?
Atsakyti
QUOTE(Pukė @ 2009 02 24, 09:36)
truksta man jau kokiu techniniu namu darbu, ne konkursams, ne meniniu, bet techniniu...

drinks_cheers.gif visiem zodziam pritariu thumbup.gif
QUOTE(ediper @ 2009 02 24, 10:45)
ne ,man koliazui reikia... o kaip is vis vadinasi,kai kelios nuotr.sudetos ant vieno lapo? as ieskojau googlej,kaip daryti koliaza,tai man rodo,kad nuotr.ant nuotr.sudetos... dabar jau pasimeciau visai su tais terminais

ai, sito nzn dar -ne skoliazus as darau su photoscape mirksiukas.gif

QUOTE(Kaktuke @ 2009 02 24, 10:46)

labai labai aciu wub.gif jau kraunuos mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Rico @ 2009 02 24, 11:29)
Gal galit paaiskinti kam reikalingas skaitmeninis zoomas? kiek supratau iki siol, kad tai bevertis dalykas, kad kompe ta pati galima psidaryti - issidinti norui esant, bet jei jis toks bevertis kodel ji deda ir i gerus(na, neblogus, del l.geru nezinau) fotoaparatus?

Tai prie to pacio reikia paklausti,kam deda tokius rezimus kaip portretu,zvakiu,zvaigzdziu,sniego,maisto ir t.t.fotografavimas.As irgi buvau apie tai susimascius,bet paskui pagalvojau,kad mililonus zmoniu tenkina tos visos funkcijos.Juk ne visi pradeda taip kaip mes kapstytis giliau.Pati ne karta buvau nesuprasta,del to,kad nefotkinu ant 100%AUTO doh.gif
Atsakyti
Sutinku, kad pradiniokams techniniai ND daug vertingesni už interpretacinius. Alia galima interpretacinius skirt menesiui laiko...kas nori, gali dalyvaut, kas nenori, gali nedalyvaut. O techniniai nuolat kas 2 sav. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Stikline @ 2009 02 24, 13:58)
Sutinku, kad pradiniokams techniniai ND daug vertingesni už interpretacinius. Alia galima interpretacinius skirt menesiui laiko...kas nori, gali dalyvaut, kas nenori, gali nedalyvaut. O techniniai nuolat kas 2 savg.gif

sutinku ir labai norėčiau, meniniai irgi gerai, tik kad tokie būtų arčiau mūsų lygio, nes su jausmais aš tai turbūt pasuoju, nes nieko doro neišgaunu, fotkinu bet kaip pažiūriu ir pati galvoju , "o kur čia jausmai?"
Širdeles pieštas išėmiau iš albumo, jokių jausmų ten nėra, primityvas cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurina @ 2009 02 24, 11:07)
visiškai pritariu,  jasmų temai  aš +- suprantu koks kadras turėtų būti, bet nžn kaip tą kadrą pagaut, nes pozuotojų tam reikalui neturiu, o fotkint ir sulaukt kometarų kad "ne į temą "  schmoll.gif  , matyt neužsigrūdinau dar  biggrin.gif . O jeigu kur nors parke gaudyt poreles tai galimą ir nukentėt.

aš už techninius ND visom galunėm  biggrin.gif

bet baisu kai tokie keisti žmonės aplink vaikus vaikšto doh.gif Manau jei labai norisi nufotografuot, galima juk ir paprašyt. Kažkada pati prašiau Druskininkuose su pankais nusofotgrafuot. Du litus paprašė, užtat kokia nuotrauka prisiminimams liko smile.gif

QUOTE(Rico @ 2009 02 24, 11:29)

Reklaminis triukas. mirksiukas.gif

Merginos - tai gal tikrai perskaitom visos tą straipsnį kur baccardi vertė ir bandom ką nors organizuotis su techniniais ND? Juk jausmai jau tuoj baigsis mirksiukas.gif
Atsakyti