Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis, 16 tema

QUOTE(Armana @ 2009 02 23, 10:16)
Kažkas klausė apie dūmų fotografavimą. Štai ką radau senoje pažengusiųjų temoje.

aciuks.gif

as klausiau. einu pasiskaitysiu biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rasytce: 23 vasario 2009 - 11:37
QUOTE(Vasaraitė @ 2009 02 22, 15:52)
sesute pamacius mane ant palanges vos sosko negavo doh.gif 

lotuliukas.gif
QUOTE(lamella @ 2009 02 22, 16:34)
Gal žinote kur photoshope wb galima pareguliuoti? blush2.gif

as dazniausiai pirma darau image->adjustments->exposure (tada su pipete einu ant balciausio ploto) ir tik tada ziuriu ar/ka dar reik taisyti ax.gif
QUOTE(liamuna @ 2009 02 22, 17:17)
Snd buvom nuvaziave i miska pasivaikscioti

spalvota, bet jb apkarpymas 4u.gif
QUOTE(Edeva @ 2009 02 23, 10:53)
noriu parodyt viena kadra jis man kazkuo patinka,

kazkada pazengusiuose buvo diskutuota, kad turbut visgi reiktu vengti fotografuot tiesiogiai saule (ypac fokusuot i ja) nes neatsimenu kodel bet kad fotoaparatas gali but per jautrus tokiai ryskiai sviesai ir GALI issireguliuot kazkokie parametrai..
Atsakyti
QUOTE(Sadi @ 2009 02 22, 19:49)
po tavęs jau ir komentuoti nereikia, taip išsamiai viską pasakai  thumbup.gif Kažkaip moki matyt visą vaizdo visumą ir kartu pastebi visas detales. Vat šito tai pavydžiu  thumbup.gif  thumbup.gif

blush2.gif Baik tu bajerius! man tai kaip tik atodo, kad va kitos tai nu jau taip taikliai pakomentuoja, o man tai pastoviai geda del savo komentaru... Bet vis tiek stengiuosi pakomentuoti, nes juk tie, kas ideda nuotraukas, to tikisi. Ir kitus kvieciu aktyviau komentuoti! 4u.gif

QUOTE(lamella @ 2009 02 22, 20:00)
Dar keletas.

Lamella, ta su mocais tikrai sudomino. O kita tai mano akimis paprastas pykst pokst su fotiko mygtuku. tongue.gif

QUOTE(Peperoni @ 2009 02 22, 20:04)
is Lampedziu - irgi tik viena kokybiskesne ir rodoma...  bet turiu abejoniu del kompozicijos...  g.gif

Peperoni, nueinanti mergaite - grazus lengvas kadras. Raudona striukyte graziai kontrastuoja su pilku peizazu. Kompozicija man irgi patiko. galima kirpti ir taip, kad mergaite butu apatiniame kairiajame ketvirtyje.

O tas peizazas su medziu tai nelabai... net nezinau, ka pakomentuoti. Tiesiog nekimba ir viskas.

QUOTE(Armana @ 2009 02 22, 21:27)
Šiandien savo augalėlius fotkinau ax.gif

Armana, labai idomiai pakadruota, puikus bandymas! Bet noretusi visos nuotraukos ryskumo, taigi, manyciau, reiketu atkreipti demesi i diafragma.

QUOTE(Sadi @ 2009 02 23, 00:08)
aš tai švies gaudžiau. Patarkit kaip kirpt geriau, ar mest visai? Norisi man tų spindulių, bet kaip juos parodyt nežinau  doh.gif

Bandziau pazaisti su tavo nuotrauka, bet nieko nesigavo. Manau, reikejo saule labiau uz sienos kisti, kad danguje jos tiek daug nesimatytu. ir kas ten per blyniniai atspindziai per medziu viduri ir ant sniego? Na, as tai savo ribota akim neimatau, kaip galima butu kirpti, kad isgelbeti sita foto.
O siaip man tokios nuotraukos labai patinka.

QUOTE(Edeva @ 2009 02 23, 10:53)
as vis ateinu paterst eteri hihihi.gif noriu parodyt viena kadra jis man kazkuo patinka,bet tiesiog zinau kad negeras,bet kuo negeras nzn  unsure.gif gal negerai fokusas  unsure.gif  gal tiesiog apskritai tokio nereikia fotkint?zodziu laukiu kritikos  biggrin.gif

Edeva, tikrai, fokusas negeras, fokusuoti reikia i akis. lotuliukas.gif
Deja, techniskai nieko negaliu patarti, nieko nenusimanau apie toki fotografavima. Spalvos mielos. Bet kadras nuobodokas.

QUOTE(Valetta @ 2009 02 23, 11:28)
dar bandziau tamsoje fotkint su manual, kazkas gavosi  unsure.gif
tie taskiukai smulkus, tai sniegas, nuo medziu krito  unsure.gif

Valetta, komplimentas uz fotografavimo tamsoj bandymus. Bet kompozicija nesuzavejo, vaizdelis tai irgi toks nuobodokas, mano nuomone...

QUOTE(ediper @ 2009 02 23, 11:39)
dedu ir as prie kompanijos pora snieguotu foto is dvidienes ziemos   biggrin.gif blush2.gif

Ediper, pirmoji - tiesiog pykst pokst. tongue.gif Antroji patiko, labai grazus bandymas ireminti du zmogucius. Gal kampo truputi geresnio, "kompoziciskesnio" reikejo paieskoti.

Diskutavot apie kompozicines uzduotis - labai idomu, ir as mielai pabandyciau pasitreniruoti su visokiom trikampio ir kt kompozicijom. Labai naudinga ir kurybinga uzduotis butu. thumbup.gif

Baccardi, aciu uz pamoka!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nikkė: 23 vasario 2009 - 11:47
QUOTE(Nikkė @ 2009 02 23, 12:44)

Ediper, pirmoji - tiesiog pykst pokst.  tongue.gif Antroji patiko, labai grazus bandymas ireminti du zmogucius. Gal kampo truputi geresnio, "kompoziciskesnio" reikejo paieskoti.

4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Žūžū @ 2009 02 23, 11:38)
kazkada pazengusiuose buvo diskutuota, kad turbut visgi reiktu vengti fotografuot tiesiogiai saule (ypac fokusuot i ja) nes neatsimenu kodel bet kad fotoaparatas gali but per jautrus tokiai ryskiai sviesai ir GALI issireguliuot kazkokie parametrai..

g.gif ane,va matai zinosiu,bet saule ten nebuvo ryski blush2.gif ir dar plius fotkinta per langa blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Valetta @ 2009 02 23, 10:28)
labas rytas  4u.gif
dar bandziau tamsoje fotkint su manual, kazkas gavosi  unsure.gif
tie taskiukai smulkus, tai sniegas, nuo medziu krito  unsure.gif

Valetta, kaip Nikkė jau sakė, norėtųsi ne tokio paprasto vaizdelio, gal kitokio kampo blush2.gif

QUOTE(ediper @ 2009 02 23, 10:39)
dedu ir as prie kompanijos pora snieguotu foto is dvidienes ziemos   biggrin.gif blush2.gif
user posted image

Ši nuotraukytė labai patiko wub.gif Gal tik tas mini namukas šone šiek tiek maišo, bet labai patiko nuotraukos emocija wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Armana: 23 vasario 2009 - 12:17
QUOTE(ediper @ 2009 02 23, 10:39)
o cia su trumpu islaikymu ?

1/15s g.gif reiks aisku dar bandyt didint islaikyma ir ant stovo fotika det cool.gif

grazi ziema, bet kadrai nekabina blush2.gif
pirmoje nezinau i ka ziuret unsure.gif visko labai daug g.gif
antroje desine puse labai blasko, nukirpciau ja unsure.gif

QUOTE(Rico @ 2009 02 23, 11:26)
Va isskaiciau, kad reikia kuo imanoma mazesni ISO naudoti, o as galvojau, kad kuo didesnis, tuo geriau  blush2.gif
drinks_cheers.gif
skaitymas labai padeda susidraugaut su fotografija, ypac naudinga paskaityt(skaityt ir bandyt) fotiko instrukcija mirksiukas.gif

QUOTE(Nikkė @ 2009 02 23, 11:44)
Valetta, komplimentas uz fotografavimo tamsoj bandymus. Bet kompozicija nesuzavejo, vaizdelis tai irgi toks nuobodokas, mano nuomone...

taip cia pirmas blynas, o pirmi blynai kaip zinia buna prisvile blush2.gif
dekui uz komentara 4u.gif Armana 4u.gif

as irgi kazkada pazengusiuose skaiciau, kad tiesiai i saule geriau nefotkint
unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Valetta: 23 vasario 2009 - 12:23
QUOTE(Valetta @ 2009 02 23, 12:21)

as irgi kazkada pazengusiuose skaiciau, kad tiesiai i saule geriau nefotkint
  unsure.gif

Turbut visi vaikysteje bandeme ka nors deginti per padidinimo stikla,taip?Tai fotografavimas tiesiai i saule gali pakenkti ne tik jusu fotikui,bet ir jusu akytems mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Armana @ 2009 02 23, 13:15)

Ši nuotraukytė labai patiko  wub.gif Gal tik tas mini namukas šone šiek tiek maišo, bet  labai patiko nuotraukos emocija  wub.gif

4u.gif aha mane irgi ta siuksliadeze nervuoja doh.gif

QUOTE(Valetta @ 2009 02 23, 13:21)
1/15s  g.gif reiks aisku dar bandyt didint islaikyma ir ant stovo fotika det  cool.gif

grazi ziema, bet kadrai nekabina  blush2.gif
pirmoje nezinau i ka ziuret  unsure.gif visko labai daug  g.gif
antroje desine puse labai blasko, nukirpciau ja  unsure.gif

niu jo pasizaisk su islaikymu mirksiukas.gif
4u.gif uz komentara
manes irgi nekabina rolleyes.gif
teisybe pasakiu paskut.metu nei viena mano foto man nepatinka pilnai doh.gif doh.gif
Atsakyti
aš tai per savaitgalį galėjau tik stintas fotnkint doh.gif blooga nuo jų, o kadrų neturiu jokių...

patiko Peperoni nueinanti mergaitė, dėl nuotraukos ryškumo ir kontrasto.

Lamellos su keturačiais graži, armanos augalėlio man kažkodėl kliudo paplaukusi apačia, gal kad miego trūksta ir akyse plaukia ir taip biggrin.gif

Edevos net nežinau, nekabina.

Ediper patiko antroji foto.

Valettos graži ryški, bet nekabina irgi.

eisiu ledo skulptūrų apžiūrėt per pietus, gal akys prasivalys biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Peperoni @ 2009 02 22, 19:51)
nu znk dabar kazkaip visi prenumeruojami zurnalai veliau ateina, nei pasirodo kioskuose..  unsure.gif

----
jo - reikejo kokios gyvasties.... aplink varnos skraide biggrin.gif nu bet nepavyko ju nuvyt ton pusen, kurion reikejo biggrin.gif fptp - tai foto?  biggrin.gif

buciau zinojus, buciau neprenumeravus schmoll.gif

aha, foto ten turejo but blush2.gif daznai tik parasau ir begu pas vaikus, ksaityt laiko nebelieka lotuliukas.gif

QUOTE(Edeva @ 2009 02 23, 09:53)
as vis ateinu paterst eteri hihihi.gif noriu parodyt viena kadra jis man kazkuo patinka,bet tiesiog zinau kad negeras,bet kuo negeras nzn  unsure.gif gal negerai fokusas  unsure.gif  gal tiesiog apskritai tokio nereikia fotkint?zodziu laukiu kritikos  biggrin.gif
user posted image

man patiko sita foto, atrodo lyg butu nutapyta wub.gif

ir ta su teciu ir vaikiuku Ediper patiko, nekirpciau desines, nes tuomet butu prarasti ireminanys foto medziai smile.gif
Atsakyti
Buvom vakar vakare ledinių skulptūrų pažiūrėt, tai žmonių buvo tiek kad net netraukiau savo trikojo, iš rankos, mėgėjiškai papyškinau šeimos albumui ir tiek.
Atsakyti