Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis, 16 tema

QUOTE(Sadi @ 2009 02 22, 22:35)
jep, su tais vaikais tai bėda smile.gif

gal gali originalą parodyt  ax.gif

siūlau kitą techninę užduoti - subalansuota kompozicija. Kažkurioj knygoj skaičiau - paimt tris daiktus ir juos sudeliot į natiurmortą taip kad kompozicija būtų subalansuota. Arba kažkokią kitą, bet kad būtų su kompozicija ir kad foto kelt čia ir aptarinėt. Nu kad kaip su WB buvo ar su fokusais? ką? pasimokom dar biški, a? ax.gif

nu mistika znk su tuo originalu - kazkokiu stebuklingu budu uzseivinau ant virsaus pagerinta varianta - ko niekad nedarau paprastai... doh.gif biggrin.gif turiu tik gretima kadra sitam - praktiskai toks pats jis... einu ikelsiu... ax.gif

kompozicijos dar mums mokytis ir mokytis drinks_cheers.gif vien tose pamokelese kiek iomiu uzduociu buvo - as tai tik uz drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Pamaiva @ 2009 02 22, 21:31)
Noriu įdėti savo foto. Ir sulaukti komentarų  blush2.gif  Ar verta ji kažkiek dėmesio, ar visiška neąmonė  biggrin.gif

Pamaiva, o tu cia specialiai sugalvojai taip redaguoti foto? nes siaip tai man visai nesiziuri ax.gif

nebent buvo kokia tai tavo uzmacia su sia foto smile.gif
Atsakyti
Na va kazkaip taip atrode originalas ax.gif

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Peperoni: 22 vasario 2009 - 22:52
Mergaitės, čia į kokybę nežiūrim, tik norėjau parodyti, kas man iš snaigių gavosi tongue.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Rustė @ 2009 02 22, 22:55)
Mergaitės, čia į kokybę nežiūrim, tik norėjau parodyti, kas man iš snaigių gavosi tongue.gif

nuu geras, forma tai gerai matosi bigsmile.gif aš galvojau kad tokius dalykus tik su makro objektyvais pagaut įmanoma bigsmile.gif
Papildyta:
aš tai švies gaudžiau. Patarkit kaip kirpt geriau, ar mest visai? Norisi man tų spindulių, bet kaip juos parodyt nežinau doh.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Sadi @ 2009 02 22, 23:04)
nuu geras, forma tai gerai matosi  bigsmile.gif aš galvojau kad tokius dalykus tik su makro objektyvais pagaut įmanoma  bigsmile.gif

muilinė, makro režimu, nuotrauka gerokai kirpta, kiek šarpas dėtas, autospalvos su PS...kiek aš ten moku, ale nėra ką išlaužia daugiau doh.gif

na dar šis tas, formos fantastiškos, kokybė tragiška hihihi.gif

user posted image
user posted image
Atsakyti
Labas rytas 4u.gif

QUOTE(Sadi @ 2009 02 22, 22:35)
siūlau kitą techninę užduoti - subalansuota kompozicija. Kažkurioj knygoj skaičiau - paimt tris daiktus ir juos sudeliot į natiurmortą taip kad kompozicija būtų subalansuota. Arba kažkokią kitą, bet kad būtų su kompozicija ir kad foto kelt čia ir aptarinėt. Nu kad kaip su WB buvo ar su fokusais? ką? pasimokom dar biški, a? ax.gif

Nebloga idėja ax.gif . Tik gal reikėtų labiau sukonkretinti užduotį, nes kompoziciškai teisingai galima nufotografuoti daug nuotraukų. Gal reikėtų nufotografavus nuotrauką, įkelti ją čia ir pakomentuoti pačiam, kas toje nuotraukoje , jūsų manymu, kompoziciškai teisinga g.gif , kodėl būtent tokią kompoziciją pasirinkot ax.gif

Ruste, labai įdomūs tavo bandymai su snaigėmis ax.gif

Sadi, aš gal bandyčiau tos tamsios sienos dalį nukirpti blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasytce @ 2009 02 22, 22:44)
Pamaiva, o tu cia specialiai sugalvojai taip redaguoti foto? nes siaip tai man visai nesiziuri  ax.gif

nebent buvo kokia tai tavo uzmacia su sia foto  smile.gif

aj, siaip pazaidiau su foto blush2.gif Bet jau supratau lotuliukas.gif einu mokytis lotuliukas.gif

Bet kokios snaigės bigsmile.gif reikės ir man pagaudyti tongue.gif Biški va žiuriu sninga rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Peperoni @ 2009 02 22, 22:51)
Na va kazkaip taip atrode originalas  ax.gif

blush2.gif pasakysiu ir savo nuomone blush2.gif man tai kazkaip noretusi kad medzio sakos butu nenukirstos blush2.gif o siaip tai grazu ziurisi gerai wub.gif

QUOTE(Rustė @ 2009 02 22, 22:55)

wub.gif oba geras nu tikrai snaiges aiskiai matosi thumbup.gif

QUOTE(Sadi @ 2009 02 22, 23:08)
nuu geras, forma tai gerai matosi  bigsmile.gif aš galvojau kad tokius dalykus tik su makro objektyvais pagaut įmanoma  bigsmile.gif

as irgi nemanau kas dsu mano obj pavyktu schmoll.gif nes turiu du vienas kitinis kitas peizazams schmoll.gif ne makro schmoll.gif bet reiks pabandyt blush2.gif

del kompozicijos as laaaaabai noreciau nes va ji mane labai labai smugdo nesuprantu as jos sad.gif verysad.gif o ir skaityt bandziau unsure.gif tai ten man kazkaip nelabai aiskiai blush2.gif
Atsakyti
Ruste, jeigu tu tas snaiges butum su statyvu fotkinusi butu kur kas geriau gavesi smile.gif
Papildyta:
Sadi, spinduliukus ir as kazkada bandziau daudyt, bet fotografuodamas pries saule gaudavau daug "bliku" ir isdegusia saule smile.gif), geriau kai sviesa krinta is sono ir kaip kazkur skaiciau patartina mesti i ora sauja smelio, kai jis nukrinta ore dar lieka smulkios dulkeles per kurias geriau matosi spinduliukai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Edeva @ 2009 02 23, 08:42)
del kompozicijos as laaaaabai noreciau nes va ji mane labai labai smugdo nesuprantu as jos sad.gif  verysad.gif o ir skaityt bandziau  unsure.gif tai ten man kazkaip nelabai aiskiai  blush2.gif

tai va, todel ir siulau ka nors tokio smile.gif Reikia gi kazkaip issiugdyt ta kompozicijos pajautima smile.gif

galima pvz daryt pagal pamoka kur Baccardi verte (peperoni paskutine nuoroda) ir pvz pateikt nuotrauka kur kompozicija remiasi trikampiu, po to apskritimu ir taip pereit per visas formas g.gif
Atsakyti
QUOTE(Sadi @ 2009 02 23, 10:09)
tai va, todel ir siulau ka nors tokio smile.gif Reikia gi kazkaip issiugdyt ta kompozicijos pajautima smile.gif

galima pvz daryt pagal pamoka kur Baccardi verte (peperoni paskutine nuoroda) ir pvz pateikt nuotrauka kur kompozicija remiasi trikampiu, po to apskritimu ir taip pereit per visas formas g.gif

drinks_cheers.gif thumbup.gif gera mintis
Atsakyti