Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis, 16 tema

QUOTE(ediper @ 2009 02 21, 02:38)

o kaip zinoti,kad pakankamai/teisingai  pasukiojai? blush2.gif matosi skirtumas kazkas per akute?

matosi 4u.gif
Atsakyti
Noriu labai padekoti visoms uz komentarus mano nuotraukai kritikos albume. Jusu komentarai - is koto verciantys! biggrin.gif Prisiskaicius nesiausi leptopa i tamsa, kad geriau iziureciau, kokius jus ten matote is tamsos isnyrancius vaiduoklius, veidus, demes ir kitus siurpus, kurie "nakti net nupurtytu". lotuliukas.gif Jau nekalbant apie tai, kad nuotrauka buvo apkaltinta sugadinusi kompiuteri. lotuliukas.gif O man pries skaitant tai buvo nuotrauka berniuko, kuris susikaupes piesia ranka ant slapio stiklo. biggrin.gif

Tuo paciu noriu paraginti visas ir visus aktyviau komentuoti nuotraukas. Kazkuri lyg ir minejote, kad nesijauciate tam kompetetinga, taciau, mano nuomone, tam tikrai nereikia jokios kompetencijos. Juk mes cia issakome savo nuomone, o ne pateikiame ekpertini vertinima. Man asmeniskai toks vertinimas kaip pvz "nepatinka, nes nuobodu" yra tiek pat vertingas, kiek sudetinas techninis pasiulymas, ka galima patobulinti. Juk nuotrauka turi buti ne tik techniskai gerai atlikta, bet ir pagauti gera momenta. Kas is to, kad nustatai teisingus parametrus, jei tavo nuotrauka (ryski ir gerai apsviesta) nekabina ir kelia ziovuli. Del to kiekvienas vertinimas yra labai svarbus. Juk tai musu subjektyvi nuomone - as gal su kazkuo ir nesutinku, bet vis tiek kiekvienas issakytas vertinimas kelia kazkokiu minciu ir skatina tobuleti. smile.gif

Dar - labai dziaugiuosi tokiom kurybiskom jausmu temos interpretacijom... Bandziau ir as vakar igyvendinti viena ideja, taciau ji visiskai zlugo. Taciau pasibaigus oficialiai jausmu fotosesijai dar pagavau ta mistini kadra. Galejau deti i jausmu tema - butu nuotrauka pavadinimu "Isgasdink pradziamoksli" lotuliukas.gif
Atsakyti
labas vakaras visoms mamytems..rasau su klausimu ir prasau patarimo..kiek perskaiciau temeliu,visos jus cia jau pazengusios labai daug..darbeliai nuostabus..as vakar nuo vyro gavau dovanau fotoaparata Nikon D90.tik beda ta,kad nezinau nuo ko pradet..moku ijungt,"fotografuot" blush2.gif nu o tiksliau net nezinau kaip issireikst biggrin.gif nemanau,kad taip fotografavimas.. bet tik tiek..nezinau net nuo ko pradet mokytis ir ka mokytis..ka man daryt? tikiuosi nesupyksite,kad ilindau i jusu temele.. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nevesta: 21 vasario 2009 - 21:26
QUOTE(Nevesta @ 2009 02 21, 21:25)
labas vakaras visoms mamytems..rasau su klausimu ir prasau patarimo..kiek perskaiciau temeliu,visos jus cia jau pazengusios labai daug..darbeliai nuostabus..as vakar nuo vyro gavau dovanau fotoaparata Nikon D90.tik beda ta,kad nezinau nuo ko pradet..moku ijungt,"fotografuot" blush2.gif nu o tiksliau net nezinau kaip issireikst biggrin.gif  nemanau,kad taip fotografavimas.. bet tik tiek..nezinau net nuo ko pradet mokytis ir ka mokytis..ka man daryt? tikiuosi nesupyksite,kad ilindau i jusu temele.. 4u.gif

Pirmiausia reikia idemiai,labai idemiai skaityti fotoaparato instrukcija mirksiukas.gif
Ir tai ka perskaitei,pabandyk panaudoti fotografuodama.ta prase,skaitai ir aparatas rankose,perskaitei kur yra tokie ir tokie nustatymai ir eini pasiziureti kur jie yra... mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo inesaS: 21 vasario 2009 - 21:29
kad man ten tamsus miskas.. 4u.gif
Atsakyti
O po instrukcijos pabandyti atlikti ND, kurie surašyti pirmame puslapyje. mirksiukas.gif
Ir tikrai nesupyksime, prašom jungtis. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Nevesta @ 2009 02 21, 21:30)

Tai kol tam tamsem miske nepasirodys sviesa,tai negalesi normaliai isnaudoti savo fotoaparato galimybiu.Aisku visada gali rinktis AUTO. Ir jeigu to pakanka,tada gali neskaityti instukcijos mirksiukas.gif
Atsakyti
kad as net nezinau kas ta diafragma blush2.gif kur ir su kuo jinai valgoma..ziurejau jau namu darbus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Nevesta @ 2009 02 21, 22:30)

Tai pasiemi instrukcija, skaitai ir viską iškart išbandai ant fotoaparato, susirandi kur kokia funkcija kaip veikia.Tada pamatysi,kad tas miškas ne toks jau ir tamsus. biggrin.gif
Atsakyti
na grįžau...nuotraukų nemažai, tik nėra ką rodo sad.gif

dar noriu paklausti, PS man nenori užseivinti foto sad.gif
rašo "Could not save pictures, because the scrath dicks are full"

kas tas yr?
Atsakyti
QUOTE(lamella @ 2009 02 21, 21:31)
O po instrukcijos pabandyti atlikti ND, kurie surašyti pirmame puslapyje. mirksiukas.gif
Ir tikrai nesupyksime, prašom jungtis. mirksiukas.gif

Bet pirmiausia reikia zinoti kas ta F ir visi kiti nesuprantami zodziai.Yra pas mus pirmam puslapi daug info,taip,kad prasom mokintis 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Nevesta @ 2009 02 21, 21:32)
kad as net nezinau kas ta diafragma blush2.gif  kur ir su kuo jinai valgoma..ziurejau jau namu darbus 4u.gif

Skaityk knygas apie skaitmenine fotografija,ten viskas labai graziai parasyta.Paskui skaityk,instukcija apie fotoaparata,zodziu daug,daug skaityk mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(inesaS @ 2009 02 21, 22:34)
Bet pirmiausia reikia zinoti kas ta F ir visi kiti nesuprantami zodziai.Yra pas mus pirmam puslapi daug info,taip,kad prasom mokintis  4u.gif

Taip, reikia nepatingėti pasiskaityti, kas sukelta pirmam puslapyje, ten tikrai daug naudingos informacijos. smile.gif

Bet tai kaip tylu čia šiandien, galvojau ateisiu tai teks skaityt bent 10psl. biggrin.gif
Atsakyti