QUOTE(inesaS @ 2009 02 18, 17:02)
Pagaliau galiu prie kompo pasedeti
Jei dar kam idomu tai pasakysiu,kad skandinau savo vos gyva pirmaji skaitmenini fotika.Dar ir batereike pasikroviau,nes su vyru nusprendem,kad butu fainai,jei zoomas butu islindes,bet deja,po keliu puodeliu vandens jis ilindo atgal
Fotografavau vonioje ant juodo popieriaus lapo.Vanduo is duso.Viena nebuciau taip padarius.Beje ideja irgi vyro,as turejau kita,bet paliksiu kitam kartui.Tai tiek.
Esu labai,labai laiminga,kad visos 3 mano nuotraukytes buvo ivertintos.
Aciu jums
oi Inesas ! niu jus tai minciu galiunai
QUOTE(inesaS @ 2009 02 18, 17:16)
Beja,zinokit galvojau,kad ne tik tam fotografuojamui fotikui bus amen bet ir maniskiui.Aptaskytas buvo ziauriai
Gerai,kai pas jus veidrodiniuose,ten kazkokios linzes kur gali uz kilometro matyti ta pati,ka as is 20 cm.Tas pastovus vandens valymas nuo objektyvo,nelabai man patiko,ale ka jau padarysi
Papildyta:
niu jau nigavari
nors taskimusi uzsiiminejau tik pora dieneliu,bet objektyva,tekdavo valyt kas kart
tik numetus pliuksnio kaltininka zemyn
QUOTE(wite @ 2009 02 18, 17:20)
Žiū, kad mano klausimą apie monitoriaus kalibravimą tik Sadi nepraleido pro akis. O, manyčiau, be reikalo, kadangi geroms nuotraukų spalvoms jis būtų reikalingas.
Pacituosiu iš pažengusiųjų 6 temos, fotolamos žodžius:
Kad nuotrauka atsispausdintu tokia kokia ja matai ekrane nera labai paprasta, tiksliau visas tas procesas vadinamas colour management gali atrodyti gana painus. Esu buves tokioje situacijoje ir teko nemazai apie tai skaityti kad gauciau patenkinama rezultata. Siaip tai rezultata gali itakoti daugelis dalyku takiu kaip monitoriaus bei printer'io kokybe, naudojami kalibravimo budai ir prietaisai, spausdinamo popieriaus kokybe bei rusis, naudojamas rasalas ir t.t. Bet pirmiausia tai reiktu pradeti nuo monitoriaus,nes jeigu monitorius nekalibruotas ir nerodo spalvu tokios kokios jos yra nufotografuotos tai galutinis rezultatas visada bus nenuspejamas kad ir ka bedarytum. Kalibravimo prietaisu ir budu yra ivairiu. Paprasciausias budas tai butu Adobe gama programa kuria gali rasti savo kompiuteryje ,bet sitas kalibravimas vyksta vizualiniu budu ir nera tikslus todel nepatarciau juo naudotis. Geriausia tai butu isigyti kalibratoriu su jam skirta programa. Kalibratorius paprastai dedamas ant ekrano,o jame esantis sensorius matuoja- ivertina esama monitoriaus busena. Kalibratoriu yra ivairiu firmu ir ivairiu kainu. Brangiausio aisku nereikia pirkti,bet pigiausio irgi geriau vengti nes jie irgi turi savu trukumu. As asmeniskai naudoju Monaco Optix XR kalibratoriu ir nuotraukos atsispausdina tokios kokias jas matau monitoriuje, bet kaip ir minejau galutinis rezultatas ne tik nuo kalibruoto monitoriaus priklauso. Beja, netgi jei spausdini ne namuose, o sakykim laboratorijose ar uzsisakineji internetu vistiek reikia kalibruoti monitoriu. Nebutina netgi spausdinti nuotraukas, kad pamatytum skirtuma. Pavyzdziui jeigu kas nors ides i interneta nuotrauka kuri buvo manipuliuota nekalibruotu monitoriu tai tie pas ka monitoriai kalibruoti gali matyt ne tokias spalvas kurios buvo matomos nekalibruotame monitoriuje ir atvirksciai. Jeigu domina kokie dar gali buti kalibratoriai ir ju kainos tai pabandyk apsilankyti sitam puslapyje http://www.colourtoo...itorprofile.htm . Beja, jei dar kazka daugiau noretum suzinoti tai parasyk ir jei galesiu padeti tuo ar kitu klausimu tai parasysiu.''
nepraleidom
as asmeniskai tai sitoj srity nesigaudau dar