Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis, 16 tema

QUOTE(olo @ 2009 02 19, 21:07)
Peperoni minėjai, kad pati valei matricą. Naudojai kažkokius spec. valymo prietaisus, skysčius ?

ir as tok klausiau,bet matyt pamirso ar neskaite biggrin.gif
Atsakyti
Mielka, papasakosiu kaip aš dariau.
Pirma reikia pasidaryti foną. Medžiagos, popieriaus ar kito.
Reikia smilkalų. Juos padėti kuo toliau nuo fono.
pasakysiu vienos nuotraukos tuos nustatymus (exfitas vadinas jis?)
Iso 80, islaikymas 1/60, F3.2 (kitose 2.8 dejau)
ir tas kazkoks +/- -2. (kas jis toks? blush2.gif Nezinau kaip vadinasi.)
ir fokusa MF dėjau. Nes jei ant makro dariau, tai medžiaga fokuse būdavo. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Duoma @ 2009 02 19, 22:35)
ir tas kazkoks +/-  -2. (kas jis toks?  blush2.gif Nezinau kaip vadinasi.)

EV cia ekspozicijos kompensavimas... biggrin.gif

dekui labai... bandysiu mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Loreli @ 2009 02 19, 22:05)
noriu parodyt kokį grožį teko fotkint:

m... o kodel blica naudoji? g.gif (ar ne? g.gif ) lb astrus seseliai..
Atsakyti
QUOTE(Žūžū @ 2009 02 19, 22:36)
m... o kodel blica naudoji? g.gif (ar ne? g.gif ) lb astrus seseliai..

... deja fotografuota netinkamame apšvietime ir blykstės reikėjo
Atsakyti
Sugundei Duoma su tais dumais, ir smilkalu turiu ir laikikli jam, ir tamsiu tapetu kaip fona, reiks ryt pabandyt smile.gif
Atsakyti
kaip ramu cia. imeciau viena foto i albuma jusu kritikai. ne visas klaidas pavyko istaisyt, bet bet koku atveju, lauksiu pastabu smile.gif
Atsakyti
skaitau pirmas pažengusių temas. čia būtų į temą apie nuotraukų gražinimą. Nesitikėjau kad toks skirtumas gali būt blink.gif
QUOTE(sillwio @ 2007 05 04, 18:30)
Dedu abu variantus - jpg, tiesiog konvertuota is raw be redagavimo (taip atrodytu nuotrauka, jeigu buciau fotografaves jpg) ir jpg, konvertuota is redaguoto raw.

user posted image

user posted image

Atsakyti
labas rytas ...

QUOTE(Duoma @ 2009 02 19, 21:35)

ir fokusa MF dėjau. Nes jei ant makro dariau, tai medžiaga fokuse būdavo.  doh.gif

man irgi dumai nesifokusavo su AF .... ax.gif
Atsakyti
labas rytas ...

QUOTE(Duoma @ 2009 02 19, 21:35)
ir fokusa MF dėjau. Nes jei ant makro dariau, tai medžiaga fokuse būdavo.  doh.gif

dumai man irgi su AF nesifokusavo .... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasytce @ 2009 02 19, 18:20)
Skaitau, kad kelios merginos abejoja kuris geriau 40D ar 50D, tai as turiu 40D ir 50D turi tik daugiau pixeliu, naujesnis sensorius (neva turetu geriau fotkint  rolleyes.gif  ) ir procesorius naujesnis stovi, daugiau niekuom nesiskiria, taip kad kol kas neverta tikrai permoket daugiau pinigu vien del to, kad 50D naujesnis modelis smile.gif

Tai kaip suprantu tu visiškai patenkinta savuoju 40D? smile.gif O kitinį jo objektyvą turi? Kaip jis?
Atsakyti
labas rytas
susigundziau ir as su dumais biggrin.gif gaila tik ,kad nepakenciu smilkalu.Man baisiai galva sakudet pradeda nuo ju,net iki pykinimo unsure.gif
Atsakyti