Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis, 16 tema

QUOTE(Stikline @ 2009 02 19, 15:20)
apie 40-tuką ir aš mąstau vis  rolleyes.gif  beje durną klausimą užduosiu ar čia http://www.fotofabri...-objektyvu.html  su kitiniu objektyvu?

standartinis canono kitinis 18-55 smile.gif sitas jau geresnis man rods - vien i kaina paziurejus (kitinio kaina kazkur apie 300 lt buna, o sito jau apie 1000 gaunas man rods, ane ?smile.gif nelabai daug ir as apie tuos objektyvus zinau... blush2.gif sitas kaip suprantu su stabilizacija yra smile.gif

va:
AF "Autofocus". Autofokusas. ("MF" - rankinis fokusavimas)
AF-S "AutoFocus Silent" (Nikon). Tylus, greitas ultragarsinis autofokusavimo variklis.
APO "Apochromatic" (Sigma). Naudojami mažos dispersijos lėšiai - tikslios spalvos.
ASP "Aspherical". Naudojami asferiniai lęšiai. Pagerina vaizdo kokybę, mažina iškraipymus.
AT-X (Tokina). Ypač kokybiškas objektyvas.
AT-X PRO (Tokina). Ypač kokybiškas objektyvas profesionalams.
D "Distance/Dimension" (Nikon). Perduodama informacija apie atstumą Nikon RGB Matrix eksponavimo sistemai.
DG (Sigma). Speciali lęšių danga. Geriau tinka skaitmeniniam fotoaparatui.
DC (Sigma). Objektyvas tik skaitmeniniam fotoaparatui.
DF "Dual Focus" (Sigma) Dvigubo fokusavimo mechanizmas - patogu fokusuoti ir automatiniu ir rankiniu režimu.
Di (Tamron) Speciali lęšių danga. Geriau tinka skaitmeniniam fotoaparatui.
Di-II (Tamron). Objektyvas tik skaitmeniniam fotoaparatui.
DO "Diffractive Optics" (Canon). Speciali optikos danga leidžia sumažinti objektyvo svorį.
DX (Nikon). Objektyvas tik skaitmeniniam fotoaparatui.
ED "Extra-low Dispersion glass" (Nikon) Mažos dispersijos lęšiai mažina spalvinius iškraipymus.
EF (Canon). Canon objektyvas 35mm juostai ir skaitmeniniam fotoaparatui.
EF-S (Canon). Objektyvas tik skaitmeniniam fotoaparatui.
EX "Extra-Quality" (Sigma). Ypač gera kokybė.
HF "Helical Focusing" (Sigma). Išorinis lęšis nesisuka fokusuojant (patogiau naudoti filtrus).
HLD "high-refraction, low-dispersion glass" (Tokina)
HSM "HyperSonic Motor" (Sigma). Tylus, greitas ultragarsinis autofokusavimo variklis.
IF "Inner Focus". Vidinio fokusavimo mechanizmas: objektyvas ilgiu nesikeičia fokusuojant.
IS "Image Stabilization" (Canon). Vaizdo stabilizavimas.
L (Canon). Ypač didelės kokybės (ir kainos:) objektyvai.
LD "Low Dispersion" (Tamron). Mažos dispersijos lęšiai: geresnės spalvos.
Macro, Micro . Makro objektyvas skirtas mažų objektų fotografavimui.
MF "Manual focus". Rankinio fokusavimo objekyvas.
MSM, M-HSM "Micro HyperSonic Motor" (Sigma) Tylus, greitas ultragarsinis autofokusavimo variklis.
MP-E (Canon) manual focus macro lens
OS "Optical Stabilization" (Sigma). Vaizdo stabilizavimas.
RF "Rear Focusing" (Sigma). Išorinis lęšis nesisuka fokusuojant (patogiau naudoti filtrus).
SD "Super Low Dispersion Glass" Tokina. Mažos dispersijos lęšiai.
SLD "Super Low Dispersion Glass"(Sigma). Mažos dispersijos lęšiai.
SP (Tamron). Ypač geros kokybės objektyvas.
TS-E (Canon). Tilt-Shift objektyvas: galimos vaizdo geometrinės korekcijos (architektūrai)
VR "Vibration Reduction". Vaizdo stabilizavimas.
USM "UltraSonic Motor" (Canon). Tylus, greitas ultragarsinis autofokusavimo variklis.
XR "Extra Refractive glass" (Tamron)

------------------

dabar va paziurinejau googleje - tai raso, kad vis tik Kit'inis jis skaitos smile.gif reiskias cia kitinis tu dvieju skaiciu serijos fotikams smile.gif ale kaina pasako jo kokybe - taip kad manau tikrai neblogas smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Peperoni: 19 vasario 2009 - 15:30
QUOTE(Peperoni @ 2009 02 19, 16:23)
dabar va paziurinejau googleje - tai raso, kad vis tik Kit'inis jis skaitos smile.gif reiskias cia kitinis tu dvieju skaiciu serijos fotikams smile.gif ale kaina pasako jo kokybe - taip kad manau tikrai neblogas smile.gif

Tai va, mane kaina irgi supainiojo biggrin.gif bet jau daug maž žinau kuria kryptim žygiuot biggrin.gif reiks pardėse dar gyvai pačiupint smile.gif ačiū wink.gif 4u.gif
Atsakyti
ačiū labai visoms. thumbup.gif blush2.gif
Šiandien žadėjau po mokyklos pafotografuot vėl, bet nesninga. doh.gif
Peperoni, ne, neturiu. schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Rustė @ 2009 02 19, 11:10)
Labas rytas smile.gif
kam pažadėjau, tai papasakosiu kaip trijų daiktų namų darbą dariau smile.gif

pirmiausia rinkausi pačius daiktus, kurie būtų pakankamai skirtingų spalvų, kad galėčiau atrinkti kas į ką susifokusavo.
pirma tai buvo trys maži minkšti žaisliukai, tada mažutės Lego kaladėlės, kol priėjau prie išvados, kad jos per mažos, ir pasirinkau žaislinius rutulius, jie maždaug nedidelio apelsino dydžio.

tada sudėliojau vieną po kito įstrižai, kad niekas nieko neužstotų.

pagalbon atėjo stalinė lempa su taupančia lempute, nes tokios lemputės yra šviesesnės nei paprastos.

kadangi fotografavau ant sofos sudėtus daiktus, paprasčiausiai ėmiau fotografuoti įvairiais atstumais, keisdama zoomą, net įsijungdama makro režimą, ir taip pat keisdama atstumą tiek su zoomu, tiek fiziškai.

gavosi N kiekis kadrų, kuriuos perkėlius į kompiuterį atrinkau, kuriame kas susifokusavo.

realiai tai nebuvo tikslus žinojimas, kad va čia į pirmą dariau, o va čia į antrą.
daugiau atsitiktinis...

bet perdarydama trečiąjį variantą su kamuoliais, daug maž žinojau, kur gausis fokusas.tik su trečiuoju daiktu buvo sudėtingiau, bet pavyko...iš niolikto karto...

gal, jum, turinčiom kitokius fotoaparatus su besikeičiančiom diafragmom ir kitais reguliuojamais nustatymais, ir juokingas toks mano žaidimas, bet va vis tik įmanoma, kažkas ir iš muilinės smile.gif
jei labai labai nori  mirksiukas.gif

Pagarba...Labai dėkoju 4u.gif
Bandysiu bigsmile.gif
Atsakyti
As idesiu nuotraukeliu teismui, speju daug gausim tongue.gif
Cia ana vakara, apsvietimas- tik nuo tv, keiciau islaikymus (o del f stop nezinau, nes properties jie skirtingi, bet nezinau ar as pakeiciau, ar jie patys) bet va ISO kazkodel tik keliose keitaliojau, tai turbut i namu darbus netiks, idedu viena, islaikymas 4s, f/3.2, ISO 800
user posted image

Su sitom galvojau bus ND, bet nezinau, nes modeliai nestovejo vietoj tongue.gif ir fokusavimas blush2.gif ir truksta vis ko...
snipo trukta, cia be zoomo
user posted image
arciau, bet modeliai nusisuko blush2.gif
user posted image
arciausia ir susifokusavo gerai, bet ir vel snipo ir ausies truksta
user posted image

kiek suprantu blush2.gif dariau auto (sau skambu lyg buciau gerai prigerus, bet suprantat, kad neimanoma atsiminti visu) ax.gif

Ir dar viena- tiesiog ar nebloga? blush2.gif dangus 1/3, tik tas ratas lyg per viduri, bet akcentuojasi apatine linija, tai kaip ir trecdaliai iseina, na, tie arkliai fone trukdo
user posted image

Visos nuotraukos nieko netaisytos, tik pamazintos (per photobucket)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rico: 19 vasario 2009 - 16:15
QUOTE(spaNguolė @ 2009 02 19, 15:34)
O šita kaip?  g.gif Ryškumo trūksta, ane? O kur fokusas turėtų būti? į priekinius langus?

as turbut fokusuociau i ta trikampi po langais, koki 1/3 priekyje palikciau ir jei yra galimybe stociau is kaires, tada geriau dinamika jaustusi 4u.gif del ryskumo jau rase, berods ant plyteliu nusokes.
QUOTE(mielka @ 2009 02 19, 15:37)
nu sniegas kaip ir normaliau atrodo... bet dabar akys nelabai matosi...  g.gif

gal mano monitorius meluoja, bet seseliai man lb melyni ax.gif o kairej lyg isdegimai...reikejo pakalbint ciucka atsisukt i saulytes puse, nes niekada nebus taip kad seselyje snukutis bus ryskus/sviesus o baltas fonas neisdeges..
QUOTE(Jurina @ 2009 02 19, 16:03)
teisiog neįdomu daryt viską pagal taisykles taip ir noris sulaužyt jas

daugumoj knygu taip ir raso, kad kai perprasi visas taisykles - mokinkis jas sulauzyti 4u.gif
nieko neturiu, nieko nerodau blush2.gif ax.gif

Rico, o kaip pati vertintum savo foto? visada idomu ka jose mato autorius? as pvz matau serno subine(III foto), kuri, deja, bet nepriklauso Jenifer Lopez (butu bent idomu kokia subine sitaip brangiai apdaursta tongue.gif ) o dbr... sorry, bet tikrai schmoll.gif nekalbu apie techn puse. o su vaikiu tai nebent i seimos albuma jei tai tavo vaikis. o siaip dangus isdeges, atspalviai niurus, fokusas velniai zn kodel ne i vaiki.. lyg ir noreta simetrijos, bet kaip ir nesigavo g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Žūžū: 19 vasario 2009 - 16:30
QUOTE(Žūžū @ 2009 02 19, 15:21)
Rico, o kaip pati vertintum savo foto? visada idomu ka jose mato autorius? as pvz matau serno subine(III foto), kuri, deja, bet nepriklauso Jenifer Lopez (butu bent idomu kokia subine sitaip brangiai apdaursta tongue.gif ) o dbr... sorry, bet tikrai  schmoll.gif nekalbu apie techn puse. o su vaikiu tai nebent i seimos albuma jei tai tavo vaikis. o siaip dangus isdeges, atspalviai niurus, fokusas velniai zn kodel ne i vaiki.. lyg ir noreta simetrijos, bet kaip ir nesigavo g.gif

Aisku... trinu lauk, kad vietos neuzimtu ax.gif
O atspalviai paskutinej... gi nera ryskiu spalvu lauke dabar blush2.gif (ai, bet ner ko teisintis) blush2.gif
Atsakyti
Rico,nefotografuok su aukstu ISO,pasiziurek kiek triuksmo1-moje nuotraukoje. doh.gif Gal tavo fotoaparasa taip kaip ir mano,paprasciausiai nepaveza aukstu ISO nustatymu mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Rico @ 2009 02 19, 17:11)
As idesiu nuotraukeliu teismui, speju daug gausim  tongue.gif

Pirmos foto nesupratau...ar čia taikyta į ND? g.gif Su modeliais biggrin.gif ND patarčiau fotografuot nejudančius daiktus smile.gif O norint pagaut įdomią foto su tokiais modeliukais reikia daug kadrų padaryt arba būt baisiai įgudusiam smile.gif paskutinė foto...nesuprantama kas pagrindinis objetas...vaikas ar ta apvali aikštelė? Ir kadruotė man čia schmoll.gif

Ir prašom netrint foto.
Atsakyti
Nu ir priraset doh.gif
RamuneS,labai zuvytes patiko.reikes ir man pabandyti pafotografuoti.kaip tik akvariume sachara,nei vieno augaliuko,tai gal fokusuoti bus lengviau g.gif
StiklinePas mane lygiai,lygiai tokie patys svarstymai del canon 50 ir 40 lotuliukas.gif
Papildyta:
Spanguole,pro lektuvo langa darytu foto spalvos,tai nerealios wub.gif
Mielka,koks tavo suniukas fainas wub.gif Ir dar nelabai supratau,tai tu kambari nusistatai vius parametrus ir tada eini i lauka fotkinti?
Atsakyti
QUOTE(Stikline @ 2009 02 19, 15:44)
Pirmos foto nesupratau...ar čia taikyta į ND?  g.gif  Su modeliais biggrin.gif  ND patarčiau fotografuot nejudančius daiktus smile.gif O norint pagaut įdomią foto su tokiais modeliukais reikia daug kadrų padaryt arba būt baisiai įgudusiam smile.gif  paskutinė foto...nesuprantama kas pagrindinis objetas...vaikas ar ta apvali aikštelė? Ir kadruotė man čia  schmoll.gif

Ir prašom netrint foto.

Nespejau paskaityti blush2.gif
na, tikrai man iki jusu visu dar labai labai toli... pradedu rimtai apie visiskai zaliu pradziamoksli galvoti.
vaikis mano, bet irgi nepastatysi kur reikia blush2.gif kol fotika isemiau ir nubego, o tuscia rata fotografuoti irgi ne kas (kai laiko neturi kiek nori)
Atsakyti
QUOTE(bonda @ 2009 02 19, 13:44)
kad nezinau, ka smulkiau ir rasyt -nusistatai ta kvadraciuka, nusistumi ji kur reikia, jeigu reikia, na zumini ar nezumini -irgi pagal reikiamybe ir viskas -daugiau,kaip su bet kurio dydzio langeliu, sufokusuoji ir fotkini mirksiukas.gif

aisku viskas.reik paciai viska isbandyt biggrin.gif

QUOTE(Ninin @ 2009 02 19, 13:54)

Turiu bėda... tiksliau ne, turiu 2 džiaugsmus: juodą šunį ir gražų vaiką  lotuliukas.gif  blush2.gif Bet bėda: abu nenusėdi smile.gif 3 džiaugsmas katė, tai bent ši tokia nieko, pozuoti nemėgsta, alia kur dings smile.gif

gerai cia parasei
Del olo nuotraukos tai man graziau ziurisi ta tamsesne nei tvarkyta/kur Peperoni tvarke/nezinau kodel blush2.gif
Rico nespejau nuotrauku paziureti jau istrynei verysad.gif
tiesa Peperoni kaip valoma ta matrica.labai suintrigavai kai parasei,kad pagal instrukcija pati isvalei wub.gif
Atsakyti