Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis, 16 tema

o kur ta matrica galima nuvalyt nunest g.gif blush2.gif nes man irgi reik, dvi demeles erzina...
Atsakyti
QUOTE(Pukė @ 2009 02 19, 15:49)
o kur ta matrica galima nuvalyt nunest g.gif  blush2.gif nes man irgi reik, dvi demeles erzina...

Vilniuje tai cia daug kas rekomenduoja nesti.
Atsakyti
QUOTE(Jurina @ 2009 02 19, 14:46)
Kodėl horizontas turi būti ties trečdaliais? Jeigu dėl trečdalių taisyklė, tai nebūtinau laikytis trečdalių, galima palikt pvz ~ 1/8 žemės ir 7/8 dangaus ir atvirkščiai. (pagal Kelby)

nervina mane tas Kelbis biggrin.gif tongue.gif jis kazkaip naujas taisykles susikure biggrin.gif

nu sitoj foto tai dangaus tikrai per daug... g.gif

QUOTE(Stikline @ 2009 02 19, 14:46)

veliau paziuresiu , idomu, kas ten gero smile.gif

QUOTE(mielka @ 2009 02 19, 14:48)
nu aiskuma... vadinas nieko geriau nebus nes kad apsisviestu akys as tureciau lipt i sniega iki keliu... o refleksoriui tike ranku neuztenka...  mirksiukas.gif

ko nepadarysi del gero kadro biggrin.gif

QUOTE(Pukė @ 2009 02 19, 14:49)
o kur ta matrica galima nuvalyt nunest g.gif  blush2.gif nes man irgi reik, dvi demeles erzina...

as pati valiau - pagal instrukcija smile.gif pavyko puikiai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Peperoni @ 2009 02 19, 15:58)
nervina mane tas Kelbis biggrin.gif tongue.gif jis kazkaip naujas taisykles susikure biggrin.gif

ramiakas 4u.gif
bet negalima gi, teisiog neįdomu daryt viską pagal taisykles taip ir noris sulaužyt jas , čia gi menas, o menas turi daug išimčių ir nukrypimų ir atrodo ne pagal taisykles ,bet traukia foto, kad pvz tavo su gėle kur buvo, sakai ne pagal taisykles bet prisimenu ją pastoviai ir patiko labai
Atsakyti
QUOTE(Jurina @ 2009 02 19, 15:03)
ramiakas  4u.gif
bet negalima gi, teisiog neįdomu daryt viską pagal taisykles taip ir noris sulaužyt jas , čia gi menas, o menas turi daug išimčių ir nukrypimų ir atrodo ne pagal taisykles ,bet traukia foto, kad pvz tavo su gėle kur buvo, sakai ne pagal taisykles bet prisimenu ją pastoviai ir patiko labai

tai zinai, nuotrauka nuotraukai nelygi... smile.gif tradicinis peizazas yra tradicinis peizazas smile.gif gali neislaikyt taisykliu, bet tada visi sakys - "nekabina"... cia intuityvus dalykai su ta kompozicija... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Peperoni @ 2009 02 19, 15:06)
tai zinai, nuotrauka nuotraukai nelygi... smile.gif tradicinis peizazas yra tradicinis peizazas smile.gif gali neislaikyt taisykliu, bet tada visi sakys - "nekabina"... cia intuityvus dalykai su ta kompozicija...  ax.gif

as tai ne tik kelby skaiciau apie ta 1/8 ar 7/8 peizazam mirksiukas.gif ypac tipo dangui ar vandeniui tinkama mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(mielka @ 2009 02 19, 13:13)
o as kankinuosi... bandau labai maza tamsu padariuka nufotkint sniege...

va vienas variantas...

o wb nustatineji lauke? (bandziau nustatyti imant sniega kaip baltos spalvos pvz, tai zinok daug geriau atrode nuotraukos nei su auto)

QUOTE(olo @ 2009 02 19, 13:54)
Dar biski patersiu !

Dar viena foto is sekmadieninio pasivaiksciojimo.

Ar ziurisi foto, jei taip debesis nukares is pacio kampo i apacia ?

man perdaug dangaus. blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(olo @ 2009 02 19, 14:57)
Vilniuje tai cia daug kas rekomenduoja nesti.

gal zinai ir kokia kaina ?
Atsakyti
Stikline - vienintelis svarbus dalykas, kuri radau tam palyginime:

Greitas fotografavimas
6.5 kadrų per sekundę iki 75 nuotraukų serijoje (JPEG) formatu
3.5 kadrų per sekundę iki 53 nuotraukų serijoje (JPEG) formatu, 6 RAW serijoje.
6.3 kadrų per sekundę iki 90 nuotraukų serijoje (JPEG) formatu

O visa kita kad kazkuo labai skirtusi - as neradau... g.gif Plakatu nespausdinsi jauciu, pikseliai nera kazkuo labai svarbus... dar svarbu svoris - jei desi didesni objektyva - fotikas bus sunkus... g.gif zodziu jei rinkciaus is siu triju - imciau 40-tuka smile.gif

bet dar siulyciau pas pazengusius pasiklaust, kas koki ten turi smile.gif gal ka nors tau pasakys, ko neraso sitam palyginime smile.gif

ir dar pasidomek kainom Lenkijoj wink.gif ten dabar zyyymiai viskas pigiau smile.gif

Papildyta:
QUOTE(bonda @ 2009 02 19, 15:08)
as tai ne tik kelby skaiciau apie ta 1/8 ar 7/8 peizazam mirksiukas.gif  ypac tipo dangui ar  vandeniui tinkama mirksiukas.gif

Juokavau gi as apie ta Kelby biggrin.gif kalbejau apie konrecia Olo foto, joje man tikrai per daug to dangaus smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Peperoni: 19 vasario 2009 - 15:17
QUOTE(boruzka @ 2009 02 19, 16:11)
gal zinai ir kokia kaina ?

Nu kad ne !
Atsakyti
QUOTE(liamuna @ 2009 02 19, 16:08)
o wb nustatineji lauke? (bandziau nustatyti imant sniega kaip baltos spalvos pvz, tai zinok daug geriau atrode nuotraukos nei su auto)

ne nustaciau saulyte ir viskas... nu ryt pameginsiu ir susu varianta mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mielka: 19 vasario 2009 - 15:19
QUOTE(Peperoni @ 2009 02 19, 16:14)
O visa kita kad kazkuo labai skirtusi - as neradau...  g.gif  Plakatu nespausdinsi jauciu, pikseliai nera kazkuo labai svarbus... dar svarbu svoris - jei desi didesni objektyva - fotikas bus sunkus...  g.gif  zodziu jei rinkciaus is siu triju - imciau 40-tuka smile.gif

apie 40-tuką ir aš mąstau vis rolleyes.gif beje durną klausimą užduosiu ar čia http://www.fotofabri...-objektyvu.html su kitiniu objektyvu?
Atsakyti