o kur ta matrica galima nuvalyt nunest nes man irgi reik, dvi demeles erzina...
QUOTE(Pukė @ 2009 02 19, 15:49)
Vilniuje tai cia daug kas rekomenduoja nesti.
QUOTE(Jurina @ 2009 02 19, 14:46)
Kodėl horizontas turi būti ties trečdaliais? Jeigu dėl trečdalių taisyklė, tai nebūtinau laikytis trečdalių, galima palikt pvz ~ 1/8 žemės ir 7/8 dangaus ir atvirkščiai. (pagal Kelby)
nervina mane tas Kelbis jis kazkaip naujas taisykles susikure
nu sitoj foto tai dangaus tikrai per daug...
QUOTE(Stikline @ 2009 02 19, 14:46)
veliau paziuresiu , idomu, kas ten gero
QUOTE(mielka @ 2009 02 19, 14:48)
nu aiskuma... vadinas nieko geriau nebus nes kad apsisviestu akys as tureciau lipt i sniega iki keliu... o refleksoriui tike ranku neuztenka...
ko nepadarysi del gero kadro
QUOTE(Pukė @ 2009 02 19, 14:49)
as pati valiau - pagal instrukcija pavyko puikiai
QUOTE(Peperoni @ 2009 02 19, 15:58)
ramiakas
bet negalima gi, teisiog neįdomu daryt viską pagal taisykles taip ir noris sulaužyt jas , čia gi menas, o menas turi daug išimčių ir nukrypimų ir atrodo ne pagal taisykles ,bet traukia foto, kad pvz tavo su gėle kur buvo, sakai ne pagal taisykles bet prisimenu ją pastoviai ir patiko labai
QUOTE(Jurina @ 2009 02 19, 15:03)
ramiakas
bet negalima gi, teisiog neįdomu daryt viską pagal taisykles taip ir noris sulaužyt jas , čia gi menas, o menas turi daug išimčių ir nukrypimų ir atrodo ne pagal taisykles ,bet traukia foto, kad pvz tavo su gėle kur buvo, sakai ne pagal taisykles bet prisimenu ją pastoviai ir patiko labai
tai zinai, nuotrauka nuotraukai nelygi... tradicinis peizazas yra tradicinis peizazas gali neislaikyt taisykliu, bet tada visi sakys - "nekabina"... cia intuityvus dalykai su ta kompozicija...
QUOTE(Peperoni @ 2009 02 19, 15:06)
tai zinai, nuotrauka nuotraukai nelygi... tradicinis peizazas yra tradicinis peizazas gali neislaikyt taisykliu, bet tada visi sakys - "nekabina"... cia intuityvus dalykai su ta kompozicija...
as tai ne tik kelby skaiciau apie ta 1/8 ar 7/8 peizazam ypac tipo dangui ar vandeniui tinkama
QUOTE(mielka @ 2009 02 19, 13:13)
o as kankinuosi... bandau labai maza tamsu padariuka nufotkint sniege...
va vienas variantas...
va vienas variantas...
o wb nustatineji lauke? (bandziau nustatyti imant sniega kaip baltos spalvos pvz, tai zinok daug geriau atrode nuotraukos nei su auto)
QUOTE(olo @ 2009 02 19, 13:54)
Dar biski patersiu !
Dar viena foto is sekmadieninio pasivaiksciojimo.
Ar ziurisi foto, jei taip debesis nukares is pacio kampo i apacia ?
Dar viena foto is sekmadieninio pasivaiksciojimo.
Ar ziurisi foto, jei taip debesis nukares is pacio kampo i apacia ?
man perdaug dangaus.
QUOTE(olo @ 2009 02 19, 14:57)
gal zinai ir kokia kaina ?
Stikline - vienintelis svarbus dalykas, kuri radau tam palyginime:
Greitas fotografavimas
6.5 kadrų per sekundę iki 75 nuotraukų serijoje (JPEG) formatu
3.5 kadrų per sekundę iki 53 nuotraukų serijoje (JPEG) formatu, 6 RAW serijoje.
6.3 kadrų per sekundę iki 90 nuotraukų serijoje (JPEG) formatu
O visa kita kad kazkuo labai skirtusi - as neradau... Plakatu nespausdinsi jauciu, pikseliai nera kazkuo labai svarbus... dar svarbu svoris - jei desi didesni objektyva - fotikas bus sunkus... zodziu jei rinkciaus is siu triju - imciau 40-tuka
bet dar siulyciau pas pazengusius pasiklaust, kas koki ten turi gal ka nors tau pasakys, ko neraso sitam palyginime
ir dar pasidomek kainom Lenkijoj ten dabar zyyymiai viskas pigiau
Papildyta:
Juokavau gi as apie ta Kelby kalbejau apie konrecia Olo foto, joje man tikrai per daug to dangaus
Greitas fotografavimas
6.5 kadrų per sekundę iki 75 nuotraukų serijoje (JPEG) formatu
3.5 kadrų per sekundę iki 53 nuotraukų serijoje (JPEG) formatu, 6 RAW serijoje.
6.3 kadrų per sekundę iki 90 nuotraukų serijoje (JPEG) formatu
O visa kita kad kazkuo labai skirtusi - as neradau... Plakatu nespausdinsi jauciu, pikseliai nera kazkuo labai svarbus... dar svarbu svoris - jei desi didesni objektyva - fotikas bus sunkus... zodziu jei rinkciaus is siu triju - imciau 40-tuka
bet dar siulyciau pas pazengusius pasiklaust, kas koki ten turi gal ka nors tau pasakys, ko neraso sitam palyginime
ir dar pasidomek kainom Lenkijoj ten dabar zyyymiai viskas pigiau
Papildyta:
QUOTE(bonda @ 2009 02 19, 15:08)
as tai ne tik kelby skaiciau apie ta 1/8 ar 7/8 peizazam ypac tipo dangui ar vandeniui tinkama
Juokavau gi as apie ta Kelby kalbejau apie konrecia Olo foto, joje man tikrai per daug to dangaus
QUOTE(liamuna @ 2009 02 19, 16:08)
o wb nustatineji lauke? (bandziau nustatyti imant sniega kaip baltos spalvos pvz, tai zinok daug geriau atrode nuotraukos nei su auto)
ne nustaciau saulyte ir viskas... nu ryt pameginsiu ir susu varianta
QUOTE(Peperoni @ 2009 02 19, 16:14)
apie 40-tuką ir aš mąstau vis beje durną klausimą užduosiu ar čia http://www.fotofabri...-objektyvu.html su kitiniu objektyvu?