Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis, 16 tema

RamuteS bigsmile.gif kokios zuvytes, 3 tai ypac wub.gif

QUOTE(Stikline @ 2009 02 19, 13:53)
O man galvą vis labiau skauda...ar pirkt canon 50d, ar kokį pigesnį ir objektyvą priedo  g.gif  siaubas  doh.gif

man irgi tokios mintys buvo, norejau is pradziu 450d ir koki nors sviesesni objektyva, bet paskui nuvaziavus i vieta jo net nebuvo(isparduoti), o dar mb norejo geresnio aparato iskarto, tai ta ir emem cool.gif
QUOTE(olo @ 2009 02 19, 13:54)

o horizontaliai neturi g.gif spalvos tai labai geros, bet tas debesis kaip koks zaibas kerta per foto unsure.gif
va Peperoni pasviesino, tai ir to "zaibo" nelabai matosi thumbup.gif
jau sumaliau, tai belekaip

QUOTE(žmogiukas @ 2009 02 19, 14:02)
o mane nervina, kad mano vaikas pozuoja  doh.gif tik pamato fotiką čyyyyzas, persikreipia visas ir lekia pažiūrėt "djaugo" iš kitos pusės  doh.gif

maniskis irgi toks pats doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Valetta: 19 vasario 2009 - 14:32
su spalvom tai daryciau kazka tokio:

user posted image

bet ta horizonta tai reiktu kazkaip ties trecdaliais det, o man taip nesigauna is tokios mazos foto... o tu ja karpei? g.gif

p.s. matrica reik valyt wink.gif biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Peperoni: 19 vasario 2009 - 14:26
QUOTE(Peperoni @ 2009 02 19, 15:01)
nu znk nezinau, ka tau ir pasakyt...  ax.gif  rolleyes.gif as manau, kad lyginciau tuos 2 fotikus ir ziureciau ar ju skirtumai funkcijose ir kainoj atperka tai, kad turetum objektyva biggrin.gif (tikiuos suprasi, ka cia sumaliau  blush2.gif  biggrin.gif )

Tai, kad nelabai žinau kaip įvertint visa tai, kai dar nesu turėjus veidrodinio biggrin.gif nžn ar su kitiniu patiks fotkint g.gif na bet dar turiu šiek tiek laiko....arba bus ekspromtu biggrin.gif
Atsakyti
RamuteS žuvytės labai fainuolės thumbup.gif .

Kad jau visos/i rodotės tai ir aš pasirodysiu blush2.gif

user posted image
(f/4,9 ISO 50 išlaikymas 1/48)

user posted image
(f/5,3 ISO 50, išlaikymas 1/59)

(beje šitos dvi foto tai saulėtekis, fotografuotas pro lėktuvio "langą" su muiline Nikon coolipix P4 wub.gif )

O šita kaip? g.gif Ryškumo trūksta, ane? O kur fokusas turėtų būti? į priekinius langus?

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Stikline @ 2009 02 19, 14:33)
Tai, kad nelabai žinau kaip įvertint visa tai, kai dar nesu turėjus veidrodinio biggrin.gif nžn ar su kitiniu patiks fotkint  g.gif  na bet dar turiu šiek tiek laiko....arba bus ekspromtu biggrin.gif

o kokie to 50-o privalumai pries paprastesni canona?
Atsakyti
nu sniegas kaip ir normaliau atrodo... bet dabar akys nelabai matosi... g.gif

user posted image

Focal Length: 55.0 mm
F-Number: F/5.6
Exposure Time: 0.001 sec. 1/1000
Metering Mode: Spot
Exposure Program: Manual
Compensation: 1.0
ISO Speed: 200
Atsakyti
QUOTE(Peperoni @ 2009 02 19, 15:25)

bet ta horizonta tai reiktu kazkaip ties trecdaliais det, o man taip nesigauna is tokios mazos foto... o tu ja karpei? g.gif

Nu dabar kazkaip ir mane tas debesis pradejo blaskyti g.gif
O del sviesinimo, tai nezinau ar reikia. Tokia prietema fotkinimo metu ir buvo.

Jo jo matrica laikas jau valyti.
Atsakyti
Spanguole - pirmose man kazkaip truksta ryskumo, ir tas atspindys - jau skaitomas broku cool.gif plius centruotas horizontas ir saule smile.gif

trecioj foto ryskumo trukumas tikrai ir dar nepalikai vietos, kur tam traukiniui vaziuot, fokusas taip - akyse t.y. languose turetu but, nebent tavo uzmanymas butu kitoks...
Papildyta:
Mileka, kad akys butu ryskesne, reiktu, kad jos butu apsviestos... arba naudoti reikia reflektorius :

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Peperoni @ 2009 02 19, 14:37)
Spanguole - pirmose man kazkaip truksta ryskumo, ir tas atspindys - jau skaitomas broku  cool.gif  plius  centruotas horizontas ir saule smile.gif

trecioj foto ryskumo trukumas tikrai ir dar nepalikai vietos, kur tam traukiniui vaziuot, fokusas taip - akyse t.y. languose turetu but, nebent tavo uzmanymas butu kitoks...

aciuks.gif Na skrendant lėktuvui ir fotkinant pro langą sunku rasti tinkamą padėtį ir kad nebūtų atspindžiu wink.gif , aš į jas pati kitom akim biški žiūriu, man jos idomius/brangios kaip prisiminimas apie kelionę, gražų rytą.
O tas traukinys g.gif , na tada nežinojau kad reikia palikti vietos jam "nuvažiuoti" ax.gif . Kitą kartą pasistengsiu geriau pioneer.gif
Atsakyti
QUOTE(Peperoni @ 2009 02 19, 15:25)

user posted image

Kodėl horizontas turi būti ties trečdaliais? Jeigu dėl trečdalių taisyklė, tai nebūtinau laikytis trečdalių, galima palikt pvz ~ 1/8 žemės ir 7/8 dangaus ir atvirkščiai. (pagal Kelby)
Atsakyti
QUOTE(Peperoni @ 2009 02 19, 15:34)
o kokie to 50-o privalumai pries paprastesni canona?

Įmetu palyginimą trijų blush2.gif

http://www.fotofabri...97v7852001.html
Atsakyti
nu aiskuma... vadinas nieko geriau nebus nes kad apsisviestu akys as tureciau lipt i sniega iki keliu... o refleksoriui tike ranku neuztenka... mirksiukas.gif
Atsakyti