Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis, 16 tema

Is esmes, tai as nesiskundziu tuo kitiniu... ax.gif mano tetis pasakytu "geras artojas ir su zasinu aria" lotuliukas.gif

aisku ta "smeigtuko astruma" kaip Kelbis, kad sake - sunku su juo isgaut palygint, bet kai pasistengi - viskas gaunas smile.gif is tikro ne kiek nesigailiu, kad ji turiu - biudzetinem salygom - nepamainomas thumbup.gif

jeigu kas perka pirmaji veidrodi - visada rekomenduoju pirkt su kitiniu ir gerai ji ivaldyt - tada pasimatys, ko labiau reikia - portretinio ar peizazinio objektyvo... ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Peperoni: 19 vasario 2009 - 13:02
Sveiki 4u.gif
Kelias dienas neprisėsk prie kompo, tai nebespėji įsėsti į jūsų traukinį .. lotuliukas.gif
O aš prieš porą dienų nusipirkau knygą Adobe Photoshop CS3 ir bandysiu užtaisyti savo šią spragą, nes kol kas visiškai nemoku tvarkyti nuotraukų. verysad.gif Šiaip, kiek spėjau peržiūrėt, tai man patiko visas medžiagos išdėstymas toje knygutėje: viskas glaustai, konkrečiai ir tai, ko reikia. Be to, dar kompaktas su PS demo versija ir pratimų užduotimis yra. Gal sakau, padės išmokti biggrin.gif

Labai ačiū Edevai ir Peperoni už pamokėlę 4u.gif

Duoma, tavo snaigės tikrai labai gražios wub.gif Kažkada ir aš jas bandžaiu tyrinėti ir pastebėjau, kad yra labai gražių formų, bet nufotkint dar nebuvau sugalvojus. Šaunuolė thumbup.gif

RamuteS, tavo žuvytės, o ypač trečia, nerealios Ą thumbup.gif
Atsakyti
Mergaitės, dariau baltus daiktus baltam fone su natūralia šviesa, ir visos nuotraukos nesiskiria sad.gif
ir su lempa ir su rankiniu vadinamuoju ir automatas...visos sąlyginai, vienodos...kaip čia yra?

va geriau parodysiu gėlės lapus fotkinau smile.gif su makro.

user posted image
Atsakyti
o as kankinuosi... bandau labai maza tamsu padariuka nufotkint sniege... nu ir nieko gero nesigauna... arba suo nusitamsina iki tiek kad net akiu nesimato arba sniegas kaip baltas blynas... skaiciau rusiskam forume kaip jie fotkina nustatau panasius parametrus ir vis tiek snipstas doh.gif

va vienas variantas...

user posted image
Atsakyti
Mielka - nu nieko neimanoma pasakyt, nematant exifo... net fotikas nzn koks tavo... ax.gif
Papildyta:
Ruste - nu nzn, kodel nesiskiria.... g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Peperoni: 19 vasario 2009 - 13:26
Duoma,negaliu patiket savo akim..negi tikrai taip galima nufotkint snaiges bigsmile.gif
Olo man asmeniskai visos trys foto grazios aisku trewcioje kreivumas matosi,bet as tokiu daug fotkiu turiu kur tikrai niekaip nenufotografuosi kitaip
Belly,ir aš manau,kad zuvytes reik perfotografuoti.as asmeniskai tokios foto nelaikyciau schmoll.gif
QUOTE(bonda @ 2009 02 19, 12:06)
pas mane tik galima pasidaryt fokusa toki maziuka kvadraciuka ir mygtuku pagalba nuvaziuot, kur reikia po ekrana mirksiukas.gif  bet ten tikria daugiau nei 9 pozicijos g.gif zodizu, vel ne tas doh.gif  lotuliukas.gif

va av pas mane tas pats yra,bet taip ir nesupratau ka jis daro.as visaip bandziau,bet man nefokusuoja kazkodel to kvadraciuko kur pastumiu

QUOTE(Peperoni @ 2009 02 19, 12:08)
**jei teisingai supratau - tai cia labai naudinga funkcija tada  g.gif: tai ten kur pastumi ta kvadraciuka - toj vietoj ir fokusuoja?  g.gif

pameni kazkada tau az rasiau g.gif tai as apie sita dalyka ir klausiau blush2.gif
QUOTE(bonda @ 2009 02 19, 12:14)
taip -sitas man patinka thumbup.gif  thumbup.gif  aha, ten ir fokusuoj -tik jau siauriau ryskumo zona buna mirksiukas.gif

gal smulkiau gali parasyti ax.gif

QUOTE(almantė_k @ 2009 02 19, 12:23)
kai fokuso langelis buna ekrano centre, sufokusuoji i daikta, ispaudi iki puses fotkinimo mygtuka ir neatleisdama mygtuko nusuki kamera taip, kad daiktas butu tokioj kompozicijoj kokioj nori.tikiuos aiskiai paaiskinau blush2.gif

pameginsiu su tais kvadraciukais taip padaryt 4u.gif
mielka faina nuotrauka suniuko rolleyes.gif
RamuteS man labai patiko žuvytės.tokios ryškios kaip iš zurnalo 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sidabrinė: 19 vasario 2009 - 13:28
QUOTE(Sidabrinė @ 2009 02 19, 13:28)
pameni kazkada tau az rasiau  g.gif tai as apie sita dalyka ir klausiau blush2.gif

nu man labai geda, bet jau nebepamenu... blush2.gif doh.gif biggrin.gif
Atsakyti
Mielka, šiaip juodi šunys nedėkingi fotografavimui (kažkas sakė man)...
Tai manau, čia reikėtų jau blykstės pagalbos, kad pati šunį apšviesti kažkaip... gal reik kokios teorijos paskaityti apie tai.

Bet šiaip šuo gavosi visai neblogai, graži nuotrauka thumbup.gif
Atsakyti
suo tai gal nieko spalvos... nors man dar gal kiek isplaukes... bet sniego visai nesimato... o jis taip graziai blizgejo nuo saulutes...

pas mane Nikon D80 va exif:

Focal Length: 59.9 mm
F-Number: F/4.2
Exposure Time: 0.0013 sec. 1/750
Metering Mode: Multi-segment
Exposure Program: Manual
ISO Speed: 640
Atsakyti
QUOTE(Sidabrinė @ 2009 02 19, 13:28)
va av pas mane tas pats yra,bet taip ir nesupratau ka jis daro.as visaip bandziau,bet man nefokusuoja kazkodel to kvadraciuko kur pastumiu

gal smulkiau gali parasyti ax.gif

kad nezinau, ka smulkiau ir rasyt -nusistatai ta kvadraciuka, nusistumi ji kur reikia, jeigu reikia, na zumini ar nezumini -irgi pagal reikiamybe ir viskas -daugiau,kaip su bet kurio dydzio langeliu, sufokusuoji ir fotkini mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bonda: 19 vasario 2009 - 13:45
QUOTE(Peperoni @ 2009 02 19, 13:26)
Ruste - nu nzn, kodel nesiskiria....  g.gif

parodyti įdėti?
ar verta bandyti perfotografuoti?
beje "kaitinimo lempos" variantu gaunasi mėlynas atspalvis.
jei imu "dienos šviesos lempos" režimą, niekas nesikeičia g.gif
Atsakyti
QUOTE(Peperoni @ 2009 02 19, 13:05)
vat naujesniuose fotikuose yra 11, 19 tasku, o Canon Marke pvz. 19 kryžiaus tipo taškų ir 26 papildomų fokusavimo taškų. ... blink.gif  (kaip ten jie skaiciuojas nz\ - istraukiau is neto...  ax.gif )

Peperoni, apie Marką galvoji? biggrin.gif
Atsakyti