Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis, 16 tema

QUOTE(bonda @ 2009 02 19, 12:14)
taip -sitas man patinka thumbup.gif  thumbup.gif  aha, ten ir fokusuoj -tik jau siauriau ryskumo zona buna mirksiukas.gif

bet gi ta pati galima padaryti su fokuso uzrakinimu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(almantė_k @ 2009 02 19, 12:18)
bet gi ta pati galima padaryti su fokuso uzrakinimu  smile.gif

kas tas fokuso uzrakinimas? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(RamuteS @ 2009 02 19, 12:34)
Stai ir manosios augintines  smile.gif

trecia labai liuks . Spalva labai patinka.
Atsakyti
QUOTE(bonda @ 2009 02 19, 12:19)
kas tas fokuso uzrakinimas? blush2.gif

kai fokuso langelis buna ekrano centre, sufokusuoji i daikta, ispaudi iki puses fotkinimo mygtuka ir neatleisdama mygtuko nusuki kamera taip, kad daiktas butu tokioj kompozicijoj kokioj nori.tikiuos aiskiai paaiskinau blush2.gif
Atsakyti
RamuteS, labai patiko tavo žuvyčių foto. Su kokiu bojektyvu darei? Gal naudojai poliarizacinį filtrą?
Atsakyti
QUOTE(almantė_k @ 2009 02 19, 12:23)
kai fokuso langelis buna ekrano centre, sufokusuoji i daikta, ispaudi iki puses fotkinimo mygtuka ir neatleisdama mygtuko nusuki kamera taip, kad daiktas butu tokioj kompozicijoj kokioj nori.tikiuos aiskiai paaiskinau blush2.gif

aaa.sita zinau, tik pavadinimo nezinojau ax.gif as situo nesinaudoju blush2.gif anas man labai gerai, kai pvz maista fotkini -kad butu rysku tik mazytej dalelyte ar kokia makro fotke, kur ir tik kai ka noris isryskin mirksiukas.gif nes maziausias kvadratukas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(bonda @ 2009 02 19, 11:37)
pas mane raso fokusavimas, auto, rankinis ir 9 tasku unsure.gif  gerai, pirmus du issiaiskinau, o paie 9taskus neraso nei mandresnej instrukcijoj doh.gif kaip juos isijunt -ten atskira taska gali pasirinkt ar kaip? kas zinot -neveidrodziuose kaip? g.gif

pas mane irgi yra 1, 3, 5 ir 9 tasku fokusavimas, tik jis grinai auto. tai kiek bandziau patogiausia man naudotis vieno. ax.gif

QUOTE(Jurina @ 2009 02 19, 11:59)
Dėl fokusavimo taškų aš supratau kad pasirinkus taškinę fokusavimo zoną gali parinkt vieną iš šių zonų reikiamo objekto fokusavimui,

drinks_cheers.gif
mano taip daro automatiskai, sufokusuoja arciausia, arba ryskiausia/sviesiausia objekta (kelis-jei nustatyta keliu tasku fokusavimas).
Atsakyti
Bonda, nugi visai sustras tas tavo fotikas bigsmile.gif

as tai jau naujo noriu blush2.gif si turim jau virs dvieju metu, atitarnavo jis jau savo biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(liamuna @ 2009 02 19, 12:34)
pas mane irgi yra 1, 3, 5 ir 9 tasku fokusavimas, tik jis grinai auto. tai kiek bandziau patogiausia man naudotis vieno. ax.gif

hmm, jauciu tie 9 taskai tai jau beveik zinau ka turi jie galvoj doh.gif bet ten grynai auto unsure.gif tada g.gif

QUOTE(Pukė @ 2009 02 19, 12:38)
Bonda, nugi visai sustras tas tavo fotikas bigsmile.gif

as tai jau naujo noriu blush2.gif si turim jau virs dvieju metu, atitarnavo jis jau savo biggrin.gif

zinok, nesiskundziu as juo mirksiukas.gif aisku,gal veidrodzio noreciau...gal... na is karto su daug pribambasu blush2.gif nes neuztektu man kitinio objektyvo -jau dabar zinau blush2.gif lotuliukas.gif bet kadangi nesisviecia jis artimiausius turbtu pora metu -tai rami kaip belgas... cool.gif
Atsakyti
Aciu visiems uz komentarus. Su zuvytem man sunkiau negu su lasais. Reik irgi butinai su blicu fotkint ir labai daznai jis atsispindi stikle, tai butinai turiu ji pridenkti. Ir dar gi jos nepastoves vietoje, labai sunku su fokusu.

QUOTE(Armana @ 2009 02 19, 12:27)
RamuteS, labai patiko tavo žuvyčių foto. Su kokiu bojektyvu darei? Gal naudojai poliarizacinį filtrą?

Turiu tik kitini objektyva, ir jokiu filtru. Nors sito labai noreciau nes daug keliaujam ir peizaziniu nuotrauku darom.
Atsakyti
Ramutes, antroj ir trečioj labai gražios žuvytės. wub.gif
Atsakyti
QUOTE(RamuteS @ 2009 02 19, 12:55)
Aciu visiems uz komentarus. Su zuvytem man sunkiau negu su lasais. Reik irgi butinai su blicu fotkint ir labai daznai jis atsispindi stikle, tai butinai turiu ji pridenkti. Ir dar gi jos nepastoves vietoje, labai sunku su fokusu.
Turiu tik kitini objektyva, ir jokiu filtru. Nors sito labai noreciau nes daug keliaujam ir peizaziniu nuotrauku darom.

Oho bigsmile.gif Šauniai padirbėta thumbup.gif Kai turėsiu daugiau laiko, ir aš pabandysiu savo žuvytes pakankinti, tikiuosi sutiks pozuoti cool.gif
Radau įdomios informacijos apie studijinį apšvietimą
ČIA
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Armana: 19 vasario 2009 - 13:06