QUOTE(KibirVibir @ 2009 02 24, 18:40)
visuose receptuose (ne tik Cipsiuko ) rasoma 1 1/2 ar 1 1/3 stiklines ir t.t. tokios zaidimo taisykles
Sutinku
QUOTE(BloodBlondie @ 2009 02 24, 18:51)
pagal mane, tai 3/2 mazai kam suprantamas matas, labiau matematinis nei kulinarinis
Taip pat sutinku
QUOTE(Cipciukas @ 2009 02 24, 18:58)
Parašau taip , kaip yra davusi autorė .....o 3/2 . gėda , bet man aukštoji matematika .....o aplamai tai , man 3/2 - tai stiklinė padalinta į 3 dalis ir paimtos jos 2 dalys ...na bet aš turbut truputi išėjau pagrybauti
cipciuk, jokių priekaištų Jums, o tik pagarba
Jei paaiškint, tai 3/2=1 1/2=1,5 Trupmenoje apatinis skaičius (šiuo atveju, esantis dešinėje) parodo į kiek dalių stiklinę, obuolį ar pan. reikia dalinti, o trumpenoje viršutinis skaičius (šiuo atveju, esantis kairėje) parodo kiek tokių dalių imame, taigi daliname į 2 dalis, ir imame 3, tai tas pats, kaip imt vieną sveiką ir dar vieną dalį
QUOTE(rugiagele26 @ 2009 02 24, 19:22)
3/2 - tai tas pats kas 3:2=1,5 manau nare, kuri taip parase, tai gal juokais taip parase, nes taip nieks tikrai neraso
už paaiškinimą ir supratimą Aš tikrai pajuokavau ir puikiai suprantu, kad receptuose niekas nerašo 3/2 arba 6/5 Tiesiog man stebėtina, kad jau ne pirmai forumietei dėl 1/2 arba 1 1/3 iškyla klausimų Nieko nenoriu įžeist