QUOTE(arnaaa @ 2009 03 12, 20:57)
Cipciuk,man reikia pacio tavo lengviausio biskvito!!!Kepu jau ketvirta laksta,o man visiskai nekyla biskvitas.dedu 3 kiausiniai,3 saukstai karsto vandens,200gr cukraus,100gr miltu,tiek pat krakmolo,25gr kepimo milteliu.Kazka darau negerai,nu nekyla nors tu ka.
Arnute , pats paprasčiausias biskvitas yra toks , tai klasikinis visur kepamas ir visų firmų numylėtinis ....5 kiaušiniai , 5 did . šaukštai miltų , 5 did . šaukštai cukraus ( kiaušiniai turėtų būti L dydžio .
Atskiri trynius nuo baltymų , trynius išsuki su cukrumi iki purios masės ( tai darai rankomis ne mikseriu , ir būtū gerai mediniu šaukštu ) jie padidėja ir pabala , baltimus išplaki iki putų kaip priklauso , apvertus indą , jie neiškrenta , tada per sietelį isijoji i baltimus miltus ir galiausia idedi trynius , labai lėtais judesiais išmaišai miltus ....jeigu nori rudo biskvito , tai puse miltų kiekio pakeisk kakava ( tai bus 2,5 miltų ir 2,5 kakavos ) .....atsargiai sukrėti į formą ir kepi 180 C , karštyje , kol pagaliukas bus sausas .
Tai be galo purus biskvitas , bet ......jis nelabai tinkamas sulieti ( ištyžta ) , tad reikia pasirinkti kremą , aš prie jo naudoju tik plaktos grietinėlės , o va į ją gali dėti visko ko nori , aguonų , kakava , tirpią kavą , vaisius uogas ir t.t .....
Biskvitas gali nepakilti , jei nedaplaki kiaušinių ....cukraus dėk 150 g. kepimo miltelių 15 g. o viskas kita gerai .