Labas, CIPCIUKAI KUR GI JŪS...aš jau pasiilgau....dingot kaip į vandenįįįį
NA pribaigiau galutinai Jūsų Nevėžį, ragausim šiandiena po pietų parodysiu ir pjūvį ,ie kaip skonis. Žinoma jis kreivas ir šleivas, nes dėdama lakštus į skardą sugebėjau juos deformuoti, bet aj nesvarbu.......o dabar visas su artėjančia KOVO 8aja , už mus gražias
Čia JUMS VISOMS toks pavasariškas NEVĖŽIS
QUOTE(ingriduska @ 2009 03 07, 12:14)
Labas, CIPCIUKAI KUR GI JŪS...aš jau pasiilgau....dingot kaip į vandenįįįį
NA pribaigiau galutinai Jūsų Nevėžį, ragausim šiandiena po pietų parodysiu ir pjūvį ,ie kaip skonis. Žinoma jis kreivas ir šleivas, nes dėdama lakštus į skardą sugebėjau juos deformuoti, bet aj nesvarbu.......o dabar visas su artėjančia KOVO 8aja , už mus gražias
Čia JUMS VISOMS toks pavasariškas NEVĖŽIS
NA pribaigiau galutinai Jūsų Nevėžį, ragausim šiandiena po pietų parodysiu ir pjūvį ,ie kaip skonis. Žinoma jis kreivas ir šleivas, nes dėdama lakštus į skardą sugebėjau juos deformuoti, bet aj nesvarbu.......o dabar visas su artėjančia KOVO 8aja , už mus gražias
Čia JUMS VISOMS toks pavasariškas NEVĖŽIS
Tikrai, koks pavasariskas laaaabai grazus!!!
QUOTE(rugiagele26 @ 2009 03 07, 13:17)
Tikrai, koks pavasariskas laaaabai grazus!!!
NA kas gi dar pagirs mane kreivaranke, jei ne tu Rugiagėliukai:)
Ačiū tau širdele.
QUOTE(ingriduska @ 2009 03 07, 12:21)
NA kas gi dar pagirs mane kreivaranke, jei ne tu Rugiagėliukai:)
Ačiū tau širdele.
Ačiū tau širdele.
O tos gelytes is ko? Ar jos tikros?
Padima , tu puošk su beze kada tau patogiau , prieš dieną , dvi , ar prieš duodant į stalą , jokio skirtumo , ir tikrai jam nieko nenutiks .
---------------------------------------------------------------------------------------
Ingriduska .....koks gražus Nevėžis , o jau gėlikės .....bandysiu tokių iš pudros pasidaryti
---------------------------------------------------------------------------------------
Ingriduska .....koks gražus Nevėžis , o jau gėlikės .....bandysiu tokių iš pudros pasidaryti
Nu cipsiukai,kažką vėl pritrenkenčio gaminat,kad nesimato jūsų
QUOTE(ingriduska @ 2009 03 07, 12:14)
NA pribaigiau galutinai Jūsų Nevėžį,
Nuostabus tortukas, Ingriduska . Ne tik Rugiagele pagirs, bet ir as
Va kokį daikčiuką radau , rusiškam forume , tai Mišelės pyragas , o jau pavadinimas ...kaip sakė Rugiagėlė , kažkoks keiksmažodis ......
Pyragas " Pithiviers "
Te š l a i : ( stiklinė 250 ml .)
350 g . miltų
350 g . šalto kapoto sviesto
1/2 stiklinės vandens ( šalto )
0,5 arbatinio š . druskos .
I d a r u i :
60 g . sviesto ( minkšto )
1/3 stiklinės cukraus
1 stiklinė maltų migdolų ( be luobelės )
1/4 arb . šaukštelio migdolų kvapų
2 dideli šaukštai miltų
1 kiaušinis .
Miltus kapoti su sviestu iki tol , kol dar matysis smulkūs sviesto grūdeliai .
Druską ištirpinti vandenyje ( perspėju , jo viso nereikės ) .
Į sukapotą tešlą pilti po 1 šaukštą druskos tirpalo vis pamaišant šakute .
Jei tešlą , jau bus galima suspausti į gabalą ir ji netrupės , nustokite pilti vandenį , man raikėjo 5 šaukštų , suspauskite į apnalų gabalą .
Dedame tešlą į šaldytuvą 15 min.
Tešlą iškočiokite stačiakampiu ( 1 cm . ) storiu , vizualiai padalinkite ją į 3 dalis .
Imkite 1 dalį ( nuo krašto ) ir užlenkite ją ant vidurinės dalies , tada ant tos dvigubos tešlos uždedate trečią dalį , gavote mažą stačiakampiuką .
Pasukate jį 90 laipsnių kampu , vėl iškočiojate 1 cm. storio stačiakampį , vėl taip tap sulankstote , pasukate 90 laipsnių kampu ir vėl iškočiojate .
Tešlą suspaudžiate į gabalą ir į šaldytuvą 2 valandom .
Atšalusę tešlą padalinate į 2 dalis .
Iškočiojate 20 cm . skersmens apvalų lakštą , apipjaukite , kad būtu lygus .
Taip padarote du apskritimus .
Idarą , aš dariau pagal save ...
kiaušinį išplakiau ir sudėjau visus kitus produktus , labai gerai su šaukštu išsukau , ir palaikiau šaldytuve , kad sukietėtų .
Imate 1 blyną , jo kraštą aptepate plaktu kiaušiniu ( 2 cm . ) , dedate idarą , nedadėkite iki krašto 2 cm. ant viršaus antrą blyną , gerai suspaudžiate kraštą , kad nepabėgtų įdaras , tą sulipdytą kraštelį įpjaunate ( tik negiliai , kad įdaras neišbėgtų bekepant ) , viršų truputi ipjaunate peiliu ( ornamentą ) aš dariau mediniu krapštuku , visą pyragą aptepate plaktu kiaušiniu .
15 min. kepame 220 C karštyje , po to 30 min. 170 C katštyje .
Štai , kas gavosi ......
Pyragas " Pithiviers "
Te š l a i : ( stiklinė 250 ml .)
350 g . miltų
350 g . šalto kapoto sviesto
1/2 stiklinės vandens ( šalto )
0,5 arbatinio š . druskos .
I d a r u i :
60 g . sviesto ( minkšto )
1/3 stiklinės cukraus
1 stiklinė maltų migdolų ( be luobelės )
1/4 arb . šaukštelio migdolų kvapų
2 dideli šaukštai miltų
1 kiaušinis .
Miltus kapoti su sviestu iki tol , kol dar matysis smulkūs sviesto grūdeliai .
Druską ištirpinti vandenyje ( perspėju , jo viso nereikės ) .
Į sukapotą tešlą pilti po 1 šaukštą druskos tirpalo vis pamaišant šakute .
Jei tešlą , jau bus galima suspausti į gabalą ir ji netrupės , nustokite pilti vandenį , man raikėjo 5 šaukštų , suspauskite į apnalų gabalą .
Dedame tešlą į šaldytuvą 15 min.
Tešlą iškočiokite stačiakampiu ( 1 cm . ) storiu , vizualiai padalinkite ją į 3 dalis .
Imkite 1 dalį ( nuo krašto ) ir užlenkite ją ant vidurinės dalies , tada ant tos dvigubos tešlos uždedate trečią dalį , gavote mažą stačiakampiuką .
Pasukate jį 90 laipsnių kampu , vėl iškočiojate 1 cm. storio stačiakampį , vėl taip tap sulankstote , pasukate 90 laipsnių kampu ir vėl iškočiojate .
Tešlą suspaudžiate į gabalą ir į šaldytuvą 2 valandom .
Atšalusę tešlą padalinate į 2 dalis .
Iškočiojate 20 cm . skersmens apvalų lakštą , apipjaukite , kad būtu lygus .
Taip padarote du apskritimus .
Idarą , aš dariau pagal save ...
kiaušinį išplakiau ir sudėjau visus kitus produktus , labai gerai su šaukštu išsukau , ir palaikiau šaldytuve , kad sukietėtų .
Imate 1 blyną , jo kraštą aptepate plaktu kiaušiniu ( 2 cm . ) , dedate idarą , nedadėkite iki krašto 2 cm. ant viršaus antrą blyną , gerai suspaudžiate kraštą , kad nepabėgtų įdaras , tą sulipdytą kraštelį įpjaunate ( tik negiliai , kad įdaras neišbėgtų bekepant ) , viršų truputi ipjaunate peiliu ( ornamentą ) aš dariau mediniu krapštuku , visą pyragą aptepate plaktu kiaušiniu .
15 min. kepame 220 C karštyje , po to 30 min. 170 C katštyje .
Štai , kas gavosi ......
QUOTE(Cipciukas @ 2009 03 07, 14:41)
Va kokį daikčiuką radau , rusiškam forume , tai Mišelės pyragas , o jau pavadinimas ...kaip sakė Rugiagėlė , kažkoks keiksmažodis ......
[
[
ojojoj kokia skanumybė
mergaites kepu negro bucinuka, parasyta 1.5 stiklines miltu, tai cia butu 375 tik va gramu ar ml? nu sakes nedirba siandien galva nors tu ka
ingriduska kaip graziai tavo tortukas atrodo, as irji ji kepsiu vakare
ingriduska kaip graziai tavo tortukas atrodo, as irji ji kepsiu vakare
sveikos mergaites
pasiskaitau as cia visokiu skanumynu,paskui gaminu, tik kazkaip niekad jum neateinu pasirodyt siandien prikepiau plikytu pyragaiciu ir tortuka meistravau. biskvitas cipciuko ananasinio torto, pertepiau grietinele, bananu dar pripjausciau ir pirma karta bandziau pagal visus cipciuko nurodymus beze daryt jau galvojau nieko gero nebus, nes sirupas parudavo susoko i tokius gabalus,bet pagailejau ismest ir toliau plakiau nu ir zinokit viskas gavosi ciki
bandau ikelt nuotraukytes
http://s565.photobuc...P_A0159copy.jpg
http://s565.photobuc...P_A0158copy.jpg
pasiskaitau as cia visokiu skanumynu,paskui gaminu, tik kazkaip niekad jum neateinu pasirodyt siandien prikepiau plikytu pyragaiciu ir tortuka meistravau. biskvitas cipciuko ananasinio torto, pertepiau grietinele, bananu dar pripjausciau ir pirma karta bandziau pagal visus cipciuko nurodymus beze daryt jau galvojau nieko gero nebus, nes sirupas parudavo susoko i tokius gabalus,bet pagailejau ismest ir toliau plakiau nu ir zinokit viskas gavosi ciki
bandau ikelt nuotraukytes
http://s565.photobuc...P_A0159copy.jpg
http://s565.photobuc...P_A0158copy.jpg
QUOTE(neramuole @ 2009 03 07, 17:22)
mergaites kepu negro bucinuka, parasyta 1.5 stiklines miltu, tai cia butu 375 tik va gramu ar ml? nu sakes nedirba siandien galva nors tu ka
ml
QUOTE(simute1 @ 2009 03 07, 17:41)
siandien prikepiau plikytu pyragaiciu ir tortuka meistravau.
Tortukas