QUOTE(Cipciukas @ 2009 02 26, 17:45)
Na va , prisistatau su savo tortiku
...tik atsiprašysiu , nes nerandu kur to raudono biskvito receptas idėtas
, čia tuo laiku , kai Valentinas buvo .....tik tame recepte buvo parašyta dėti kakava
....niekaip aš jos tame torte neižiurėjau , o jau buvo vėlu ir nenorėjau trukdyti autorės , tai pamaniau , kad ten gal krakmolas turi būti ....tai jį ir dėjau vietoj kakavos ir dar ilašinau aviečių kvapų
.........biskvitą kepiau iš pusės normos , nes forma 18 cm. ....gavosi tikrai labai skanus , purus , nesausas , tik labai trupėjo pjaunant , o va kremą parašysiu savo gamybos , nes tokių kaip ten produktų neturėjau , ......
Tortas
" VALENTINAS "...( čia mano pavadinimas )
K r e m u i :
1 didelis indelis 36% grietinėlės ,
300 g. varškės ,
aviečių skonio kvapų ,( galite dėti vanilę , ar kokius kitus , arba visai jokių )
puse stiklinės ( 125-130 g. ) cukraus .
Varskę sutryniau su blenderiu , grietinėlę gerai išplakiau su kvapais
ir cukrumi ( tiesa ,dėjau 1 pokiuką standiklio ) ,viską atsargiai sumaišiau , ir pertepiau biskvitu lakštelius . Per naktį buvo šaldytuve .
Žinokite toks švelnutis skonis tortuko , toks lengvas , suvalgai ir vėl norisi , nereikia nei užsigerti ....galite dėti truputi rūgštelės , bet man užteko gaivumo nuo varškės ......
Einu
surysiu dar vieną gabalėlį ....
raudonasis velvetas
Ir as siandien norejau issikepti si tortuka ,bet deje
kepiau mikrobangeje biskvita. Pirma tai ,kad mano orkaite nedraugauja su biskvitais , naminiam valgymui , dar nieko , bet vat torto norisi lygaus. Tai kepiau ji TW silikonineje formoje 26cm. mikrobangeje Visu pirma , nepaskaiciu ,kad tai norma mazesniam tortui , tai pagalvojau ,kad neiskilo, pirma dalis gavosi nestora, antra kiek storesne tai bandziau perpjauti ir sutrupejo jis man , na seimyna tai apsidziauge ir sunaikino tuos trupinius. O dabar vat turiu dar viena dali , gal eiti dar viena kart kepti turesiu tris lakstus
. Tiesa kakava man sugadino visa spalva dabar jos nebedesiu, o jau dazu kaip gaila tai negaliu, nedaug ju turiu. Dabar bandysiu deti krachmola , gal spalva kitokia gausis. man gavosi vat tokia spalva
Mergaites , o jau jusu tortai kokie grazus
, man zodziu truksta