Įkraunama...
Įkraunama...

Roto virusas - 2

na mes jau su jumis atsisveikiname - pasveikom 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2010 03 08, 15:04)
Dange-gydytoja, tad geriau nesigincyti su ja 4u.gif
ligoninese po poros lasiniu jau duoda jogurta, nors viduriuojama, nes jogurtas-tai geruju bakteriju saltinis, kodel jo neduoti? Is viso rugstus pieno produktai(jogurtas, kefyras)-pirma pagalba viduriuojant ir atstatant organizma.



Gydytoja gydytojai nelygu tongue.gif

O del jogurto, tai mano anyta sirgdama rotavirusu, kai jo uzvalge, tai ciut nenumire unsure.gif

O rotavirusa lyginti su gripu, tai g.gif doh.gif Rotas juk zarnyno infekcija, o gripas visai kas kita rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(dange @ 2010 03 07, 15:55)
Džiuvėsiai tinka.Taip pat virtas kiaušinis, garuose patroškinta mėsytė ar maltinukas, virti grikiai, virta bulvė ir pan.

Mano vyresnėlė sirgo rotavirusu, na kad kiaušinis ir bulvės yra gerai, tikrai nesutinku. schmoll.gif . Vat ryžiai , jų nuoviras, morkų tyrės tai taip, bet vemiančiam vaikui kiaušinis, siaubas kažkoks doh.gif . Pirmas dvi dienas tik skysčiai buvo, o paskui ryžių skysta košė, morkos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sauadsa: 10 kovo 2010 - 08:13
QUOTE(sauadsa @ 2010 03 10, 08:11)
Mano vyresnėlė sirgo rotavirusu, na kad kiaušinis ir bulvės yra gerai, tikrai nesutinku.  schmoll.gif . Vat ryžiai , jų nuoviras, morkų tyrės tai taip, bet vemiančiam vaikui kiaušinis, siaubas kažkoks doh.gif . Pirmas dvi dienas tik skysčiai buvo, o paskui ryžių skysta košė, morkos.


Cia gydytoja pasake, vadinasi tinka bigsmile.gif O jei rimtai tai tikrai toks maistas vemianciam vaikui tai peilis butu doh.gif
Atsakyti
Kiaušinių reiktų vengti, nes juose esantis avidinas (tokia medžiaga ax.gif ) dar labiau išbalansuoja žarnyno mikroflorą.
Atsakyti
QUOTE(Tučka @ 2010 03 10, 07:39)
Gydytoja gydytojai nelygu  tongue.gif



QUOTE(Tučka @ 2010 03 10, 08:45)
Cia gydytoja pasake, vadinasi tinka  bigsmile.gif O jei rimtai tai tikrai toks maistas vemianciam vaikui tai peilis butu  doh.gif

Tučka, aš lyg ir nesišvaisčiau savo profesija argumentuodama mirksiukas.gif, todėl norėčiau ir jūsų paprašyti to nedaryti cool.gif Šioje temoje kalbu ne kaip medikė, o kaip mama, slaugiusi savo pačios vaiką tiek su rota, tiek su noravirusine infekcija. Mano patirtis nebūtinai turi būti priimtina jums, kaip ir jūsų nuostatos man.O protingiausia, ko gero, laikytis tų slaugos ir maitinimo rekomendacijų, kurias gavote iš savo vaiką gydžiusio gydytojo.
Atsakyti
QUOTE(dange @ 2010 03 10, 10:51)
Tučka, aš lyg ir nesišvaisčiau savo profesija argumentuodama  mirksiukas.gif, todėl norėčiau ir jūsų paprašyti to nedaryti  cool.gif Šioje temoje kalbu ne kaip medikė, o kaip mama, slaugiusi savo pačios vaiką tiek su rota, tiek su noravirusine infekcija. Mano patirtis nebūtinai turi būti priimtina jums, kaip ir jūsų nuostatos man.O protingiausia, ko gero, laikytis tų slaugos ir maitinimo rekomendacijų, kurias gavote iš savo vaiką gydžiusio gydytojo.


drinks_cheers.gif atsiprasau jei izeidziau, bet bendrai kalbant kaip medike turetumet zinoti, kad kai kurie jusu isvardinti produktai tikrai nera geri ir netoleruotini tokio viruso metu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Tučka @ 2010 03 10, 10:58)
drinks_cheers.gif  atsiprasau jei izeidziau, bet bendrai kalbant kaip medike turetumet zinoti, kad kai kurie jusu isvardinti produktai tikrai nera geri ir netoleruotini tokio viruso metu  4u.gif

Viskas gerai, matyt ir aš kiek per emocingai suregavau smile.gif Jei pratęsiant maisto temą, tai konkrečiai rotaviruso atveju absoliučiai netoleruotinas yra neraugintas pienas ir jo produktai, būtent dėl laikinos laktazės stokos.Be to, buvote tikrai teisi, kažkurioje savo žinučių rašydama, kad grįžimas į įprastą pagal vaiko amžių mitybą turi būti vykdomas palaipsniui ir atsižvelgiant į konkrečią vaiko būklę ir tai, kokie simptomai- vėmimas, viduriavimas, pilvuko pūtimas tuo metu vyrauja.Pirmosiomis dienomis, kai vyrauja ūmaus gastrito simptomai,vaikas vemia, o ir apetitas dažniausiai menkas, siūlyti mėsytę ar tą patį nelemtą biggrin.gif kiaušinį- neprotinga.Skysčiai ir subalansuotas druskų tirpalas- pagrindinė ir svarbiausia problema.Vėliau galimos vandenyje virtos kruopos(išskyrus avižas), virtos daržovės(išskyrus ankštinius ir kopūstinius), garuose virta mėsa ar žuvis.Vėliausiai į racioną sugrįžta jogurtai ar kefyras, ir paskutinis- pienas. Su tokia schema pakankamai sėkmingai įveikėme ir rotavirusą(kai vaikui buvo dveji) ir noravirusą- penkerių(tiesa šiuo atveju dėl ypač gausaus ir dažno vėmimo, pirmą parą teko praleisti ligoninėje.)
Atsakyti
Na va, ir mes grizom ka tik is ligonines smile.gif
praeita savaite nuo treciadienio namuose vadavomes nuo sitos baisybes, o pirmadieni visdelto teko atigulti i ligonine, sulasino tris lasines ir vaikas pasveiko smile.gif tikriausiai jai to ir truko smile.gif nors namuose vis girdydvau rehidrona, kasdien po litra isgerdavo ir dar arbatos kokiu 2-3 puodelius liepziedziu ar ramuneliu, tai gaudavosi i diena po koki 1.5litro skysciu.
Ligoninej daktare vis lauke dar kakucio tyrimui, bet mano mergina nuo pirmadienio ryto nekakina, nenori biggrin.gif tik temperatura mums nepakyla auksciau 36, vis buna 35.5-35.9
O kas liecia maista, tai dukrytei buvo mistas toks ligoninej: dziuvesiai(orkaitej dziovinta balta duona ar batonas), kiausiniene, mieziniu kruopu kose, ryziu saldi kose, malta virta mesyte su kazkokiu padazu, grikiu kose, bulviu ir morku kose su kazkokiu baltu padazu.
Tai va tiek is musu patirties sergant sia liga, tikiuoi daugiau ja nesusirgsim smile.gif
Dabar gydysimes sloga toliaus smile.gif

Sveikatees ligoniukams 4u.gif
Atsakyti
Nezinau ar mano mergaITEI ROTO VIRUSAS, BET VYRAS SIANDIEN PRAVEME VISA DIENA, O MERGAITE TAI NEZINAU KAS JAI DAROSI. jI KAZKAIP ZIAUKCIOJA. Diena viskas gerai o nakti pabunda ir atrodo kad vaikui bloga. Seiles bega, raitosi, nemiega, mama padek mama padek visa laika. Ar gali buti tas virusas be vemimo o tik pykinimas? Gal zinot kokiu lasiuku kad nakciai galeciau duot nuo pykinimo nes naktis kazkoks kosmaras...
Atsakyti
sveikos visos, stai ir musu seimynele pagulde sis virusas. Nu negalvojau kad taip smagu bus verysad.gif
mes su vyru para atsikankionome, o dukriukas viduriuoja dar ketvirta para. ka dareme:
Daug skysciu - kmynu, pankoliu arbata, citrinu, spanguoliu nuoviras, ryziai ant vandenuko, dziuveseliai. Gydytoja siule rechidrona ir hidral, bet kad jie baisiai neskanus ir is karto vemti vercia.
o stai Vokieciu mesikai prie sios ligos israso cocacola ir suriu lazdeliu. Coca cola mano vyrui praejo ax.gif . Mes su maze negereme.
Bet va tas viduriavimas mane tai jaudina, kad dar ji viduriuoja ketvirta para, kaip cia ji sustabdyti?

Ai ir jokios Smectos, ji tik pablogins padeti sustabdydama viduriavima. Turi issivalyti.
Atsakyti
Sveiki,
As vakar 6 ryto atsikeliau su ziauriu galvos skausmu. Ko niekada nebuna man,paskui ziauriai buvo bloga,issivemiau,puse dienos buvo labai negera,bet tik negera,o va po paros laiko,Mano Maziuks su 37,5 temp. ir vakare siandien viena syk veme. Isgere Smectos,ykisau Vubricol zvakute,ir uzmigo.
Pries pusantro menesio mes jau taip sirgom. Buvo viena para tokie negalavimai,tik be temp.
Tikiuosi kad greit pasveksim.
Nuo Roto skiepijomes. Visi simptomai atitinka Noro virusa.
Atsakyti