Zose , Emilija , Kristina
As duociau savo dukrai Ursules varda.
KonstanCija - mano prosenelės vardas, tikrai senoviškas
Marcele. Tikrai senoviskas, as kriksto varda daviau savo princesei.
Man sitoje temoje atradimas yra vardas ANICETA Buvau pamirsusi, kad toks vardas isvis egzistuoja
Mano mociutes buvo Birute ir Berta...man rodos neminejo niekas dar siu vardu
Šiek tiek susisteminau šią ir kitą (Bendros diskusijos apie vardus/Senoviniai vardai) temeles:
Aniceta, Anzelma, Adolfina, Alfonsa, Alberta, Alfonija, Apolonija, Augustina, Angelė, Anelė, Aleksandra, Adelė, Adelija, Adelaida, Agota, Akvilina, Aldona, Albina, Agnietė, Amelija, Augenija, Agripina, Antanina, Anastazija, Alvina,
Birutė, Barbora, Benedikta, Bernadeta, Bazilė, Bronislava, Bronė,
Cecilija, Cezara,
Česlova,
Domicėlė, Dominyka, Darata, Danutė, Danguolė,
Eulalija, Emilija, Ema, Elzė, Elena, Eugenija, Elžbieta, Eleonora, Eufrozina, Elvyra, Emerencija,
Felicija, Florijona, Filomena,
Grasilda, Gryta, Grėtė, Genovaitė, Genė, Genoefa,
Ilz(ž)ė, Ignacija, Izabelė, Ieva,
Hortenzija,
Julija, Julijona, Juozapota, Janina, Joana, Jonė, Jadvyga, Juzefa, Juzė, Jugasė, Justina,
Kotryna, Katrė, Kastanta, Konstancija, Kastė, Kazimiera, Klementina, Kristina, Klemensa, Kostė, Kunigunda, Karolina,
Liudvika, Liuda, Liongina, Leona, Leonė, Liucija, Leokadija, Lidija, Lida,
Magdalena, Magdė, Marijona, Marija, Marcelė, Morta, Malvina, Mykolina, Mykolė, Mich(k)alina, Matilda, Monika, Melanija, Milda, Melisa, Margarita, Medelina,
Ona, Otilija,
Pranė, Pranciška, Petronėlė, Paulina, Polina, Prakseda, Palmyra,
Rozalija, Rožė, Regina,
Salomėja, Stefanija, Suzana, Severija, Severina, Stasė, Stanislava, Seraf(p)ina, Sofija,
Teklė, Teofilė, Teresė, Teodora,
Uršulė, Ulijona,
Valerija, Valentina, Veronika, Vincenta, Vincė, Vlada, Viktorina, Viktė, Vilhelmina,
Zofija, Zosė, Zuzana, Zanė.
Pildykime toliau
Aniceta, Anzelma, Adolfina, Alfonsa, Alberta, Alfonija, Apolonija, Augustina, Angelė, Anelė, Aleksandra, Adelė, Adelija, Adelaida, Agota, Akvilina, Aldona, Albina, Agnietė, Amelija, Augenija, Agripina, Antanina, Anastazija, Alvina,
Birutė, Barbora, Benedikta, Bernadeta, Bazilė, Bronislava, Bronė,
Cecilija, Cezara,
Česlova,
Domicėlė, Dominyka, Darata, Danutė, Danguolė,
Eulalija, Emilija, Ema, Elzė, Elena, Eugenija, Elžbieta, Eleonora, Eufrozina, Elvyra, Emerencija,
Felicija, Florijona, Filomena,
Grasilda, Gryta, Grėtė, Genovaitė, Genė, Genoefa,
Ilz(ž)ė, Ignacija, Izabelė, Ieva,
Hortenzija,
Julija, Julijona, Juozapota, Janina, Joana, Jonė, Jadvyga, Juzefa, Juzė, Jugasė, Justina,
Kotryna, Katrė, Kastanta, Konstancija, Kastė, Kazimiera, Klementina, Kristina, Klemensa, Kostė, Kunigunda, Karolina,
Liudvika, Liuda, Liongina, Leona, Leonė, Liucija, Leokadija, Lidija, Lida,
Magdalena, Magdė, Marijona, Marija, Marcelė, Morta, Malvina, Mykolina, Mykolė, Mich(k)alina, Matilda, Monika, Melanija, Milda, Melisa, Margarita, Medelina,
Ona, Otilija,
Pranė, Pranciška, Petronėlė, Paulina, Polina, Prakseda, Palmyra,
Rozalija, Rožė, Regina,
Salomėja, Stefanija, Suzana, Severija, Severina, Stasė, Stanislava, Seraf(p)ina, Sofija,
Teklė, Teofilė, Teresė, Teodora,
Uršulė, Ulijona,
Valerija, Valentina, Veronika, Vincenta, Vincė, Vlada, Viktorina, Viktė, Vilhelmina,
Zofija, Zosė, Zuzana, Zanė.
Pildykime toliau
Nereikia pamiršti ir labai senovinių pagoniškų lietuviškų vardų, pavyzdžiui Austėja, Indraja, Gabija, Žvorūna, Žemyna, Praurimė.
QUOTE(avietukai @ 2009 02 23, 09:26)
Nereikia pamiršti ir labai senovinių pagoniškų lietuviškų vardų, pavyzdžiui Austėja, Indraja, Gabija, Žvorūna, Žemyna, Praurimė.
Na, matot, sioj temoj kalba eina apie senovinius sventus vardus , tad pagoniski netinka
O man gražiausias vardas Paulina, taip ir pavadinom dukrytę. Ji dar nelabai ištaria savo vardą ir vadina save Panele. Reiškia Paulina -maža, juk tokia ir liks mums su vyru, net jei užaugs iki 2 metrų ūgio. Ir mano prosenelė buvo Paulina.
QUOTE(Rozeta @ 2009 02 23, 10:52)
O man gražiausias vardas Paulina, taip ir pavadinom dukrytę. Ji dar nelabai ištaria savo vardą ir vadina save Panele. Reiškia Paulina -maža, juk tokia ir liks mums su vyru, net jei užaugs iki 2 metrų ūgio. Ir mano prosenelė buvo Paulina.