Mano močiutė buvo Germa. Skamba kaip nesenovinis, ane?
Petronėlė, Birutė, Adelė, Regina, Veronika, Stefanija, Zofija, Genė
Man Milda labai grazus vardas .
Uršulė, Liongina, Malvina, Benedikta, Joana, Mykolina, Kotryna, Pranciška, Ulijona...
QUOTE(Sidabrėlė @ 2009 02 21, 02:58)
Uršulė, Liongina, Malvina, Benedikta, Joana, Mykolina, Kotryna, Pranciška, Ulijona...
Ulijona. Labai grazus vardas
dėl šventumo nežinau...bet galiu pasiūlyti Patricija, Lukrecija, Angelija
QUOTE(Ramaschke @ 2009 02 21, 17:03)
dėl šventumo nežinau...bet galiu pasiūlyti Patricija, Lukrecija, Angelija
Na, cia tai kazi ar senoviniai lietuviski
QUOTE(gooda @ 2009 02 18, 12:51)
Mes dukrai davem varda - Vaiva. Tai senas lietuviskas vardas reiskiantis vaivorykštė; sen. lietuvių deivė Laimos pavidalas (Laimos juosta vaivorykštė).
Nerealiai gražus vardas
QUOTE(Fire @ 2009 02 18, 18:45)
Šitie du buvo mūsų renkamų vardų sąraše
O aš siūlyčiau Barborą Dar ir po šiai dienai gailiuosi, kad MB nesutiko taip mūsų dukrytės pavadint...
man labai grazus vardai: Ausrine, Rugile, Austeja
p.s. nezinau ar cia senoviniai ir sventi..
p.s. nezinau ar cia senoviniai ir sventi..
QUOTE(HappyAngel @ 2009 02 21, 17:08)
Nerealiai gražus vardas
O aš siūlyčiau Barborą Dar ir po šiai dienai gailiuosi, kad MB nesutiko taip mūsų dukrytės pavadint...
Barbora- gražu
O kaip pavadinote dukrytę?
Iš senoviškų man labai gražus Veronika
Seimos, giminiu ir draugu rate jau turim dvi Adeles, dvi Elzes, Agota, Barbora, Onyte, Morta ir Aniceta Kazkaip visi musiskiai pamise del senoviniu vardu, sureagave i ta mados banga, palaiko tradicijas, vertina tai, kas amzina ir tikra
Is cia pasiulytu vardu, man labai patiko Liucija , Ulijona, Ursule , dar Severija
Aciu, mielosios, visoms atsiliepusioms Rasykit.....
QUOTE(Jazza @ 2009 02 20, 10:49)
(O šiaip, sakyčiau, sunkoka kartais atsirinkti, koks moters iš tiesų vardas, nes dažniausiai jis yra trumpinamas - Kastė, Magdė, Genė, Katrė... ir t.t. )
Gene tai galetu but Eugenijos trumpinys,mano mociute turejo si varda,tai vadindavo butent taip.
parasysiu ir kitus savo bei vyro mociuciu ir promociuciu vardus... Janina,Domicele,Aleksandra,Emilija,Prane.
tarp kitko,kai pagalvoji,kaip idomu,kaip sukasi laiko ratas...stai mano babyte(prosenele)Domicele buvo gimusi 1906 m....o dabar,prabegus simtui metu,vel prisimenam sita arba panasius vardus...
labai gera si tema.daug sauniu,graziu,lietuvisku vardu priminete.
man asmeniskai is senesniu labai grazus vardai Angele ir Barbora.
tiesa,prie senoviniu jau galima tubut priskirt ir Audrone(mano vardas) -visiskai siuo metu nepopuliarus,ir,kiek zinau,nepopuliarus jau senokai.