Įkraunama...
Įkraunama...

Senovinis vardas mergaitei:)

QUOTE(jurslan @ 2011 09 05, 22:01)

jurslan, 05 Rgs 2011 - 22:01, parašė:

jurslan, 05 Rgs 2011 - 22:01, parašė:

taip, gražus labai Elena.. tik jis vargiai lietuviškas smile.gif kildinamas iš graikų kiek žinau..

taip, gražus labai Elena.. tik jis vargiai lietuviškas smile.gif kildinamas iš graikų kiek žinau..

Na tai suraskit man varda, kuris pagal ivairius vardynus butu lietuviu kilmes g.gif idomumo delei panarsiau...ir neradau schmoll.gif Net tie vardai, kuriuos musu proseneliai suteikdavo savo vaikams yra tiesiog sulietuvinti...is graiku, hebraju ir pan. pvz. Ona - is hebraju, Tekle- graiku ir taip be galo be krasto lotuliukas.gif
Tiesiog daug vardu mes "pasisavinam", kap kad kokiu cepelinu kilme lotuliukas.gif
Atsakyti
Na, pvz lietuvių dievų vardai-tikrai 100 proc lietuviški g.gif
kaip-Aušra, Austėja, Gabija, Laima, Milda, Nijolė, Žemyna
Atsakyti
Visada svajojau turėti dukrą ir pavadinti Kunigunda (galima sutrumpintai šaukti Gunde ar Gunda). Dieviškas vardas smile.gif

O auginu sūnų Mažvydą smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Hedonistė @ 2011 09 06, 15:51)

Hedonistė, 06 Rgs 2011 - 15:51, parašė:

Hedonistė, 06 Rgs 2011 - 15:51, parašė:

Visada svajojau turėti dukrą ir pavadinti Kunigunda (galima sutrumpintai šaukti Gunde ar Gunda). Dieviškas vardas smile.gif

O gal tada gražiau ir vadinti Gunda?

Man Kunigunda kažkaip truputį komiškai skamba... Na bet gal čia dėl to, kad ausis pratusi tokį girdėti tik iš visokių komikų vakarų.

Jis, beje, vokiškos kilmės: Kunigunda (03.03, 07.24), Kunigundė – sen. vokiečių: kunni „giminė“ + gund „kova“
Atsakyti
Neskaiciau visos temos,gal pasikartosiu 4u.gif
Svajūnė man labai grazus senovinis vardas lietuviskas wub.gif
pavadinom dukryte,ir dar nei karto nesutikau ka nors tokiu vardu,tai tikrai puse klases neatsisuks kai mokytoja kves mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(oka78 @ 2011 09 14, 19:00)

oka78, 14 Rgs 2011 - 19:00, parašė:

oka78, 14 Rgs 2011 - 19:00, parašė:

pavadinom dukryte,ir dar nei karto nesutikau ka nors tokiu vardu,tai tikrai puse klases neatsisuks kai mokytoja kves mirksiukas.gif

Abejoju, ar tai senovinis vardas, na bet tačiau istoriniuose šaltiniuose lietuviškų moteriškų vardų ne tiek daug užfiksuota. Kaip ten bebūtų, vardas lengvai suprantamas ir ne toks dažnas, tad visai gražus.
Atsakyti
man gražus senovinis vardas Emilija,bet tik tiek, kad gan populiarus ir galbūt jau per dažnas
Atsakyti
Morta - bet man laaaabai jau negrazus schmoll.gif
Atsakyti
Man graziausi senoviniai tai sitie vardai: Monika, Veronika, Viktorija, Emilija, Justina, Evita, Lukrecija,Kamile, Patricija , Gabriele wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Giuste: 28 spalio 2011 - 12:57
QUOTE(Giuste @ 2011 10 28, 13:51)

Giuste, 28 Spa 2011 - 13:51, parašė:

Giuste, 28 Spa 2011 - 13:51, parašė:

Man graziausi senoviniai tai sitie vardai: Monika, Veronika, Viktorija, Emilija, Justina, Evita, Lukrecija,Kamile, Patricija , Gabriele wub.gif

Evita - mažybinė vardo forma ispanų kalba, kitaip tariant, Ievutė
Atsakyti
QUOTE(Ašaka @ 2011 10 28, 13:17)

Ašaka, 28 Spa 2011 - 13:17, parašė:

Ašaka, 28 Spa 2011 - 13:17, parašė:

Tikrai nezinojau, nors labai sis vardas patinka, bet juo taip ir neteko pasidomet. Tai tokio vardo Evita nera g.gif Bet as esu girdejusi g.gif
Atsakyti
QUOTE(Giuste @ 2011 10 28, 20:14)

Giuste, 28 Spa 2011 - 20:14, parašė:

Giuste, 28 Spa 2011 - 20:14, parašė:

Tikrai nezinojau, nors labai sis vardas patinka, bet juo taip ir neteko pasidomet. Tai tokio vardo Evita nera g.gif Bet as esu girdejusi g.gif

Tas pats ir su Lolita - is tiesu tai yra mazybinis Doloresos trumpinys. Bet mano mama Lolita ir dar dvi jos bendraamzes tokiu vardu zinau smile.gif
Atsakyti