Unė
Man gražus Uršulė Galima sušiuolaikinti - Ursula
neskaiciau visos temos tai nezinau ar kartosiuos bet Barbora,Marija,Elzbieta,Monika man sie grazus vardai ir tikrai deciau savo dukrytei viena is ju
Papildyta:
kaip vaika issiauklesi,kaip vaikui mokesi pasakyti taip vaikas ir supras,jei pati verksi ir gailesies kad idejai toki varda tai ir vaikas supras kaip patycia,o jei vaikui sakysi kad tai retas vardas ir labai senas kaip musu proteviai tai galima ir kitaip vaika nuteikti.
kai gimdziau buvo vieni Titai,Nojai,Rokai ir t.t tai i darzeli nuvedusi sutikau ne viena tokiais vardais,tai grazu?pasaukia viena vaika,o atsisuka puse grupes tai cia normalu?
manau geriau retas vardas ir iskiepita vaikui kad jis toks vienintelis nei klaseje atsisuka puse grupes
Papildyta:
QUOTE(Jolitaaa @ 2011 08 17, 18:55)
Šiais laikais mergaitei duoti seną, moterišką vardą būtų vos ne tragedija. Pati puikiai žinau koks dabar jaunimas, kaip jie elgiasi. Domėjausi ir apie patyčias mokykloje, tad su tokiu vardu išjuoktų, netgi labai. Reikia logiškai mastyti. Jeigu nenorit, kad Jūsų vaiką mokykloje pravardžiuotų, "priklijuotų" atitinkamą pravardę nuo vardo ir visuomet vadintų, tai tuomet duokit senovišką vardą ir patyčios vaikui- garantuotos.
Pažįstama turi dukrą, vardu- Barbora. Labai senovinis vardas, asmeniškai man jis nė kiek negražus. Na ir ką, skundžiasi, verkia tiek motina, tiek ir dukra, dėl patyčių mokykloje. O reikėjo galvoti anksčiau. Sakau, dabartiniai vaikai tai tik kur išsijuokt, išsišaipyt, pašiept. Prilipo Barborai įvairios pravardės- "Barbora Radvilaitė", "Barbara" ir t.t Na, aš asmeniškai tai tikrai neduočiau jokio senoviško vardo.
Pažįstama turi dukrą, vardu- Barbora. Labai senovinis vardas, asmeniškai man jis nė kiek negražus. Na ir ką, skundžiasi, verkia tiek motina, tiek ir dukra, dėl patyčių mokykloje. O reikėjo galvoti anksčiau. Sakau, dabartiniai vaikai tai tik kur išsijuokt, išsišaipyt, pašiept. Prilipo Barborai įvairios pravardės- "Barbora Radvilaitė", "Barbara" ir t.t Na, aš asmeniškai tai tikrai neduočiau jokio senoviško vardo.
kaip vaika issiauklesi,kaip vaikui mokesi pasakyti taip vaikas ir supras,jei pati verksi ir gailesies kad idejai toki varda tai ir vaikas supras kaip patycia,o jei vaikui sakysi kad tai retas vardas ir labai senas kaip musu proteviai tai galima ir kitaip vaika nuteikti.
kai gimdziau buvo vieni Titai,Nojai,Rokai ir t.t tai i darzeli nuvedusi sutikau ne viena tokiais vardais,tai grazu?pasaukia viena vaika,o atsisuka puse grupes tai cia normalu?
manau geriau retas vardas ir iskiepita vaikui kad jis toks vienintelis nei klaseje atsisuka puse grupes
Kas per briedas, mano dukra Monika ir niekad niekas is jos nesisaipe, jau uzaugo , drauges dukra Barbora(septintoke), jokiu patyciu, Barba klasiokai saukia , ir visiems gerai.
Klasese dabar- praktiskai vien senoviniai vardai- matai, Karoliai, Elzes, Kotrynos, Jokubai ir pan. Kas cia turetu saipytis??
Klasese dabar- praktiskai vien senoviniai vardai- matai, Karoliai, Elzes, Kotrynos, Jokubai ir pan. Kas cia turetu saipytis??
Idomi tema As irgi uz senus ir reiksmingus vardus. Nepatinka Patricijos, Brendonai ir t.t. Kai laukiausi dukters, buvau jau nusprendusi pavadinti Mante, patiko man tas vardas labai,retas pakankamai ir ne is jokiu serialu.bet viena ryta netiketai prabudus i galva sove Ula. Na ir liko Ula Su U ilgaja, ( klaviatura mano neraso lietuvisku raidziu).Ula- srauniausios Lietuvos upes pavadinimas .Ir neapsirikau davus toki varda atitinka mano mergytes buda Buvo keletas zmoniu kurie pakraipe galvas isgirde, bet daugumoj visi pagiria, kad grazus Gal is mandagumo bet man jis laabai laabai..
Sveikos,
Gal kuriai grazus bus Veronika. Mano manymu, labai ypatingas vardas, svarbus net kirtis jame, svrbu kirciuoti 3-ojo skiemens i trumpaji balsi, tada jis skamba taip svajingai, kartu ir grieztai...
Manau moteris vardu Veronika - TOP LEVEL.
P.S. Mano vardas Evelina, taip kad apie save as nic nieko nesakau
Gal kuriai grazus bus Veronika. Mano manymu, labai ypatingas vardas, svarbus net kirtis jame, svrbu kirciuoti 3-ojo skiemens i trumpaji balsi, tada jis skamba taip svajingai, kartu ir grieztai...
P.S. Mano vardas Evelina, taip kad apie save as nic nieko nesakau
QUOTE(efkute @ 2011 08 31, 22:27)
Sitas labai prajuokino
QUOTE(Ašaka @ 2011 08 29, 11:04)
O bet tačiau Jūsų paminėti vardai ir yra seni!!! Apie Nojų išvis patyliu, bet Kamilė - amazonės ir Viglijaus "Eneidos" vardas (I a. pr. Kr.)!
Seni, bet ne lietuviski O mes cia apie lietuviskus...
P.S. man labai grazu Elenos vardas
QUOTE(RIMGAILĖ @ 2011 09 05, 20:16)
Seni, bet ne lietuviski O mes cia apie lietuviskus...
taip, gražus labai Elena.. tik jis vargiai lietuviškas kildinamas iš graikų kiek žinau..
Jei butu gimus antra mergaite, butume ja pavadine Otile arba Otilija.
jau seniai negirdejau apyvartoj
Pranciškos
Pranciškos