Įkraunama...
Įkraunama...

Senovinis vardas mergaitei:)

Pertonėlė, Petrutė, Petrė, Marijona, Marytė, Marė, Marceliutė, Marcė...
Atsakyti
Aš manau,kad niekas nesišaipo vien dėl vardo. Greičiausiai su pačiu vaiku kažkas negerai,gal tiesiog jis nepritampa,o tada ir vardas užkliūna vaikams.
Kokia Barbora ar Juozu tai nepavadinčiau vaiko,bet šiaip yra gražių vardų ir senovinių,pvz Elena. Man jis iki šiol gražus ir nemanau,kad labai jau vaikai iš jo juoktųsi. smile.gif
Atsakyti
Žinau mergaitę Barborą, išdidi mergaitė, ilgais banguotais plaukais, labai ilgom blakstienom, rimto būdo- tikra karalienė Barbora.
Atsakyti
Man Barbora net labai gražu wink.gif
Atsakyti
Anelė wub.gif
Atsakyti
Barbora 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Jolitaaa @ 2011 08 17, 17:55)
Šiais laikais mergaitei duoti seną, moterišką vardą būtų vos ne tragedija. Pati puikiai žinau koks dabar jaunimas, kaip jie elgiasi. Domėjausi ir apie patyčias mokykloje, tad su tokiu vardu išjuoktų, netgi labai. Reikia logiškai mastyti. Jeigu nenorit, kad Jūsų vaiką mokykloje pravardžiuotų, "priklijuotų" atitinkamą pravardę nuo vardo ir visuomet vadintų, tai tuomet duokit senovišką vardą ir patyčios vaikui- garantuotos.

Pažįstama turi dukrą, vardu- Barbora. Labai senovinis vardas, asmeniškai man jis nė kiek negražus. Na ir ką, skundžiasi, verkia tiek motina, tiek ir dukra, dėl patyčių mokykloje. O reikėjo galvoti anksčiau. Sakau, dabartiniai vaikai tai tik kur išsijuokt, išsišaipyt, pašiept. Prilipo Barborai įvairios pravardės- "Barbora Radvilaitė", "Barbara" ir t.t Na, aš asmeniškai tai tikrai neduočiau jokio senoviško vardo.

Jei taip manote, tai kodėl dukrai davėte Ievos vardą? lotuliukas.gif
Atsakyti
Ir as nemanau, kad vaikams gali kliuti butent senovinis vardas... Prie naujovisku-dabartiniu irgi kuo puikiausiai limpa pravardes... As uz senus vardus thumbup.gif thumbup.gif o ne uz dabartine mada- kas antram vaikui duoti Nojaus ar Kamiles varda... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(RIMGAILĖ @ 2011 08 29, 00:26)
Ir as nemanau, kad vaikams gali kliuti butent senovinis vardas... Prie naujovisku-dabartiniu irgi kuo puikiausiai limpa pravardes... As uz senus vardus thumbup.gif  thumbup.gif  o ne uz dabartine mada- kas antram vaikui duoti Nojaus ar Kamiles varda... doh.gif

O bet tačiau Jūsų paminėti vardai ir yra seni!!! Apie Nojų išvis patyliu, bet Kamilė - amazonės ir Viglijaus "Eneidos" vardas (I a. pr. Kr.)!
Atsakyti
Žiūriu, kad dabar labai daug kam gražus vardas Agota smile.gif Mano močiutė buvo pavadinta Agnes , bet ji gimė Anglijoj, tad jos ir jos seserų vardai visi buvo angliški, o atvykus gyventi į Lietuvą (1920-aisiais) - sulietuvinti. Tad močiutė iš Agnes tapo Agota. Jai čia buvo didžiausias košmaras doh.gif Visą gyvenimą ji gėdijosi to vardo ir jo nekentė... Kaip įdomiai apsisuko tas vardų ratas biggrin.gif Man šis vardas visai nieko, bet sunkiai aš jį "prisijaukinau", dėl močiutės įtakos. Man iš senųjų labai gražūs Agnietė, Elena, Alma, Izabelė.

O šiaip... va, kažkas parašo, kad baisūs vardai Antanas ar Petras ir kaip visi iš jų tyčiojasi. Nieko panašaus ax.gif Gal kažkur kažkas pasityčioja, bet pažįstu du jaunus vaikinus Petrus, jauną vyrą Antaną ir niekas iš jų vardų nesityčiojo, jie savo vardais didžiuojasi smile.gif Norint pasišaipyti, galima tai padaryti ir iš įprasto, "normalaus" vardo, pvz., pamenu kaip mano bendraamžiai tyčiojosi iš vardo Asta arba Gediminas...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo raudoni bateliai: 29 rugpjūčio 2011 - 11:53
QUOTE(Jolitaaa @ 2011 08 17, 16:55)
Pažįstama turi dukrą, vardu- Barbora. Labai senovinis vardas, asmeniškai man jis nė kiek negražus. Na ir ką, skundžiasi, verkia tiek motina, tiek ir dukra, dėl patyčių mokykloje. O reikėjo galvoti anksčiau. Sakau, dabartiniai vaikai tai tik kur išsijuokt, išsišaipyt, pašiept. Prilipo Barborai įvairios pravardės- "Barbora Radvilaitė", "Barbara" ir t.t Na, aš asmeniškai tai tikrai neduočiau jokio senoviško vardo.

Fe koks tamsus ir gūdus tamsteles mastymas.
Jusu dukros vardas jei ka irgi 'labai senovinis'.
Netikiu nei kad ten motina verkia, nei kad dukra lotuliukas.gif Nesamones kliedit kazkokias, dabar jei jau apie madas kalbet, kaip tik populiarus tarp mazu vaiku tokie vardai kaip Barbora, Marija, Jonas, Jurgis, Adelė, Agota ir tt ir pan.
Vaikai praktiskai VISIEMS lipdo pravardes ir jei cia jums toks siaubas, kad pavadina 'barbora radvilaite' tai neturiu ka ir pasakyt, cia dar ir kokia grazi pravarde, ko cia verkt? Jusu dukros vardui galima prikabint n pravardziu, graziu ir negraziu. O galima kabint ir ne prie vardo, prie ko tik nores prikabins jei nores.

Paskutinis jusu sakinys vel rodo visiska neismanyma. 'Pasigooglinkit' vardo Ieva kilme, kada is kur, tada pliurpkit apie tai kad niekada neduotumet senovinio lotuliukas.gif
Atsakyti
Teodora, Eleonora 4u.gif
Atsakyti