Įkraunama...
Įkraunama...

Senovinis vardas mergaitei:)

Mano mociute buvo Rozalija, visi ja vadino Rozyte smile.gif O jos sesuo Sofija ir visi ja vadino Zose smile.gif
Atsakyti
Labai senas bet negirdetas vardas Austina wub.gif
Atsakyti
Austina-visai nieko skamba;)
Atsakyti
QUOTE(vaiddda-d @ 2011 07 22, 13:05)
Labai senas bet negirdetas vardas Austina  wub.gif

Ar tikrai? Labai abejoju, kad angliška Augustinos vardo versija, Austin, būtų atkeliavusi į Lietuvą nepaisant didelės lietuvių emigracijos į JAV nuo 19 a. Gal Jūsų minimas vardas yra tiesiog Faustinos variantas, atmetant nelietuvišką "f"?
Atsakyti
QUOTE(Ašaka @ 2011 07 22, 20:27)
Ar tikrai? Labai abejoju, kad angliška Augustinos vardo versija, Austin, būtų atkeliavusi į Lietuvą nepaisant didelės lietuvių emigracijos į JAV nuo 19 a. Gal Jūsų minimas vardas yra tiesiog Faustinos variantas, atmetant nelietuvišką "f"?

Tikrai tongue.gif Turiu 1944-uju "ateities dienrascio kalendoriu". Jame si varda ir radau tongue.gif Man vardas taip pat grazus vien del to kad nenuvalkiotas
Atsakyti
Neskaiciau visos temos, tai atleiskit, jeigu pasikartosiu. Pats egzotiskiausias LIetuvoje mano girdetas vardas buvo PERPETUA blush2.gif IR tai ne mociute, o musu mamu kartos moteris! Zinau, kad trumpindavo Peta berods. Cia tai egzotika ax.gif
Atsakyti
mane su vardais sunku nustebinti, bet su siuo vardu pavyko.
Atsakyti
Man Auguste net labai grazus vardas, Augustina tai ne.. rolleyes.gif
Atsakyti
Adelė, Ada, Magdelena, Magdutė, Magdė, Anelė, Aneliukė, Zabeliukė, Ona, Onutė, Marcelė, Marceliutė, Marcė, Marytė, Marė, Uršulė, Albina, Albinukė, Teklė, Teklytė, Kastė, Kastulė, Levutė....
Atsakyti
Šiais laikais mergaitei duoti seną, moterišką vardą būtų vos ne tragedija. Pati puikiai žinau koks dabar jaunimas, kaip jie elgiasi. Domėjausi ir apie patyčias mokykloje, tad su tokiu vardu išjuoktų, netgi labai. Reikia logiškai mastyti. Jeigu nenorit, kad Jūsų vaiką mokykloje pravardžiuotų, "priklijuotų" atitinkamą pravardę nuo vardo ir visuomet vadintų, tai tuomet duokit senovišką vardą ir patyčios vaikui- garantuotos.

Pažįstama turi dukrą, vardu- Barbora. Labai senovinis vardas, asmeniškai man jis nė kiek negražus. Na ir ką, skundžiasi, verkia tiek motina, tiek ir dukra, dėl patyčių mokykloje. O reikėjo galvoti anksčiau. Sakau, dabartiniai vaikai tai tik kur išsijuokt, išsišaipyt, pašiept. Prilipo Barborai įvairios pravardės- "Barbora Radvilaitė", "Barbara" ir t.t Na, aš asmeniškai tai tikrai neduočiau jokio senoviško vardo.
Atsakyti
QUOTE(Jolitaaa @ 2011 08 17, 17:55)
Šiais laikais mergaitei duoti seną, moterišką vardą būtų vos ne tragedija. Pati puikiai žinau koks dabar jaunimas, kaip jie elgiasi. Domėjausi ir apie patyčias mokykloje, tad su tokiu vardu išjuoktų, netgi labai. Reikia logiškai mastyti. Jeigu nenorit, kad Jūsų vaiką mokykloje pravardžiuotų, "priklijuotų" atitinkamą pravardę nuo vardo ir visuomet vadintų, tai tuomet duokit senovišką vardą ir patyčios vaikui- garantuotos.

Pažįstama turi dukrą, vardu- Barbora. Labai senovinis vardas, asmeniškai man jis nė kiek negražus. Na ir ką, skundžiasi, verkia tiek motina, tiek ir dukra, dėl patyčių mokykloje. O reikėjo galvoti anksčiau. Sakau, dabartiniai vaikai tai tik kur išsijuokt, išsišaipyt, pašiept. Prilipo Barborai įvairios pravardės- "Barbora Radvilaitė", "Barbara" ir t.t Na, aš asmeniškai tai tikrai neduočiau jokio senoviško vardo.

patyčias ne tik vardas lemia dažnai ir pavardė, ir išvaizda ar tarimo problemos, apranga ir kas tik nori, taip, kad vardas nėra patyčių buvimo ar ne buvimo garantas, o jei Barborą mokykloje vaidna Radvilaite, tai gal nėr taip blogai, o ne kokia nors papūga, jūsų pažystamoms reiktų truputėlio pozityviau mąstyt, jums ir, o Barbora labai gražus vardas beje mano klasėje mokėsi Dalia visi ją vadino mušeika batareika biggrin.gif
Atsakyti
Jolitaaaa, o Jūsų Ieva tai nėra pats seniausias įmanomas moteriškas vardas?? g.gif
Dėl patyčių.. tyčiojasi iš visų dabar, iš vienų daugiau, kitų mažiau.. svarbu sukurt vaikui patikimą užnugarį ir įskiepyti pasitikėjimą savimi. Tada ir patyčios nebus tokios skausmingos. 4u.gif
Atsakyti