Įkraunama...
Įkraunama...

Senovinis vardas mergaitei:)

QUOTE(lapesnapee @ 2011 04 04, 14:02)
Magde (tai McDonald'o trumpinys  biggrin.gif ) Konstancija - grynai is muilo operu smile.gif

Is didelio rasto isejot is krasto. Magde yra Magdelenos trumpinys, o jei jums tai kazkuom su McDonaldu asocijuojasi, tai linkiu akirati praplesti. O del Konstancijos, tai kita syki, kai apsilankysiu pas savo mociute (jei virs 80m.), kartu galesim pasidziaugti, kad kokie jos tevai buvo gudrus, kad net vargu ar bezinodami ka nors apie serialus savo vaikams (apie mociutes pusesere Izabele su super duper serialiniu vardu, ko gero vertetu is vis patyleti, ar ne?) dave tokius saunius, serialinius vardus...

Aisku, yra tu senoviniu vardu ir tikrai keistu (bet nemaziau normaliu, itin prasmingu), bet esu isitikinusi, kad po kokio 100 metu, kai koks nors zmogelis vartys senoviniu vardu zodyna, jis juoksis ligi nukritimo beskaitydamas dabar mums, atrodytu, iprastus vardus. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(lapesnapee @ 2011 04 04, 13:02)
Nu perskaicius visa tema, tai nukritimas  lotuliukas.gif jus is sono paklausykit, kaip skamba, tie ,svarbu senoviski, bet ar grazus vardai?

Dauguma Jūsų išvardintų vardų - įprasti, tradiciniai vardai. Vieni iš jų man asmeniškai labiau patinka, kiti - mažiau, bet priežasčių iš jų šaipytis tikrai nematau.
Atsakyti
Visokių įdomybių prisikaitau šitam skyrely, bet Magdė ir McDonald'as viską perspjovė.
Atsakyti
Taip taip, didelio rasto biggrin.gif kadangi pas mus moksliniku klubas ir visos labai kompetentingos sprest apie kiekvieno siaura akirati doh.gif

Norit isizeiskit norit ne ,man jokio skirtumo. Nu Mcdonalda visi pazistami vadina Magde ir taskas, paprasciausiai trumpina , as nesakau ,kad tai vardo reiksme -nemaisykit! biggrin.gif

Jei, tai senas zmogus , jis yra is kito laikmecio, tas vardas jam tinka ir mes esam prie tu vardu priprate, kaip prie seneliu ar proseneliu vardu 4u.gif, kad jusu senele Konstancija ar Izabele, tai nematau nieko tokio, jos su jais gyvena daug metu , o va vaikui duot ,tai nzn ax.gif sakykit ka norit, jei duosit dabar vaikui, tai galima butu pamanyt , kad is serialo 4u.gif gi kiekvienam neisi ir neaiskinsi ,kad cia seneles garbei ar pan tongue.gif zinau ne viena atveji , kai mamos vardan serialo ar grazios aktores dave varda savo dukrom doh.gif

Mano senelis Pranas ,jo brolis Bronius ,o kitas Antanas , pagarba jiems , bet as savo vaikui nenoreciau duot nei vieno is ju vardu mirksiukas.gif

As sakau ,kad yra ir senu vardu galimu pritaikit siai dienai ir jie skambes , bet vien del to ,kad vardas senas ji duot vaikui tai nzn, cia yra didesnis isejimas is rasto tongue.gif

O kad po 100 metu juoksis is musu vardu, tegu - mum neberupes biggrin.gif

Butu visai vienodai,jei ta varda rinktumei sau, bet renki zmoguciui ,kuris vaikscios su juo visa gyvenima, o egoismas daznai uzrisa mums akis, uzkisa ausis 4u.gif

Na cia gi kiekvieno asmneninis reikalas , koki varda duot vaikui , mano tokia nuomone apie tai tongue.gif jusu kitokia, jus laikykites savosios nuomones mirksiukas.gif sekmes jums 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(lapesnapee @ 2011 04 04, 12:02)

Jei taip norit musisku vardu kad ir Emilija, Kotryna  tongue.gif  ir geriau jau ne toks retas ,bet skambus ir neturetu jokiu asocijaciju  4u.gif

blink.gif taigi bobučių vardai, kaip ir Barbora ar Agota nail.gif
Atsakyti
jau geriau lai juokiasi is Onos, Jono Antano ar kito lietuvisko vardo nei is Aišos, Barto, Orendijus ir t.t. per 24 psl sukurtu temu ohoho kokui perliuku gali rasti....
Atsakyti
QUOTE(Frekė @ 2011 04 05, 15:22)
jau geriau lai juokiasi is Onos, Jono Antano ar kito lietuvisko  vardo nei is  Aišos, Barto, Orendijus ir t.t. per 24 psl sukurtu temu ohoho kokui perliuku gali rasti....

Kaip tik norejau panasiai parasyti, bet aplenket mane smile.gif
Atsakyti
O man Jonas labai gražuz vardas.
Atsakyti
QUOTE(lijo lijo @ 2011 04 05, 15:44)

O ir mergaitę Jonę pažįstu. Man gražu.
Atsakyti
QUOTE(lijo lijo @ 2011 04 05, 13:44)

man praktiškai visi lapessnapes nurašyti vardai gražūs, Jonas, Ona - išvis dešimtuke mano sėdi.
Atsakyti
QUOTE(lapesnapee @ 2011 04 04, 13:02)
Nesicinciju tikrai yra graziu vardu Agota, Barbora, Paulina, Morta.. nu ,bet kita dauguma tai garantuotos patycios, nezinau ar jus savo vaikui to linkit, ar svarbu sau grazu  unsure.gif

QUOTE(lapesnapee @ 2011 04 05, 13:05)
Jei, tai senas zmogus , jis yra is kito laikmecio, tas vardas jam tinka ir mes esam prie tu vardu priprate, kaip prie seneliu ar proseneliu vardu  4u.gif, kad jusu senele Konstancija ar Izabele, tai nematau nieko tokio, jos su jais gyvena daug metu , o va vaikui duot ,tai nzn  ax.gif sakykit ka norit, jei duosit dabar vaikui, tai galima butu pamanyt , kad is serialo  4u.gif gi kiekvienam neisi ir neaiskinsi ,kad cia seneles garbei ar pan  tongue.gif zinau ne viena atveji , kai mamos vardan serialo ar  grazios aktores dave varda savo dukrom  doh.gif

Mano senelis Pranas ,jo brolis Bronius ,o kitas Antanas , pagarba jiems , bet as savo vaikui nenoreciau duot nei vieno is ju vardu  mirksiukas.gif

As sakau ,kad yra ir senu vardu galimu pritaikit siai dienai ir jie skambes , bet vien del to ,kad vardas senas ji duot vaikui tai nzn, cia yra didesnis isejimas is rasto  tongue.gif

O kad po 100 metu juoksis is musu vardu, tegu - mum neberupes  biggrin.gif

Nesuprantama man Jūsų logika - kuo pirmame post'e kaip gražūs išvardinti vardai skiriasi nuo pavyzdžių antrame? Juk tai tradiciniai, krikščioniški, vardai, kuriuos šimtmečiais duodavo mūsų seneliai ir proseneliai, ir kuriuos duodame savo vaikams mes. Kodėl kas nors turėtų iš jų šaipytis? Aišku, visais laikais būdavo tam tikrų madų: "smetonos" laikais tarp inteligentų buvo populiaru duoti tautinius vardus (Vytautas, Gintautas, Meilė, Gražina), vėliau išpopuliarėjo Daivos, Saulės, Rūtos, Mėtos, Gintarai, Žydrūnai. Dabar kiti vardai "ant bangos". Na ir kas? Vistiek bus tam tikra dalis žmonių, kurie renkasi tradicinius, krikščioniškus vardus. Pavyzdžiui, 2010 m. gimė aštuoniolika Pranų ir Pranciškų, trys Broniai ir Bronislovai, trylika Antanų, dvi Konstancijos ir net trisdešimt keturios Izabelės.
Atsakyti
QUOTE(Ūla @ 2011 04 05, 15:40)
man praktiškai visi lapessnapes nurašyti vardai gražūs, Jonas, Ona - išvis dešimtuke mano sėdi.

ir apskritai Lietuvos gyventojų vardų 10uke drinks_cheers.gif
nors man asmeniškai Ona nėra gražus. kaip ir ne kiekvienas "senovinis" vardas gražus - jų per daug , kad visi vienodai patiktų.
Atsakyti