Įkraunama...
Įkraunama...

Senovinis vardas mergaitei:)

QUOTE(Mrs_G @ 2011 03 11, 20:19)
neskaiciau visu postu, bet noreciau pamineti Konstancija, gal ir buvo mineta, tai tada sorry, kad kartojuos. mociute buvo pavadinta siuo vardu bei mano kriksto vardas taip pat Konstancija

Taip pritariu jums. Konstancija nuostabus vardas.Mano močiutė buvo Konstancija. Ir mano dukrytes dabar vardas antras toks Milda Konstancija. Ir dar sutapimas,kad gimdžiau dukrytę prie daktarės Kaune,kurios vardas buvo Audronė Konstancija wub.gif
Atsakyti
mano vardas Liucija (reiskai SVIESA), o dukrytes Beatrice (reiskia NESANTI LAIME)... Abieju senoviniai vardukai... biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(MrsRAT @ 2011 03 05, 09:58)
Man gražu Kunigunda arba Gundė iš senoviškų vardų, bet savo mergytės taip dar nesiryžčiau vadinti.

Pačios močiutės buvo Silverija ir Marcelina. Irgi gražūs vardai smile.gif

Man irgi labai labai gražu Kunigunda, mano prosenelės buvo toks vardas - turėjo gerą skonį mamos senovėje smile.gif Ir mes su vyru prieš šešiolika metų apie šitą vardą galvojom, bet rinkdami vardą pirmagimei - neišdrįsom... O kai sulaukėm mažosios pagrandukės, vėl pirmiausia apie Kunigundą galvojom. Ir vėl nesiryžom... Gal ir nieko tokio, mažylę pavadinom Uršule. Irgi labai labai gražu. Kiekvieną kartą, kai pašaukiu mažąją, man net saldu burnoje pasidaro nuo to vardelio. Toks moteriškas moteriškas... Tikiuosi, kad ir dukrytė užaugus džiaugsis savo vardu. Nors reiškia "meškutę", bet dukriukas auga liauna kaip liepa smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ursiuke @ 2011 03 12, 22:10)
Man irgi labai labai gražu Kunigunda, mano prosenelės buvo toks vardas - turėjo gerą skonį mamos senovėje  smile.gif Ir mes su vyru prieš šešiolika metų apie šitą vardą galvojom, bet rinkdami vardą pirmagimei - neišdrįsom... O kai sulaukėm mažosios pagrandukės, vėl pirmiausia apie Kunigundą galvojom. Ir vėl nesiryžom... Gal ir nieko tokio, mažylę pavadinom Uršule. Irgi labai labai gražu. Kiekvieną kartą, kai pašaukiu mažąją, man net saldu burnoje pasidaro nuo to vardelio. Toks moteriškas moteriškas... Tikiuosi, kad ir dukrytė užaugus džiaugsis savo vardu. Nors reiškia "meškutę", bet dukriukas auga liauna kaip liepa  smile.gif

Uršulė thumbup.gif Dar man Magdė labai patinka wub.gif
Bet Kunigunda schmoll.gif ax.gif

Papildyta:
QUOTE(aaura @ 2011 03 04, 22:26)
o man Rasa,Rasyte ir pati savo dukrytei daviau si varda o jei dabar 4metukai ir nieks tokio vardo neturi is mazu vaiku

Nu kaip tai neturi?? biggrin.gif Mes turime draugę trijų metų - Rasytę mirksiukas.gif Labai faina mergytė! 4u.gif
Atsakyti
Adele wub.gif
Atsakyti
QUOTE(GiedrėM @ 2009 02 17, 20:35)
Liucija ax.gif  Bent man labai švelniai skamba. Reiškia šviesą ar pan smile.gif

Dukterėčia Liucija. Labai miela mažulė wub.gif wub.gif Burbuliukė tokia biggrin.gif
Atsakyti
Draugė gyvena užsienyje, jos dukrytės vardas rašosi Yanine, man taaaaip gražiai nuskambėjo šitas žinomas vardelis - Janina, pažvelgiau į jį tarsi iš naujo, šiuolaikiškai, toks moteriškas ir labai švelnus wub.gif
Atsakyti
Man patinka Regina, Jadvyga, Laima:)
Atsakyti
Pamaciau cia varda Kunigunda ir prisiminiau kad kieme su mergaitem kai buvom mazos vien kita pravardziuodavom - kunigundom vadindavom lotuliukas.gif kazkaip labai jau mum tas vardas juokingas budavo smile.gif
Atsakyti
Mane tai brolis Zita vadindavo, o aš jį Zigmu, kažkaip irgi labai mums juokinga būdavo:D
Atsakyti
Vyro mociute - Salomeja. bigsmile.gif
Atsakyti
Nu perskaicius visa tema, tai nukritimas lotuliukas.gif jus is sono paklausykit, kaip skamba, tie ,svarbu senoviski, bet ar grazus vardai?

Nesicinciju tikrai yra graziu vardu Agota, Barbora, Paulina, Morta.. nu ,bet kita dauguma tai garantuotos patycios, nezinau ar jus savo vaikui to linkit, ar svarbu sau grazu unsure.gif

Pvz: Tekle tai man i telycia uznesa nepykit, Magde (tai McDonald'o trumpinys biggrin.gif ) Konstancija - grynai is muilo operu smile.gif ,o apie Domicele,Marcele, Regina , Jadvyga, Apolinarija, Leukadija, Stefanija,Janina, Stase, Matilda,Zofija, Kazimieras, Anupras, kad ir Ona - visada budavo pasiepiami vardai. Ypac zinant, kokie vaikai siais laikais yra ziaurus ,tai toki varda duoti tikras nusikaltimas savo vaiko atzvilgiu doh.gif Nebent vaikas butu labai stiprios asmenybes nuo vaikystes, bet is kur zinot ar taip bus ,gi duodamas vardas tik isvydus pasauli, o jei vaikutis jautrus ,tai vardas bus amzinas priesas, ypac besiformuojant gali smarkiai pazeist pasitikejima savim, kuris itakoja gyvenimo kokybe tongue.gif
Jei taip norit musisku vardu(Nzn ar senoviskas ar koks mirksiukas.gif ) pvz Daina lb grazus tongue.gif( kazkaip dbr neateina niekas i galva daugiau) ax.gif kad ir Emilija, Kotryna tongue.gif ir geriau jau ne toks retas ,bet skambus ir neturetu jokiu asocijaciju 4u.gif

Prsimnenu, kai buvom paaugles susipazinom su vaikinuku, ji visi vadino Alfa, nu kazkaip nieko , viena kart isklo klausimas koks tikras vardas? kai pasake Alfonsas ,tai mes nepatikejom ir vos neiskritom is juoko lotuliukas.gif doh.gif paskui, kai supratom ,kad tikrai Alfonsas labai nesmagu pasidare, atsiprasem,bet manau jam tuo labiau buvo nemalonu blush2.gif O dabar pagalvojus ALfonsas toks lyg ir rimtas vardas..

tarp kitko postas :
"Auseklis, Kalnius, Priska, Ragnytė, Laba, Emerencijona, Šarkė, Nikomedis, Rainis, Zilelė, Alkis, Svitugėlė, Sitalkė, Aujotas, Dizma, Bangpūtis, Vimbaras, Nergana, Nergonė, Gardievutis, Skaistuolis, Deziderijus, Ankštė, Vendrė, Krisius, Gilšė, Pūtis, Augraudas, Babylė, Krytis, Miklausė, Sargė, Ragelis...

Na,musu protėviai tikrai buvo išradingi, nenuginčysi."
mus su mama prajuokino iki asaru thumbup.gif lotuliukas.gif pavyzdziui dvynukai : Sarge ir Skaistuolis , nu negaliu lotuliukas.gif doh.gif Bangaputis...
Atsakyti