Kalbant apie normalius vardus, prisiminiau, kad mociute turejo drauge vardu Angele. Neteko sutikti bendraamzes tokiu vardu.
Hmmm, kai perskaiciau, ka parasiau, pastebejau, kad jei vardui Angele uzdesi ilga kirti ant E, iseis ne ka prastesnis vardas nei pries tai buvusiame poste pamineti
[quote=Habbi,2011 02 09, 09:29]
Michalina arba Mikalina senovinis...
Iprasciau musu ausiai turbut dabar skambetu Mykole:) Mano mociute buvo Michalina. O jos seserys -- Viktorija, Stefanija ir Salomeja. Kitos senuju kartu musu gimines moterys buvo Agniete, Agota, Anastazija, Leokadija...
Papildyta:
[quote=klara c,2011 03 02, 00:44]
Iprasciau musu ausiai turbut dabar skambetu Mykole:) Mano mociute buvo Michalina. O jos seserys -- Viktorija, Stefanija ir Salomeja. Kitos senuju kartu musu gimines moterys buvo Agniete, Agota, Anastazija, Leokadija...
[/quote]
pamirsau pridurti -- trumpindavo labai smagiai: Michase, Vikce, Stefce ir Saliune...
Papildyta:
[quote=klara c,2011 03 02, 00:44]
[/quote]
pamirsau pridurti -- trumpindavo labai smagiai: Michase, Vikce, Stefce ir Saliune...
QUOTE(klara c @ 2011 03 02, 02:46)
Mano prosenele buvo Mikalina, tai net ant jos kapo Mikase parasyta
Mano močiutė Valentina, o jos sesuo Nijolė. O prosenelė buvo Emilija, o prosenelės sesuo Elzė. Emilija ir Elzė šiuo metu labai populiarūs vardai... Dar po "geneologijos medį" panaršius randu vardus Kotryna, Urtė (Uršulė), Monika, Julija, Marija, Anastasija, Paulina, Zofija (Zosė), Kazimiera (Kazytė), Veronika, Angelė (Anelė)... Kai kurie tikrai gan populiarūs vardai ir šiandien... O mano senelio sesuo (jai dabar 84 metai) vardu Ramunė... Na tikrai neatrodo senovinis bobučių vardas... Sakoma, kad istorija rutuliojasi spirale, turbūt ir vardai kas kelios kartos pasikartoja...
Kas labiausiai nustebino, kad mano proprosenelis buvo Silvestras... Man šis vardas atrodė toks šiuolaikiškas, holivudiškas, o pasirodo tai senovinis, šventas vardas...
Kas labiausiai nustebino, kad mano proprosenelis buvo Silvestras... Man šis vardas atrodė toks šiuolaikiškas, holivudiškas, o pasirodo tai senovinis, šventas vardas...
visai gražus senas ir šventas vardas Kotryna.
Elžbieta
Man gražu Kunigunda arba Gundė iš senoviškų vardų, bet savo mergytės taip dar nesiryžčiau vadinti.
Pačios močiutės buvo Silverija ir Marcelina. Irgi gražūs vardai
Pačios močiutės buvo Silverija ir Marcelina. Irgi gražūs vardai
Idomu Austeja, cia senas vardas ar jau ne ? ir lietuviskas ar svetimas ? Labai grazus vardas
Katrina
Katrina
QUOTE(maja-as @ 2011 03 05, 12:48)
Idomu Austeja, cia senas vardas ar jau ne ? ir lietuviskas ar svetimas ? Labai grazus vardas
Katrina
Katrina
Austėja - pagoniškas lietuviškas bičių deivės vardas.
neskaiciau visu postu, bet noreciau pamineti Konstancija, gal ir buvo mineta, tai tada sorry, kad kartojuos. mociute buvo pavadinta siuo vardu bei mano kriksto vardas taip pat Konstancija