Įkraunama...
Įkraunama...

Senovinis vardas mergaitei:)

Ona wub.gif
Atsakyti
Elzbieta wub.gif
Atsakyti
Barborytė thumbup.gif
Atsakyti
man Jorė, Jorytė thumbup.gif ir lietuviška, ir šiam laikmečiui tinkama wink.gif
Atsakyti
Elzbieta, Paulina, Kotryna, Ona, Gertruda, Marija, Adele, Magdelena, Morta, Brigita.
Atsakyti
Emilija,Monika 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Arvena @ 2010 03 19, 16:07)
Man Jonė labai gražu 

drinks_cheers.gif
Atsakyti
Ainė cia atrodo pagoniskas vardas
Atsakyti
Turiu pripazinti, kad mano paziuri i varda Ona pakeite Ona Kolobovaite blush2.gif . Dar nuo dainu daineles laiku teko ja matyti, taciau tada vardo kazkaip nepastebedavau, o ir pats vardas man nepatiko. Syki kazkuris Triumfo arkos vedejas pristate Onute Kolobovaite. Tai skambejo taip graziai, svelniai, o kai dar ir zmogus grazus, tai vardas suspindo kitom spalvom. Mano mociutes vardas taip pat buvo Ona. Dabar svaigstu, kaip noreciau savo antra dukra pavadinti siuo vardu. Tiesa, truputi nerimauju, kaip butu paauglystej? Ar nesikankintu ji del jo?
Bet Ona tik ir liks svajonese, nes vyras isgirdes apie koki varda galvoju, grieztai pasisake pries verysad.gif Pirmosios dukters vardas suplanuotas dar pirmosiomis draugystes dienomis - Greta.
Man dar patinka Emilija, Adele, Elvyra.

Beje, pasirodo vardas Gabriele nera sventas. Mes pries pora dienu krikstijom draugu mergyte, tai kunigas nurode, jog tai isvestinis vardas is Gabrieliaus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kristute97: 09 liepos 2010 - 18:10
QUOTE(Kristute97 @ 2010 07 09, 17:09)
Man dar patinka Emilija, Adele, Elvyra.

Mano dukryte Aine- labai dziaugiuosi, kad si varda daviau, o Adele, man ir labai patinka, svarsteme ir si varda, tik Aine laimejo biggrin.gif

Aine taip pat ir airiskas vardas, ju Aine, kaip angliskas Anna, lietuviskai verciasi Ona.

Aine, jie skaito irgi senovisku vardu ir mazu mergyciu labai mazai, kaip Lietuvoj Onu, turbut. Visi net stebisi ko mes davem Airiska varda, tenka aiskinti, kad cia ir Lietuviskas biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo RutaPuta: 09 liepos 2010 - 20:39
Ona pats gražiausias vaizdas iš senų. Ir nemanau,kad šiais laikais jaunam žmogui šis vardas sukeltų kažkokių nepatogumų.
Atsakyti
QUOTE(Vasariss @ 2010 07 09, 21:13)
Ona pats gražiausias vaizdas iš senų. Ir nemanau,kad šiais laikais jaunam žmogui šis vardas sukeltų kažkokių nepatogumų.

Taip, Lietuvoje dabar ir populiaru duoti senoviska varda. Kol as mokiausi Lietuvoje buvo juokingi tokie vardai kaip Stasys, Povilas Jonas, Ona, Stasele ir t.t.. Tokie vaikai dazniausiai budavo vyresniu teveliu, kurie ta varda jiems duodavo pagal seimos ar gimines tradicijas, bet beda ta, kad mes juokdavomes is tokiu vaiku del ju vardo,

o dabar viskas labai pasikeite.

Tada, 95-aisiais, kas antras Lietuvoje naujai gimusiam vaikeliui duodavo Gabrieliaus/e ar Luko/a varda biggrin.gif Taip pat, kaip 80-aisiais kas antra mergaite buvo ivardinta Kristina...

Viska lemia mados smile.gif

Siaip gal as neteisi, butu idomu pamatyt ir kitokiu nuomoniu drinks_cheers.gif
Atsakyti