Tokie senesni ir retesni tik ne žinau ar lietuviški ir ar šventi. Ona, Marija, Barbora,Birutė, Janina, Angelė, Anelė, Magdelena, Julijona, Ulijona, Gražina, Monika, Morta, Teresė, Elena, Agota, Kotryna(Katrė), Uršulė( Urtė),Marcelė(Marcė), Antanina, Petronėlė, Jadvyga,Liucija, Sofija.
Na oficialiai nera sventas vardas. Mano vardas Ingrida. Kai "bermavones" ejau, tai vaikams turintiems sventus vardus nereikejo rinktis dar papildomo vardo, o va man atsimenu reikejo.
Na oficialiai nera sventas vardas. Mano vardas Ingrida. Kai "bermavones" ejau, tai vaikams turintiems sventus vardus nereikejo rinktis dar papildomo vardo, o va man atsimenu reikejo.
Oficialiai - reiškia, kad šventasis tokiu vardu yra kanonizuotas Bažnyčios, o neoficialiai - kad GALBŪT toks šventasis ir buvo, bet Bažnyčia to nei patvirtinusi, nei paneigusi dėl kokių nors priežasčių: gal dar nepraėjo tam tikras laikas po šventojo mirties, kada jau būtų galima jį paskelbti palaimintuoju, paskui - galbūt ir šventuoju, gal šventumo "įrodymai" pernelyg abejotini, o gal tas šventas žmogelis nugyveno savo kuklų gyvenimėlį ir, liaudiškai tariant, neišgarsėjo per visą svietą. Taigi galima sakyti, kad pavadinus vaiką bet kokiu vardu šiokia tokia tikimybė yra, jog pastarasis priklausė ir kažkokiam šventajam (aišku ir tam pačiam vaikui niekas nedraudžia tokiu tapti). Tai tiek apie neoficialumą.
❀Tiesa - visai ne tai, ką galima įtikinamai įrodyti, bet tai, kas viską daro paprasta ir suprantama (A.de Sent Egziuperi)