Įkraunama...
Įkraunama...

Senovinis vardas mergaitei:)

QUOTE(something else @ 2009 08 27, 19:20)
I. Šeiniaus "Kuprelio" viena pagrindinių veikėjų smile.gif
tikrai gražus vardas. ir variantas Gunda neblogas smile.gif

"Kuprelio" herojės pilnas vardas - Kunigunda, o Gundė ar Gunda - trumpinys. ax.gif
Atsakyti
Adelė
Akvilė
Monika mirksiukas.gif
Atsakyti
Dar tokius senovinius esu girdejus - Domile, Dangerute, Danguole...
Atsakyti
Petronele /petra/, Elena -tik nezinau ar shventi jie
Atsakyti
QUOTE(yazmin @ 2009 08 18, 11:44)
Aciukas 4u.gif

Dar seni, o ar garzus, spresti kiekvienai. Otilija, Adelaide, Liucina. Radau savo seimos geneologiniame medyje mirksiukas.gif

Oi, koks gražus. Man labai patinka Liusilė, tik turbūt nelietuviškas g.gif
Atsakyti
QUOTE(rosa86 @ 2009 04 29, 19:19)
Zinoma kiekvieno asmeninis reikalas, bet kazin ar vaikas labaio apsidziaugs, jei bus pavadinta Ursule, Tekle, Morta ar Agota. Kalbu is savo patiries. Ne karta kilo mintis pasikeisti varda, bet per daug popieriu tvarkymo, beto, butu sunku priprasti prie naujo vardo. nenoriu nieko izeisti, taciau manau, kad reikia pagalvoti pries duodant senoviska varda.

Užjaučiu. 1986 metais gimusiam toks vardas tikrai nekas - tėvų, senelių, t.y. "senių" kartos. Pažinojau apie 1975 m. gimusį Antaną, kuriam buvo gėda pasakyti savo vardą, o dabar kiek mažų Antanukų bigsmile.gif Dabartiniams vaikams ko gero būtų nelinksma su savo tėvų, t.y. mūsų, kartos vardais - Rasa, Daiva, Jurgita, Saulius, Dainius, Darius...

Į temą - Domicelė, Marcelė, Stefanija, Eugenija, Teresė, Zita, Magdalena, Izabelė. Dar Bronė, bet šitas vardas man labai negražus, nors ir senas, na kas žino, gal kam patiks unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Erszebeth @ 2009 12 08, 17:00)
Dabartiniams vaikams ko gero būtų nelinksma su savo tėvų, t.y. mūsų, kartos vardais - Rasa, Daiva, Jurgita, Saulius, Dainius, Darius...

man rodos, būtent šie vardai - universalūs, "neiškrentantys" bet kokiam laikmety. Gal Daiva dar dar...
Atsakyti
QUOTE(Ūla @ 2009 12 08, 17:22)
man rodos, būtent šie vardai - universalūs, "neiškrentantys" bet kokiam laikmety. Gal Daiva dar dar...

Tai kad nepasakyčiau. Čia mums, kaip tų vardų kartos atstovams, jie atrodo nesenukiški, bet pasižiūrėjus iš šalies - būdingi kažkur 1970-1990 m. kartai. Nebuvo populiarūs nei anksčiau, nei po to. Juos tikriausiai susigrąžins į topus mūsų vaikai ir anūkai, vadindami savo vaikus. Man fenomenalus atrodo tik vardas Ieva. Ir tarp močiučių, ir mūsų kartoje, ir mano vyresniosios, ir jaunesniosios dukros bendraamžių tarpe yra tų Ievų, nors ir ne įkyriai daug, bet ir ne baisiai mažai.
Atsakyti
QUOTE(Erszebeth @ 2009 12 08, 20:24)
Man fenomenalus atrodo tik vardas Ieva. Ir tarp močiučių, ir mūsų kartoje, ir mano vyresniosios, ir jaunesniosios dukros bendraamžių tarpe yra tų Ievų, nors ir ne įkyriai daug, bet ir ne baisiai mažai.

Maniske vyresnioji Ieva

kai dirbau LT- ofise mes sedejom tryse, visu dukru vardai buvo Ievutes, tik skirtingu amziu biggrin.gif

O antrajai daviau senovini Lietuviska Aine

Iki siol manau,kad tai patys graziausi vardai wub.gif
Atsakyti
QUOTE(RutaPuta @ 2009 12 14, 01:58)
Maniske vyresnioji Ieva

kai dirbau LT- ofise mes sedejom tryse, visu dukru vardai buvo Ievutes, tik skirtingu amziu  biggrin.gif

O antrajai daviau senovini Lietuviska  Aine

Iki siol manau,kad tai patys graziausi vardai  wub.gif

Ainė labai gražus vardas thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(index @ 2009 12 14, 10:33)
Ainė labai gražus vardas  thumbup.gif

Aciu 4u.gif kai ziurinejau atatistika, Lietuvoje si varda duoda apie 5 seimas per metus ax.gif
Atsakyti
labai grazus vardas smile.gif
Atsakyti