Įkraunama...
Įkraunama...

Senovinis vardas mergaitei:)

QUOTE(l'eau @ 2009 03 29, 18:30)
šiaip pagoniški vardai ir yra šventi bei daug senesni už vos prieš maždaug 300 metų iš vakarų atėjusius lotyniškus/graikiškus.

nepykink kataliku tautos lotuliukas.gif
na jau tu ir pasakysi - vos pries 300 metu... doh.gif Istorijos vadovelis man sako ka kita - i Lietuva sie vardai atejo seniau, nei pries 300 metu.. ax.gif
Atsakyti
mano drauge savo dukryte pavadino VAKARE e su tasku.o RAMUNE ar lietuviskas vardas? g.gif
Atsakyti
Mes kai ieskojom savo dukrytei vardo, man labai patiko: Abigaile (tevu dziaugsmas) ir Radvile.Labai grazus senoviski vardai..
Atsakyti
QUOTE(RitaRazi @ 2009 03 31, 16:49)
nepykink kataliku tautos  lotuliukas.gif
na jau tu ir pasakysi - vos pries 300 metu... doh.gif  Istorijos vadovelis man sako ka kita - i Lietuva sie vardai atejo seniau, nei pries 300 metu..  ax.gif

na kai čia pasakius...Gal ir ne prieš tris šimtus metų....Mano stalo knyga (vardų žodynas) teigia, kad net įvedus Lietuvoje krikščionybę (1382 metais?), dar ilgokai buvo vartojami senieji lietuviški vardai. pvz is 1537 metų Žemaičiu prievolių sąrašo trečdalis turėjo tautinius vardus.... O 1545 metais - buvo įsakyta krikštyt tik šventųjų vardais ir tautiniai vardai išnyko iš dokumentų... Man dar klausimas kyla - kas tie senieji vardai būtent šioje temoje? Ar tautiniai LIETUVIŠKI- ar "atneštieji" krikščioniški g.gif ?
Nes tikri lietuviški SENOVINIAI vardai yra pvz: Aldona, Danutė, Birutė...
Atsakyti
QUOTE(Raile @ 2009 02 17, 21:14)
Galvojam apie varda mergaitei..Yra vienas didelis reikalavimas, kad tai butu senovinis sventas vardas wub.gif  4u.gif  Mielosios, priminkit mums tuos grazius, tikrus, senovinius moteriskus vardus mirksiukas.gif  g.gif  Tie, kurie mums labai patinka, jau atiteke broliu, seseru, giminaiciu, kolegu vaikams 4u.gif, nesinori kartotis rolleyes.gif  Tad, padekite prisiminti....Pasiulykite g.gif
Aciu visoms 4u.gif  4u.gif  4u.gif

sveika,
Agota,Barbora,Ieva,Klara- man tai jie grazus ir tikrai senoviski ir lietuviski. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Genute M @ 2009 04 01, 10:07)
sveika,
Agota,Barbora,Ieva,Klara- man tai jie grazus ir tikrai senoviski ir lietuviski. smile.gif

visi ne lietuviški doh.gif
Atsakyti
man labai grazus Mėta, Jonė, Jorė, Ada....
Atsakyti
Kadangi prie krikščionybės įvedimo metų šiame psl. buvo klaustukas, aš jį nutrinsiu: ne 1382, o 1385 m.
Dauguma paminėtų vardų gražūs, nereikia aiškintis, kurie labiau teiktini: senoviniai lietuviški ar senoviniai šventieji, atėję iš kitų tautų.
Man gražiausi, nors čia jau buvo minėti: Sofija, Zofija, Angelė, Marija, Grasilda, Bernadeta, Vincenta.
Mano močiutės buvo Zofija ir Marija, o propromočiutė - Grasilda (dažnai juo pasirašinėju smile.gif ).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nutė: 03 balandžio 2009 - 16:23

man gražūs pagoniški vardai. Esu katalikė, prijaučianti pagonybei smile.gif Ir nėr ko ginčytis dėl vardų gražumo - kiekvienam kitaip. Pagoniški vardai senesni už krikščioniškus, tai tiesa. Mano merginų vardai lietuviški.
O mano senosios kartos senolių vardai - Valerija, Leonora, Marijona, Leokadija (ar Leukadija) tikrai nė nežinau, Monika, Ieva, Julijona. Dar yra toks
Kunikunda

Jaunesnė karta - Irena, Nijolė, Dalia, Lidija
Atsakyti
QUOTE(Dineda @ 2009 04 01, 10:35)
Mes kai ieskojom savo dukrytei vardo, man labai patiko: Abigaile (tevu dziaugsmas) ir Radvile.Labai grazus senoviski vardai..

O man Radvile su mano mokykla Radvilu vidurine asocijuojasi lotuliukas.gif niekada taip dukros nevadinciau... doh.gif ir seip nepatinka musu senoviniai vardai, tiesiog tragedija jei tie vardeliai perdaug lietuviski, nes visgi esame ES, taip kad ir savajam leliukui tik tarptautini varda duociau thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Timida: 05 balandžio 2009 - 00:41
kokia gera tema, kiek graziu vardeliu galima issirinkti thumbup.gif idomu koki varda issirinko tema skelbusi autore g.gif
Atsakyti
kazkur buvo paminetas kaip sventas vardas Aurelija (mano vardukas smile.gif ) bet jis nera sventas nes man teko rinktis dar du sventus vardus ( Ona, Viktorija) seip grazus dar nepamineti sventi vardai yra Gabriele, Agniete, Berta,Imelda, Ingrida... smile.gif
Atsakyti